Skocz do zawartości

Zmiana waluty konta

natrium

Rekomendowane odpowiedzi

Zmieniłem konto z USD na EUR i na zakładce Raporty/Przegląd/Widok znikła opcja "Od ostatniej płatności", a na jej miejsce wstawiono "Cały czas". W jaki sposób sprawdzić stan konta od ostatniej płatności, tj. ile euro pozostało do zarobienia, aby otrzymać kolejną wypłatę?

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie zobaczysz bo ich programiści to lenie i ta opcja dopiero ponoć się pojawi jak dostaniesz pierwszą wypłatę w euro.

A tak musisz znaleźć datę swojej ostatniej wypłaty i od niej przejść w "Zaawansowane raporty" i tam wyświetlić od daty wypłaty do dnia dzisiejszego, wtedy dostaniesz w euro.

Chodź, nie wiem może ja jestem w takim razie idiotą i nierozumnym człowiekiem, ale gdybym ja tam siedział i pisał to całe oprogramowanie to dodał bym jakiś dodatkowy algorytm, który by nie pieprzył się z tym czy to była ostatnia wypłata w euro czy usd, a sumował bym od ostatniej USD + Nowe zarobki w EUR i było by po problemie.

Ale niestety nikt z szanownej ekipy google jak widać nie wpadł na taki pomysł i jak zwykle wolą nam namieszać w głowach i utrudniać życie.

Czas się chyba przesiać na adkontest czy cliksora.

Nie zobaczysz bo ich programiści to lenie i ta opcja dopiero ponoć się pojawi jak dostaniesz pierwszą wypłatę w euro.

Bajka. Zmiane waluty mialem pol roku temu, kilka wyplat i brak tej opcji.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Były wcześniej głosy dotyczące VAT-u. Np. że VAT 0%. Czy może ma ktoś na ten temat pewne informacje? Jeżeli jest taka możliwość to proszę o podanie podstawy prawnej.

VAT ma być NIE PODLEGA, bo to jest sprzedaż wewnątrzunijna

VAT 0% lub VAT ZWOLNIONY to jest zupełnie co innego i dotyczy czego innego - nie można tego stosować do AdSense bo inne przepisy dotyczą tych stawek VAT-u

opis na fakturze powinien brzmieć:

VAT rozlicza nabywca na podstawie ustawy o VAT art 27. ust. 3 i 4

VAT rozlicza nabywca zgodnie z artykułem 196 dyrektywy Rady nr 2006/112/EC

• 3 tygodnie później...

Proszę o informację od osób, które przeszły już na EURO.

1. Zamierzam przejść od 01 grudnia. Czy w związku z tym podsumowanie płatności za listopad będzie w EURO? (podsumowanie po dokonaniu przelewu przez google około 28 grudnia - mam zaznaczoną opcję przelew w zł na konto),

2. Czy dobrze rozumiem, że fakturę za listopad wystawiam jeszcze na Google Inc. USA (w euro czy $)?

A zmianą psychiczną jest fakt że teraz nie będę w gazetach, tv i necie patrzył na kurs USD tylko na kurs euro :D Kwestia przyzwyczajenia.

Przez pewien czas będziesz się jeszcze zastanawiał, dlaczego zarabiasz mniej. Tak z przyzwyczajenia cyferki wydają się mniejsze.

Mnie np. zaskoczył wpis w blogu Lisa ile zarobił w danym miesiącu i czemu tak dużo. Później dopiero skojarzyłem, że ciągle podawał zarobki w USD ;)

konto dolarowe w AdSense będziesz miał już zamknięte więc fakturę wystawiasz na Irlandię

Fakturę za listopad chyba powinienem wystawić na USA (nawet jeżeli będzie już podsumowanie w Euro. Waluta to inna kwestia, ale przecież działając w listopadzie miałem jeszcze umowę z Google USA. Dopiero od 01 grudnia stroną umowy stało się Google Irlandia (zakładając, że zaakceptowałem nowe warunki 1 grudnia). Czy mam rację?

Z kolei ja zmieniłem od razu czyli około miesiąc temu i nie widzę minusów.

Trzeba tylko liczyć się z:

-natychmiastową zamianą środków zarobionych od początku miesiąca na euro

-zamianą środków do najbliżej wypłaty na euro

Potem już tylko zarabia się w euro. Nic dodać nic ująć. Zyski finansowe z wyniku przekalkulowania waluty mieszczą się u mnie w około 0,2% (tak wyszło mi po przeliczeniu). Więc praktycznie 0 - więc sprawiedliwie.

Zatem po co się "przestawiać" ?

Na forum pomocy Google Adsense znalazłem informację że faktur jednak nie trzeba wysyłać

Nigdy nie trzeba było...

Fakturę za listopad chyba powinienem wystawić na USA (nawet jeżeli będzie już podsumowanie w Euro. Waluta to inna kwestia, ale przecież działając w listopadzie miałem jeszcze umowę z Google USA. Dopiero od 01 grudnia stroną umowy stało się Google Irlandia (zakładając, że zaakceptowałem nowe warunki 1 grudnia). Czy mam rację?

teoretycznie tak, ale w momencie przejścia na euro Google USA przekazuje Cię wraz z zarobkami do Google Irlandia. Około 15 grudnia przewalutują Ci dotychczasowe zarobki s dolarów na euro, a jak dostaniesz wypłatę to w Zestawieniu przychodów za listopad będzie widniało Google Irlandia.

Więc moim zdaniem wystawiasz już fa na irlandię

Zatem po co się "przestawiać" ?

Bo Google zapowiedziało że wszyscy wcześniej czy później będą musieli się przestawić na euro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności