Skocz do zawartości

Zmiana waluty konta

natrium

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A nieszczerze? Heh, uwielbiam ten tekst.

Czy nie jest czasami tak, że "zmiany wprowadzone w Warunkach korzystania z usługi" są lub wkrótce będą obowiązkowe (do zaakceptowania)?

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Płatności będą realizowane od 70 Euro. Generalnie w rzeczywistości niczym to się nie będzie różniło.

Czyli jest tak jak pisałem...

Co do warunków to odgórnie chyba zostały narzucone a więc może już masz zaakceptowany regulamin lub tak jak piszesz, że za jakiś czas dostaniesz pismo o akceptację regulaminu.

Czyli trzeba wyrobić europejski VAT jak ktoś nie ma.

Tak.

Sprzedaż wewnątrzunijna i oryginał faktury trzeba wysyłać do Irlandii, a nie drzeć?

Teoretycznie tak.

A VAT 0% zamiast nie podlega?

Raczej nie !!!

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dzisiaj się dowiadywałem u swojej księgowej

Więc napewno trzeba wypełnić odpowiedni formularz aby Twój NIP stał się europejskim - nr się nie zmienia, przed numerem trzeba będzie używać PL. Na potwierdzenie że podatnik ma zarejestrowany NIP jako europejski czeka się około 3 tygodnie

Co do oryginału faktury to najprawdopodobniej będzie tak jak jest teraz, wątpię aby google chciało otrzymywać setki tysięcy faktur papierowych - ale będę mądrzejszy jak już zaakceptuję nowe Warunki programu Adsense.

Adres Google na fakturze musi być Irlandzki i na fakturze musi być podany NIP europejski Googla

Sprzedaż wewnątrzunijna, VAT nadal NIE PODLEGA, ale inny opis przy fakturze niż był do tej pory. Opisy powinny brzmieć:

VAT rozlicza nabywca na podstawie ustawy o VAT art 27. ust. 3 i 4

VAT rozlicza nabywca zgodnie z artykułem 196 dyrektywy Rady nr 2006/112/EC

I jeszcze jedna zmiana w stosunku do dotychczas wystawianych faktur. Do tej pory wystawialiśmy faktury wg kursu wymiany podanym w adsense na Zestawieniu Przychodów. Teraz trzeba będzie wystawiać faktury zgodnie ze średnim kursem NBP z dnia poprzedzającego wystawienie fa, a ewentualne różnice w przelewie na + lub - , księgowane będą jako różnice kursowe.

Ja w "Informacje podatkowe" widzę jedynie komunikat:

Informacje podatkowe

Google nie wymaga informacji podatkowych dla tego konta AdSense. Wydawcy AdSense są odpowiedzialni za zachowanie zgodności z prawem podatkowym obowiązującym w ich regionie.

Czyli chyba mają gdzieś jak się rozliczasz ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności