Skocz do zawartości

Biblioteki Riklaunima - nowa odsłona :)

riklaunim

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie dzisiaj pojawiła się nowa odsłona moich serwisów :soczek: Główne zmiany to:

- nowy szablon z lepszą nawigacją (+ wersja do druku artykułów, + oddzielny CSS dla urządzeń mobilnych)

- nowość: jednoklikowa rejestracja/logowanie "bez hasła" poprzez OpenID, Facebooka, Google Account, Bloggera, Flickra i Twittera

- nowe aplikacje: katalog multimediów (zbiera prezentacje z YT, Vimeo i slideshare na zadane "programistyczne" tematy, np seo i sem ;)) i "zadania" tj. co dzieje się w Bibliotece

- sporo poprawek funkcjonalnych

Biblioteka CMS - webmastering, skrypty

Biblioteka PHP - tworzenie stron w PHP

Biblioteka Pythona - programowanie aplikacji i stron w Pythonie

Biblioteka Linuksa - oprogramowanie OpenSource

Biblioteka cRPG - Baldurs Gate i gry cRPG

Biblioteka Nauki - ciekawostki naukowe, technologia

English RkBlog - English blog about programming

JobMaster.rk.edu.pl - wyszukiwarka ofert pracy

jak dla mnie jest ok ;-) rewolucji nie ma, króluje prostota i content na wysokim poziomie

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

Przede wszystkim muszę Ci podziękować za tą stronę, korzystałem z niej podczas nauki PHP, i jak zacząłem się bawić w Code Ignitera. Próbowałem się też nauczyć Pythona, ale zabierałem się za to jak pies do jeża i ciężko było mi się przestawić z PHP :soczek: Gratuluję wiedzy.

A strona dużo nowocześniejsza i czytelniejsza od poprzedniej wersji, zmiana na duży plus.

będzie mały OT ;-) co do pythona sugeruję najpierw przeczytanie 'Dive into python' Marka Pilgrima. (Na wikibooks jest polska wersja). A dopiero później do biblioteki szlifowac :soczek:

P.S. dołączam się do podziękowań ;-)

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

Korzystając z okazji również dziękuję za dawną bibliotekę CMS, szczególnie to co było o PN. Przydało mi się przed laty.

A w nowej widzę, tylko WordPress i phpFusion...

Nie używam obecnie CMSów więc encyklopedii o nich zrobić nie mogę :blink: Ale planuję trochę artykułów przeglądowych po nowych graczach w tej branży !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności