Skocz do zawartości

Czy to ban?

spamer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio zacząłem pozycjonować pewną domenę gotlinkiem i ze względu na łatwe frazy po kilku dniach świeża domena była w top 5 na 3 frazy. Potem dodałem precle i strona momentalnie spadła i spada do dnia dzisiejszego od poniedziałku a codziennie ją precluje i swl naparzam delikatnie 6 linków dziennie na 3 frazy. Zrobiłem mapę zoptymalizowałem ale google nowego tytułu etc nie zindeksowało, site nie spada jedynie cały czas pozycja tych fraz.

Ja tu tylko zwiedzam O_o

Szukasz stylowych i ekskluzywnych mebli? Zobacz meble na wymiar poznań!

tanie remonty trójmiasto na twoją kieszeń!

Opalanie Natryskowe, dobrze i tanio!

Niektórzy nie wierzą a coś takiego jak FSB (Fresh Site Bonus), ale mimo wszystko można zaobserwować, że strony na starcie przy odpowiednim linkowaniu dostają kopa, który z czasem słabnie ... najpewniej właśnie tak się stało :(

Niestety nie da się tego wywnioskować po kilku dniach ... to co widzimy w wynikach google było w ich bazie już dużo wcześniej (np. tydzień lub miesiąc) ... a to co mają w bazie teraz możemy zobaczyć np. za tydzień po aktualizacji :) ... trzeba się uzbroić w cierpliwość.

Tak żeby sobie trochę potruć :P ... Wskazówki dla webmasterów.

+

Nie bierz udziału w programach wymiany linków służących rzekomo poprawie pozycji witryn w wynikach wyszukiwania lub w rankingu PageRank. W szczególności unikaj linków do spamerów sieciowych i witryn ze ,,złych okolic sieci", ponieważ może to pogorszyć pozycję w rankingu.
Nie trzeba tego traktować dosłownie i nie mam nic przeciwko systemom, ale należy z nich korzystać umiejętnie i dla świętego spokoju nie polecam ich podpinać pod stronkę, na której nam zależy ;) Łatwą frazę można zdobyć mniejszym nakładem pracy :)

Pozdrawiam B)

P.S. Jeżeli Twoja stronka jest w indeksie to nie ban ... ewentualnie jeszcze go nie widać (sprawdzaj co jakiś czas "site:adresstrony.pl" i jak nic nie zobaczysz = ban) :)

WTF ;/

O ja no to ładnie ;p

Tylko gotlinka zawsze tak używałem i było gites, nie wiem dlaczego teraz to sie stało ...

p.s

wertujące sieć natrafiłem, że Googiel do nowych domen które za wcześnie się wspięły po jakimś czasie zrzuca je na dół i sprawdza czy linki idą dalej. Ja precluję codziennie minimu dwa precle na frazę i swl i do tego mam 5 zapleczy tematycznych czy jest szansa żeby to mi wróciło za kilka dni?

Ja tu tylko zwiedzam O_o

... czy jest szansa żeby to mi wróciło za kilka dni?
Tego nie wie nikt ... nadzieja jest zawsze ... podobno umiera ostatnia :) Ja stronki tkwiące w filtrze traktuje jak normalne, cały czas o nie dbam pod kątem linków, treści i aktualizacji ... kiedyś stronka z filtra wychodzi i wtedy łapie dobrą pozycję ;)

A jak nie masz cierpliwości zawsze możesz zrobić przekierowanie 301 na inną domenę :)

Pozdrawiam :)

swl naparzam delikatnie 6 linków dziennie na 3 frazy

Po pierwsze w rotacyjnych nie ustala się przecież ilości wyjścia linków/dzień? Chyba, że tak mało punktów ustawiłeś, że wychodzi 6 na dobę.

Po drugie zdecydowanie za mało fraz.

Po trzecie na nowej domenie powinieneś linkowanie zacząć od preclowania/katalogów i dopiero później zabierać się za SWLe.

@FiKaS nie wprowadzaj młodych w błąd. Nie za gotlink i za każdy nieumiejętnie używany SWL (zwłaszcza na nowej stronie bez linków) można wyłapać filtr.

Nie napisałeś nam jak mocno spadła. Bo jak na powiedzmy drugą stronę to nic takiego. Cały czas dodawaj do precli i katalogów. Możliwe jest nawet, że w ciągu 2 tygodnie strona wyjdzie z sandboxa.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

napieprzam 6 dziennie z linkme elite, gotlink łącznie na te frazy 10 k punktów, spadła z łóżka masujące i nefrytowe 9 pozycja na ponad 300 ...

Ja tu tylko zwiedzam O_o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności