Skocz do zawartości

Mój start ;)

kazek1986

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Forum czytam od jakiegoś czasu jednak w końcu postanowiłem się zarejestrować i zadać pytanie.

Wcześniej nie bardzo zajmowałem się pozycjonowaniem jednak postanowiłem spróbować swoich sił

i wypozycjonować kilka niedużych stron o różnej tematyce.

Czytając miliony postów ułożyłem sobie pewien plan na start, a będzie to wyglądać mniej więcej tak:

Hosting:

Hosting A (kilka stron które chcę wypozycjonować)

Hosting B, C, D... (reszta)

Na hostingach B, C, D na domenie głównej dobre moderowane katalogi.

Na subdomenach katalogów różne strony mniej lub bardziej tematyczne.

Strony z subdomen bedą linkowały do katalogów z kolei katalogi do stron na hostingu A i stron na subdomenach (na swoim hostingu).

Zarówno strony pozycjonowane, katalogi oraz strony na subdomenach katalogowane oraz umieszczane w presellach

+ linki na forach, stopki itp.

Dodam że większość domen które zamierzam wykorzystać ma ok. roku, część z nich nawet jakiś PR ;)

I teraz: prosiłbym o opinie czy ten układ ma jakikolwiek sens, ewentualnie co można w nim zmienić, chodzi mi tu konkretnie

o to w jaki sposób linkować itp.

a czemu katalogi mają być głównym zapleczem? nie lepiej jakieś tematyczne dobre strony na głównych domenach, a w sub domenach ew. katalogi?

no chyba, że stroną docelową - pozycjonowaną ma być też jakiś katalog ;)

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Jak rozumiem chcesz linkowac domene adres.pl z sub.adres.pl? Jeżeli tak takie linkowanie niema sensu. Jakis efekt moze da lecz niewielki jeden duzy powod to to samo ip.

W takim razie w jaki sposób powinno być wszystko linkowane?

sub.adres1.pl i sub.adres3.pl do adres2.pl, adres2.pl > domena-pozycjonowana.pl

sub.adres1.pl i sub.adres2.pl do adres3.pl, adres3.pl > domena-pozycjonowana.pl

sub.adres3.pl i sub.adres2.pl do adres1.pl, adres1.pl > domena-pozycjonowana.pl

itd. ??

Właśnie nad tym się najbardziej zastanawiam :[

Rocky77

No może niekoniecznie tylko katalogi, po prostu założyłem że mają dużo site dzięki czemu

można nimi ładnie wypozycjonować, oczywiście jak wpadnie do łba jakiś dobry pomysł to zamiast

katalogów na domenie głównej jak najbardziej dobre strony

No może niekoniecznie tylko katalogi, po prostu założyłem że mają dużo site dzięki czemu

można nimi ładnie wypozycjonować

Site jest Ci potrzebny tylko i wyłącznie do zdobycia punktów w swl'ach rotacyjnych, a za to się może na początku lepiej nie bierz... (skutki mogą być tragiczne) :dirol:

Spółki | Prawo | Sąd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności