Skocz do zawartości

Problem z google

marcin71

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mój problem polega na tym że google nie pokazuje mojej strony w wynikach.

Strona istnieje od pół roku. Na początku byłem na trzecim miejscu pod frazą "savage 2", a potem postanowiłem zrobić stronę na szablonie wordpressa, i niestety kompletnie zniknąłem. Nie stosowałem żadnych niedozwolonych metod, dodawałem ją tylko do katalogów i preseli. Dodałem mapę strony i wydaje mi się że plik robots.txt jest w porządku.

Adres Strony: https://savage2.pl/

Proszę o pomoc, ma ktoś jakieś pomysły?

Przy pierwszej próbie obejrzenia Twojej strony wyskoczyło przekroczenie czasu połączenia, może Twój problem to serwer?

Nigdy nie złożyłem kompa. Nigdy nie napisałem ani linijki kodu w C,C++, Pascalu, Visual Basicu...Nigdy nie zrobiłem poprawnej stronki w HTMLu.
Pomimo tego mam dobre samopoczucie i jestem z siebie dumny ;) Tylko tutaj tak tanio papier ksero

Nie chcę Cię w żaden sposób urazić ... ale ... to nie Ty masz problem z Google, tylko Google ma problem z Twoją stroną ;)

Strona jest ładna ... tylko ... NIE ZAWIERA TREŚCI ... robot nie ma czego czytać, więc wchodzi, szuka i wychodzi :)

Dosztukuj "soczysty" content i później linkuj, a efekty zobaczysz szybciej niż byś się spodziewał :)

Pozdrawiam :)

• 2 miesiące temu...

Także polecam dodanie treści. Brakuje tekstu na stronie głównej, prawdopodobnie linkowałeś tylko do strony głównej. Sprawa najważniejsza - nie ma tu prawie żadnej treści. Tylko same znaczniki, atrybuty oraz kilka skryptów javascript.

Obrazki nie mają dopisanych żadnych treści w znaczniku alt="". To znacząco ogranicza jego pozycje. A w przypadku wyłączenia wyświetlania obrazków strona pozostaje całkowicie bez treści i wyglądu.

Sprawa kolejna w złym miejscu umieściłeś skrypt Google Analitycs. Powinno być przed samym </head>.

Kolejna sprawa: całkowita niezgodność z standardem XHTML 1.0 Strict. W wyniku walidacji na stronie:

www.W3C.org

Otrzymałem negatywny wynik: "44 Errors, 1 warning(s)". W zasadzie to strona może przeżyć prawdziwy skok, gdyby tylko dało się poprawić te błędy. Jednakże potrzebny jest dostęp do ftp plików na serwerze oraz bierna znajomość PHP.

W zasadzie jakby poprawił te kilka rzeczy twoja strona powinna się ruszyć nieco w wyszukiwarce, oraz powinna być przyjemniejsza w użytkowaniu (będzie dostępniejsza i lepiej indeksowana). Jak się usunie błędy w kodzie HTML (wynikowej działania PHP). Oraz doda się treść w postaci tekstu opisującego cel strony, informacje, kilka linków w treści do wewnętrznych stron wewnątrz serwisu.

Mapa strony jest, więc warto ją dodać do Narzędzi Webmastera oraz ją zweryfikować albo plikiem wgrywanym na serwer (pusty plik z nazwą identyfikatora i rozszerzeniem .html) lub dodatkowym tagiem części nagłówkowej dokumentu HTML.

Otrzymałem negatywny wynik: "44 Errors, 1 warning(s)". W zasadzie to strona może przeżyć prawdziwy skok, gdyby tylko dało się poprawić te błędy.

Co do większej części to się zgadzam, ale z W3C to żeś przegiął kolego.

Zerknij na onet - 131 Errors

Zerknij na google.com - 39 Errors :)

Zerknij na youtube - 229 Errors

Pełna zgodność z W3C to raczej prestiż, i to raczej dla tych co oferują webmasterkę.

Jak site wygląda dobrze pod większością browserów to jest już OK.

Eh... dawno tu nie byłem... :D

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności