Skocz do zawartości

Różne wyniki wyszukiwania w google.pl

AdasBB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Panowie i Panie, mam ogromny problem.

Pozycjonuje klienta pod słowem piaskowanie.

Podać domeny klienta niestety nie mogę.

Klient występuje pod tym słowem w wynikach wyszukiwania między 10-13 pozycją.

Problem jest następujący. Klient uważa, że jego strony pod słowem "piaskowanie" w wynikach wyszukiwania nie ma. Przeczytał mi nawet jakie strony wyświetlają się pod słowem „piaskowanie” u niego w google.pl i ni jak się to ma do moich wyników wyszukiwania. Sprawdziłem w każdym DC jakie wyniki są pod słowem Piaskowanie i nie ma rozbieżności, a jego strona występuje zawsze między 10-13 pozycją w wynikach wyszukiwania. Nie potrafię dojść czemu w jego przeglądarce internetowej wyniki wyszukiwania są całkowicie inne niżeli u mnie.

Klient jest z woj. Mazowieckiego, korzysta z przeglądarki Mozilla Firefox, nie jest zalogowany na żadnym koncie w Google, sprawdza pozycje w www.google.pl z zaznaczoną opcją wyszukiwania "Szukaj w internecie" i właśnie do ludzi z Mazowieckiego ślę prośbę, aby jeśli to możliwe przesłali mi zrzuty ekranu z wynikami wyszukiwania pod słowem "Piaskowanie" dla pierwszej i drugiej strony wyników wyszukiwania i przesłali mi to na skrzynkę adasbb2 (at) gmail.com. Innego pomysłu już nie mam i chcę mieć tylko potwierdzenie, że z jego obszaru czyli z woj. Mazowieckiego wyniki są takie same.

Być może ktoś z was spotkał się z takim problemem jak Ja, jeśli tak to proszę o podzielenie się informacjami w tym temacie.

Pozdrawiam

Adaś

Sprawdź to inaczej.

Na swoim komputerze wykonaj tracert google.pl i na drugim komputerze niech klient wykona tracert google.pl

Na sto procent wyniki przychodzą z różnych DC.

Jak pozycja strony na ten anchor się ustabilizuje będzie na wszystkich DC podobna.

Podaj link facetowi niech poczyta dlaczego tak się dzieje i jest to normalne. Na przyszłość szukaj klientów z tej samej ulicy :rolleyes:

https://www.google.pl/support/forum/p/Webma...77e4f&hl=pl

jeszcze jeden link z wszystkimi data center Goggle: https://www.seocritique.com/datacentertool/

Chyba już wiem w czym jest problem. Klient był cały czas zalogowany na koncie GMAIL i sprawdzał pozycję. Czekam na odpowiedź jak sprawdzi pozycje jak się wyloguje z konta GMAIL :)

KazioR, Sprawdzałem także w różnych DC wyniki i były one podobne, więc wykluczyłem ten problem, a klient miał pretensje od dłuższego czasu o to :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności