Skocz do zawartości

Ovh blokuje wytransferowanie domeny

gostek_

Rekomendowane odpowiedzi

Ale powoli to przeszlosc. Wiekszosc domen jakie trzymalem u nich to pl'ki i juz sa w wiekszosci wyniesione. Pechowe globalne ktorych nie moglem wytransferowac, odpuscilem sobie.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

@nmr

W linuxpl próbowałeś 6 razy?

OVH. Wątek jest o OVH. Transferowałem z OVH do siebie (HRD). HRD po dochodzeniu stwierdziło, że OVH blokuje transfer, a OVH stwierdziło, że się blokuje "bo nie podaje się authinfo" (WTF?!? Bez authinfo nawet nie da się rozpocząć procedury!). Rozmowa z OVH jest jak z idiotą lub automatem który ma tylko ustawione dokładne odpowiedzi.

wykupic opcję na swoją domene i poczekac az wygasnie :D

sprawdzone z OVH na jednej domenie .com ktorej nie mogłem wytransferowac.

w OVH miałem przejscia z VPSami, domenami i shared hsotingiem - odradzam, nie polecam, unikac niczym złej teściowej.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 2 tygodnie później...

Na zakonczenie mojej przygody z Ovh:

Witam, Poprosiłam o sprawdzenie problemu przez administratora i otrzymałam informację, że transfer nie jest zatwierdzany czyli klient nie zatwierdza emaila dotyczącego transferu domeny. Pozdrawiam Małgorzata Janik Dział Handlowy Biuro Obsługi Klienta - pomoc@ovh.pl

Nie zlicze ile razy dolaczalem im dowody/screeny z mailami jakie przychodzily odnosnie potwierdzenia transferu i maila od nich samych w ktorym bylo info o rozpoczeciu transferu. Ale to jak do slupa, totalnie to olewaja.

A jak nazwiesz uniemozliwianie wytransferowania domeny, jak nie okradaniem? Brak mozliwosci sprzedazy, "n" prob transferu, podsuwanie im dowodow pod oczy i wszystko maja gleboko. "Nie wytransferuje Pan i basta".

slawek22: daj mi Twoje domeny, potrzymam u siebie, nigdy nie oddam. A ty będziesz miał prawo sobie pomarudzić i być zadowolony, że nie robie cię bardziej w ch*.

@gostek: to jest jakaś wiadomość z szablonu bo dostaje to za każdym razem a tłumaczenia nie pomagają. zasugerowałęm nawet, że pani jest blondynką. Odpowiedziałą, że nie jest i wkleiła po raz 125646472 tą samą odpowiedź.

Ja póki co nie miałem problemu z wytransferowaniem poza OVH... bo tego jeszcze nie robiłem. Nie mniej mam tam ok. 90% domen... i teraz jak sobie pomyślę, jak by podnieśli trzykrotnie ceny... to po tym temacie wnioskuje, ze mogły by być problemy :D

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Wreszcie problem rozwiazany, dla potomnosci opisze co i jak.

Podczas transferu przychodzi mail z Eurodns Transfer z linkiem w ktorym potwierdzamy transfer, po ok 2 dniach od tego momentu, przychodzi mail z Ovh z linkiem do ewentualnego anulownia... i tu jest blad. Mail powinien przyjsc nie z linkami do anulowania, a linkiem do potwierdzenia. Mail przychodzil nieprawidlowy, bo Ovh nie "widzialo" potwierdzenia transferu. Wpadli na to po nastu screenach..

Skad ten blad? Tego sie niestety nie dowiedzialem, od 4 dni zlewaja moje maile z tym pytaniem, nie stac ich tez na zwykle "przepraszam".

nrm zerknij w historie maili, moze u Ciebie byl podobny problem !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności