Skocz do zawartości

duplicate content

gardziej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Ciekawi mnie Wasza opinia nt. duplicate content w kontekście extended sites, czyli np.:

Jest sklep neosport.pl, który ma program sklepów partnerskich i te same produkty z tymi samymi opisami pokazywane są w tych sklepach partnerskich, np. sklep.futbolowo.pl. Czy google robi z takim tematem problem? Kolporter również coś takiego stosuje i wg nich nie ma problemu z tym.

Pozdrawiam i dziękuję

Paweł

Google nie robi z tym problemu, według nich tekst jest mniej wartościowy i ma mniejsza wartość.

Sory jaśniej można bo teraz zrozumiałem ze masło jest maślane czy coś takiego ;)

Wiec tak jeżeli treść jest unikalna(niema jej nigdzie na zindeksowanych stronach w google) google "poznajac" ta tresc odwiedza strone z powodu ciekawości(troszkę tłumaczenie jak dla debila no ale), Jeżeli treść to duplicate content google nie interesuje się ta treścią bo już ja zna wiec także nie odwiedza tak często strony. Tak to mniej więcej można wytlumaczyć.

Google nie robi z tym problemu, według nich tekst jest mniej wartościowy i ma mniejsza wartość.

po za tym że napisałeś "masło maślane " - to pokaż mi źródło tej wiadomość

Z takich ciekawych przedmiotów jak książki wiesz taki zbiór kartek.

....

Wiec tak jeżeli treść jest unikalna(niema jej nigdzie na zindeksowanych stronach w google) google "poznajac" ta tresc odwiedza strone z powodu ciekawości(troszkę tłumaczenie jak dla debila no ale), Jeżeli treść to duplicate content google nie interesuje się ta treścią bo już ja zna wiec także nie odwiedza tak często strony. Tak to mniej więcej można wytlumaczyć.

....

nie powiem tekst mocy ;)

czy możesz powiedzieć jeszcze skąd te wiadomości masz ?

Marketing internetowy dla firm

aktualnie według googla to duplicat content może występować w obrębie domeny

Wg. oficjalnego stanowiska Google z końca 2006 r. duplicate content może wystepować nie tylko w obrębie domeny.

https://googlewebmastercentral.blogspot.com...te-content.html

What is duplicate content?

Duplicate content generally refers to substantive blocks of content within or across domains that either completely match other content or are appreciably similar.

Czy coś się zmieniło od tego czasu? Będę wdzięczny za link.

Xann, dalej uważasz, że Google traktuje tak samo strony z unikalną treścią jak te z powielonym tekstem z innych stron?

.....

Czy coś się zmieniło od tego czasu? Będę wdzięczny za link.

....

Jak młody pyta o takie rzeczy to jestem w stanie zrozumieć ale jak stary to juz zaczynam po mało sie załamywać

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=584099

.....

2. Zwróć uwagę na słowo "raczej"

.....

też taj uważam że analiza tego słowa "raczej" ma tu kosmiczne znaczenie

ps. z tym oficjalnym stanowiskiem google też masz racje gdzie by Guglarz je reprezentował od tak sobie rzucił hasło dla zabawy

ps2. nie bądz taki zacznij od przywitania się

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności