Skocz do zawartości

Zmiana strony a pozycjonowanie

Mastercheat

Rekomendowane odpowiedzi

Xann, ale tu nikt nie napisał, że meta description wpływają na pozycję, chodzi o to, że jak masz sensowny description wypełniony, to w serpach masz zazwyczaj podane to co tam jest, a nie coś co G wyrwało sobie z treści strony, coś co odpowiada wyszukiwanej frazie, ale wygląda jak wyszarpane psu z gardła ;)

może i description nie wpływa na pozycję, może i nie wpływa na powiększenie contentu jako takiego, może i nie wpływa na inne setki rzeczy, ale wpływa na klikalność :)

i w tym kontekście description może pomóc :)

wracając do tematu:

- porób 301 ze starych adresow podstron do nowych im odpowiadającym

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Xann, ale tu nikt nie napisał, że meta description wpływają na pozycję...........

Zobacz jakie jest zadane pytanie w pierszym poście a jak widze takie odpowiedzieć to mi ręce opadają i dziwie się skąd te rady się biorą

Jeżeli nie zmieni sie tematyka strony(polecam tez zostawic title i discription). To nic sie nie zmieni......
Najlepiej by było zostawić w formie niezmienionej:

- metadane (głównie TITLE i DESCRIPTION),

.......

Marketing internetowy dla firm

'Grim' polecam sobie zobaczyć teśćik na żywo na meta https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=580480

zależy co to dla ciebie pozycjonowanie

dla mnie jest to zwiększanie trafficu z wyszukiwarki (bo rozliczam się za efekt), a nie tylko przesunięcie na wyższą pozycję

a dobry description może zwiększyć ctr dwukrotnie

zależy co to dla ciebie pozycjonowanie

dla mnie jest to zwiększanie trafficu z wyszukiwarki (bo rozliczam się za efekt), a nie tylko przesunięcie na wyższą pozycję

...

a dla 99,9999% ludzi z tego forum pozycjonowanie to przesunięcie na wyższą pozycje

ps. ty jesteś ten 0,0001% dla ktorego pozycjonowanie to zwiększenie trafiku :)

ps. to jakieś jaja dzisiaj są albo zmowa pisania idiotyzmów

Marketing internetowy dla firm

przed seo

strona jest na pozycji 1 i ma 7k wejść z google

a po działaniach seo

strona jest na pozycji 1 i ma 10k wejść z google

niewiarygodne ile wejsc zyskales przez zmiane opisu w metatagach zapewne wcześniej internauci omijali tą pierwszą pozycje bo im sie opis nie podobał

Na chwilę pozwolę sobie przerwać Waszą dyskusję i wrócić do głównego tematu :) Orientujecie się ile mniej więcej czasu może zająć Google poznanie nowej struktury strony i przywrócenie jej na wcześniej zajmowane pozycje? Przy założeniu, że content pozostał zbliżony do poprzedniego, a zmiana głównie dotyczy linków podstron. Na moje oko kilka tygodni powinno wystarczyć na "powrót do świata żywych" (przy bieżącym zdobywaniu linków, rzecz jasna), ale jak już parę razy wspominałem, moje doświadczenie jest mizerne i mylić się mogę (i często to robię ;)).

Przy regularnym linkowaniu serwisu, dzięki czemu roboty będą chętnie go odwiedzały, zmiany mogą być zapisane w indeksie i wyświetlane po tygodniu / dwóch :) Natomiast co do tego na jakie pozycje i czy serwis wróci ... trudno powiedzieć ... zależy od zmian. Treść się nieznacznie zmieniła ale to może wystarczyć (np. przy silnej konkurencji) żeby pozycja zmieniła się bardzo, struktura linków też jest ważna.

Serwis może wrócić na swoje pozycje, ale nie musi ... może też zacząć piąć się w górę (Google lubi aktualizacje - serwisy które żyją) ;)

Pozdrawiam B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności