Skocz do zawartości

Zmiana waluty konta

natrium

Rekomendowane odpowiedzi

tego raczej nikt nie wie,

ja bym ciągnął ile sie da, przeszedlem na E kilka dni temu i stawki za klik spadły mi o 1/3 ,

nie chodzi o przelicznik ale o cpc na tle wczesniejszych dni miesiaca (rowniez w euro) mam nadzieje ze to przypadek i ze wszsytko wroci,

ale w tym momencie wyszło to dosłownie po przejsciu i na tle dosc rownych stawek w poprzednim czasie nie napawa mnie optymizmem :/

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hmm, Google zmusza do zmiany waluty na euro? Na swoim koncie mam taki tekst:

Raporty dotyczące Twoich dziennych zarobków są obecnie dostępne w euro. Po aktualizacji konta AdSense zgodnie z poniższym opisem zarobki, raporty i strona Historia płatności będą uwzględniać kwoty w euro zamiast w dolarach amerykańskich. [...]

A poniżej warunki umowy. Mam opcję zaakceptowania lub odłożenia decyzji na później. To przypadek, że nigdzie nie widzę opcji pozostania przy USD?

Ja tez przeszedlem, bo juz przy kazdym logowaniu to sie pokazywalo, a za kazdym razem nie bede bral 'przypomnij pozniej'. Pewno wszystkich w niedlugim czasie zmusza do przejscia. W sumie zastanawia mnie to czemu im tak zalezy zeby nam sie w Euro wyswietlalo jak ktos chce mies w dolarach. Teraz ciezko jest mi sie przyzwyczaic :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Czy muszę dokonać zmiany waluty raportowania?

Mimo, że zmiana jest obecnie opcjonalna, w niedalekiej przyszłości będziemy wymagali od wszystkich wydawców z wybranych krajów (w tym z Polski) dokonania tej zmiany. Wydawcom, którzy będą mogli dokonać zmiany, a którzy jeszcze tego nie zrobili, będziemy przy logowaniu na konto AdSense emitować stronę z dodatkowymi informacjami dotyczącymi zmiany. Zdajemy sobie sprawę, że niektórzy wydawcy nadal będą chcieli otrzymywać zarobki w dolarach USA, po zmianie waluty raportowania nadal będzie to możliwe korzystając z czeków w dolarach USA, jednak walutą raportowania na koncie AdSense będzie euro.

respect.gifgoogle.gif

• 11 miesięcy temu...

Uchował się jeszcze ktoś na dolarach? Bo ja ostatnio logując się na Adsense miesiąc temu mogłem obejść, wymuszenie zmiany umowy, teraz już to nie było możliwe, więc zaakceptowałem, zastanawiam mnie czy nie wstrzymali mi płatności, bo jak się okazuje nie mam PIP, może to płatność w dolarach i jest opóźniony, ale zaczynam się martwić, że wypłaty w tym miesiącu nie otrzymam, ma ktoś podobna sytuację?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności