Skocz do zawartości

Reklama firmy za 150zł

dMien

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Problem mam nietypowy, bo muszę wydać kasę, a niekoniecznie tego chcę/niekoniecznie mam pomysł jak.

Początkowo myślałem o Adwords, lecz nie mam jeszcze strony firmy, więc nie ma czego reklamować.

Poza tym czy Google przyśle mi fakturę? Może bym kupił i czekał na lepsze czasy (stronę internetową)?

Może macie jakieś inne pomysły, "jaką kupić reklamę za 150zł"? Co prawda jest to 250zł, ale stówką mogę manewrować.

Będzie to sklep internetowy, więc ulotki, szyldy itp. odpadają. Wizytówki też, bo już mam.

Chodzi mi o to, by prędko dostać na to fakturkę.

to chyba żart?

za 150 zł możesz zamówić wizytówki (1000 szt.) i je rozdać

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

s4lc, napisałem wyraźnie że to nie mogą być wizytówki.

Guszczyn, firma bardzo tania, dla Twojej informacji zdradzę, że mam drukarnię która robi za 150zł prawie 3000 4+4.

Gdzie napisałem, że to są jakieś plany firmy?

Dominik23, dokładnie - o to chodzi.

Co do formy, na wniosku zapisałem "reklama". Powiedziałem o jaką reklamę chodzi (Adwords) zostało to zaakceptowane. Lecz w dniu podpisania umowy, pani z urzędu, która to ze mną załatwiała spytała mnie wtedy czy chodzi o ulotki... Jeszcze raz powiedziałem, że chodzi o Adwords... No i na tym pozostało.

Napisałem, że wydam 250zł na reklamę, ale nie wiem czy Google wyśle mi fakturę w dwa tygodnie.

A jak jest z tymi środkami w Adwords? Nie mają chyba żadnego terminu ważności, więc będę mógł sobie poczekać z realizacją kampanii?

Kup domenę, wrzuć jakąś prostą stronkę, wrzuć na nią jakiś sensowny tekst, jak to będziesz miał, możesz już kombinować.

Kup punkty w jakimś systemie wymiany linków na FV i zacznij stronę "reklamować" tym systemem albo wykup jakąś reklamę w gazecie lokalnej, może jakąś reklamę na lokalnym portalu miasta.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Domeny nie mogę za to kupić. Do SWL też przekonany nie jestem. Raczej tego nie uznają.

Są też inne powody, ale ten jest najważniejszy.

Nigdy nie prowadziłem kampanii Adwords, więc nie wiedziałem o jednej rzeczy: faktury generowane są w systemie i wystarczy je wydrukować.

Proszę, potwierdźcie to, jeśli to prawda. :)

Niżej krótki wyciąg z mojej faktury.

Faktura miesięczna

1 sierpnia 2009 - 31 sierpnia 2009

13-08-2009 Płatność zainicjowana przez klienta 40,00

17-08-2009 Płatność zainicjowana przez klienta 200,00

Data wystawienia faktury: 31-08-2009

Termin płatności: 31-08-2009

Wychodzi na to, że szybko faktury nie dostaniesz. Dopiero 30 września byłaby do pobrania.

150 PLN to jednak niewielka kwota. Może jakieś kalendarzyki na 2010 rok? To też forma reklamy.

:-)

Możesz się porozglądać po portalach z Twojego regionu ... jakiś banerek statyczny na miesiąc w ogłoszeniach - 150 PLN może wystarczy ;)

150 PLN na reklamę to niedużo, ale przy dobrej strategi marketingowej (przeprowadzonej samemu, bo na pomoc experta nie starczy) ze 150 można zrobić większą kwotę i wtedy zainwestować w droższą reklamę :)

Pozdrawiam B)

Nie może to być szyld, gdyż jak wspomniałem, sklep będzie internetowy.

Nie mam też na razie czego reklamować, gdyż strony na razie nie ma - na razie sprzedaż będzie szła przez Allegro.

W odniesieniu do tego, co mówi Dominik, że usług kupić nie można, najlepszym wyjściem będzie zakup kalendarzyków firmowych. Dzięki za pomysł babinet. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności