Skocz do zawartości

Obiecanki cacanki

luman

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze wiedzieć bo docelowo chcialem mięc dużo większa bazę, na razie nie generuje ona obciązenia bo nie ma ruchu ale pewnie się to zmieni niedługo (...)

Po prostu weź grzecznie pieniążki z powrotem i tyle. Znalazłem cos takiego baza 200MB za 169zł rocznie.. (a nawet 1GB!!!). Ale co to za cudo ten hosting to nie wiem https:/ /www .nu.pl/

...

dlatego tez zapytalem sie grzecznie w emailu co i jak z tymi ograniczeniami....

Zruzum luman, ze strach powoduje niejednokrotnie agresje. Facet zrozumial swoj bląd, byc moze nawet niejednokrotnie mial podobne listy (moze gorsze). To tylko proba wytlumaczenia zachowania - co nie znaczy, ze nalezy pobłażać, masz umowe, trzymaj sie jej, a kopie korespondecji w ktorym pisal, ze nie bedzie hostowal zachowaj.

Na Twoim miejscu przeniosl bym sie gdzie indziej, bo to nie wrozy nic dobrego. Zakladac sprawy nie ma sensu, a jak dojdzie co do czego, to Cie zablokuje i bedziesz mial wieksze klopoty (chyba ze dane tam bedace oraz strona sa malo wartosciowe) lub tez miec nadzieje, ze nikt nic jemu nie zrobi, a on sprecyzuje do konca umowe, zarzada wymiany i przetrwa na rynku - w co bardzo nie wierze, ze przetrwa.

Polemizowac na ten temat mozna dlugo. To tylko moje zdanie, zrob jak uwazasz...

A jak sie przeniesiesz i bedziesz chcial przestrzec innych, to z tą umową i kopiami korespondencji duzo mozesz zdzialac, samemu bedac bezpiecznym...

Swoją droga 180MB to spora baza na hostingu - większośc ma ograniczenia do 100, 50 a nawet 20 - nie wynikają one ze złosliwości, tylko dobra baza chdzi dobrze jak siedzi cała w Pamięci operacyjnej. A ile jej pozostanie na bazy? 500MB 1GB.

CO nie zmienia faktu, że Luman miał prawo wlanąc tam swoją 180-tkę. Największa baza z jaką się zetnknałem w MYSQLU liczyła niecałe 2 GB, a jedna z tabel przekroczyła 6 mln rekordów - masakra, ale działała ... na dedyku. W każdym bądź razie LUMAN - jak zkończysz swoje perypetie i znajdziesz ostoję to daj znać ... ja mam kilka potencjalnych 250-tek :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności