Skocz do zawartości

konkursy / przetargi

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu zadzwonił do mnie człowiek z propozycją stworzenia layoutu, z tego co wiem to przeczytał to co napisałem w portfolio "nie podejmuję się zleceń w formie konkurs", bo powiedział że żadnego konkursu nie organizuje, a jednak :)

Przedstawił mi projekt który się nie sprzedał ... widać że był nie ukończony, prawdopodobnie przez poprzednika. Co w takiej sytuacji powinienem zrobić ? Szerokim łukiem omijać, dlaczego ?

Fakt nie jest to konkurs, przynajmniej nie oficjalnie, po prostu poprzedni projekt się nie spodobał ( choć był całkiem dobry ), firma która do mnie dzwoniła to firma - pośrednik, jeśli twój projekt nie przejdzie ... ktoś inny dostanie go do realizacji. No i jak ? To nie jest konkurs ?

W konkursie brałem udział 2 razy. Raz świadomie w celach czysto rywalizacyjnych ( nie wygrałem byłem blisko, life is brutal ... ok ), drugi to był konkurs o którym nie wiedziałem, do ostatniej chwili byłem przekonany że jestem jedynym wykonawcą i że robię ostatnie poprawki do projektu ... kiedy je zrobiłem dowiedziałem się że z 5 czy 10 osób zostały wybrane 2 ( w tym ja ) niestety wygrał ktoś inny :) od tamtej pory nie ma mowy żebym podjął się czegokolwiek podobnego.

Poza tym stawki już tak spadły że za minimum już się klienci krzywią, więc pokazuję ceny na Webhandlu :) tyle i tyle za layout.

Czas najwyższy założyć własną działalność .

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

jedyny plus - nagroda pocieszenia jest taka ze zostaje Ci layout ktory mozesz kiedys uzyc. Raz robilem projekt dla jednego goscia z Krakowa, wrecz mnie obrazil ze co to jest, ze na allegro lepsze robia i taniej (jestem odmiennego zdania, zreszta mi osobiscie sie podobal) i sie wiecej nie odezwal. Jakies 2 dni po nim zglosila sie do mnie pewna firma - przedstawilem im ten layout - nieco przerobiony i byli zachwyceni i od razu poprosili o umowe 8) projekt moge pokazac na PW :)

a tamten frajer szukal "kwadratowych jaj" i do dzisiaj nie ma strony bo nkint nie potrafi sprostac jego oczekiwaniom - to byl gosc z cyklu "malo place - duzo wybrzydzam" - dlatego wlasnie nie lubie firm z Krakowa - sam jestem z Krk i musze przyznac ze powiedzenie "centusie" czesto sie sprawdza :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

A najlepsze jest kiedy oddajecie projekt a tu dostajesz liste zmian co jest w nim źle i nie tak. To jakbyś odebrał dom i nagle wpadł na pomysł że dachówka ładna by była niebieska a balkon przydałby się z drugiej strony, a tu damy okno :)

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

dlatego wlasnie nie lubie firm z Krakowa

hehe swego czasu przed dłuższy okres żyłem z projektowania okładek płyt. współpracowałem na stałe z dwoma wytwórniami (warszawa i kraków) krakus był świetny, praktycznie kupował wszystko co zrobiłem :D często gęsto płacił zanim ja wysłałem finalny projekt, warszawiak był bardziej wymagający oj trzeba było się napocić, praktycznie nic nie zeszło z pierwszego strzału a ja musiałem stale inwestować w royalty free czasem tylko dla jednego zdjęcia lub wręcz fragmentu, aha i stawka była mniejsza ...

krakus padł, wyłożył firmę i przy okazji mnie na niemałą kwotę

warszawiak działa do dziś

jako ciekawostka

{ Sprzedam ten link}

A moja ostatnia wycena była prześmieszna, konkurs, klient chce stronę z 2000 produktów, opis parametry techniczne, wygenerowany pdf do każdego produktu troche podstron typu o firmie itp, ale przedewszystkim podstrony produktów, więc ja niewiele myśląc robię wycenę.

1. layout - 1500 PLN (gotowiec z szablonów :) )

2. stworzenie struktury strony - patrz nawigacja 200 PLN

3. każda podstrona 17 PLN

do tego Vacik

i było fajnie

a kolo się pytał na końcu co tak tanio

do tego doszło jeszcze 1.5 PLN za każdy pdf hehehhee

i co jak myślicie ile czasu robiłem tę stronę

co ciekawsze wymusiłem przy "tej niskiej" cenie od klienta odstawienie jednego pracownika na 3 dni aby wprowadzał dane produktów do komputera :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności