Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w Bing

salwek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie czy ktos juz testowal i analizowal Binga?!

Pierwsze co zauwazylem to to iz bing ma troche z Yahoo - strony ktore maja w URL slowa kluczowe sa bardzo wysoko za to te bez sporo w tyle. Jakie sa wasze spostrzezenia uwagi sugestie, pozdro

Bing ma nie wiadomo co z yahoo. Moja strona ładnie linkowana z wartościowych serwisów spadła gdzieś na 200 stronę a strony które nawet nie są podlinkowane, aktualizowane i nie zawierają żadnego ciekawego contentu na główną frazę utrzymują się w TOP5 bez problemu. Myślę, że to przez to, że mam świeżą domenę, ale na tym świżaku też byłem nawet w TOP3 swojego czasu...

spro.jpg

Bing ma nie wiadomo co z yahoo. Moja strona ładnie linkowana z wartościowych serwisów spadła gdzieś na 200 stronę a strony które nawet nie są podlinkowane, aktualizowane i nie zawierają żadnego ciekawego contentu na główną frazę utrzymują się w TOP5 bez problemu. Myślę, że to przez to, że mam świeżą domenę, ale na tym świżaku też byłem nawet w TOP3 swojego czasu...

Nie, to nie przez to. Moje strony zawierające mnóstwo ciekawego (obiektywne zdanie osób trzecuh) contentu, obecne w necie 4, 5 lat i zajmujące pierwsze dwie pozycje w Google, w tym całym Bingu sa na drugiej stronie wyników. I owszem, liche strony zajmują tu pierwsze pozycje. Ten cały Bing jak dla mnie niewiele jest wart i mam nadzieję, ze nie będzie wiele znaczył.

• 1 miesiąc temu...

Strona która w google jest top1 i top4 w bingu nie jest nawet zaindeksowana. A co ciekawe nie podlinkowane wpisy do katalogów stoją w topie tylko temu że w treści mają nazwę strony którą szukam. Jak dla mnie to ten Bing jest jakiś nie taki. Jak ktoś będzie potrzebował tam wypozycjonować stronę na rynek US to będzie miał pewnie nie lada problem.

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

• 3 tygodnie później...

wyszukiwanie z Binga ma miejsce wtedy, kiedy ktoś korzysta z IE i przypadkiem wpisze szukaną frazę zamiast adresu strony.

wbrew pozorom przy takim dużym nasyceniu korzystających z IE może się przytrafić wejście z Binga jeśli na szukanej frazie jesteśmy wysoko (chyba TOP10 nie wystarczy i w takim przypadku musi być TOP3 :D)

moim zdaniem Bing jest baaaardzo wrażliwy na anchortext, stąd może być wrażenie, że "strony ktore maja w URL slowa kluczowe sa bardzo wysoko za to te bez sporo w tyle" i bardzo lubi linki z katalogów.

ale oczywiście mogę się mylić (jak zawsze :wacko:)

dymna.jpg

wyszukiwanie z Binga ma miejsce wtedy, kiedy ktoś korzysta z IE i przypadkiem wpisze szukaną frazę zamiast adresu strony.

wbrew pozorom przy takim dużym nasyceniu korzystających z IE może się przytrafić wejście z Binga jeśli na szukanej frazie jesteśmy wysoko (chyba TOP10 nie wystarczy i w takim przypadku musi być TOP3 ;))

moim zdaniem Bing jest baaaardzo wrażliwy na anchortext, stąd może być wrażenie, że "strony ktore maja w URL slowa kluczowe sa bardzo wysoko za to te bez sporo w tyle" i bardzo lubi linki z katalogów.

ale oczywiście mogę się mylić (jak zawsze :))

Co do tego ze strony ktore maja w URL slowo kluczowe sa wysoko mylisz sie :)

Umnie pierwsza pozycja na fraze "program do faktur" na URL www.mega-tech.com.pl ;-)

Faktura Small Business - Program do faktur

Rachunek Small Business - Program do wystawiania rachunków uproszczonych

Co do tego ze strony ktore maja w URL slowo kluczowe sa wysoko mylisz sie ;)

Umnie pierwsza pozycja na fraze "program do faktur" na URL www.mega-tech.com.pl ;-)

Cóż... oczywiście mogę się mylić... zatem co w TOP10 robi Twoja podstrona www.mega-tech.com.pl/wiecej_program_do_faktur.html ?

Jakbyś dokładnie przeczytał, zobaczyłbyś, że nie piszę, że kiedykolwiek i dla jakiejkolwiek wyszukiwarki słowo kluczowe w URL jest najważniejszą rzeczą

W Twoim przypadku anchor (nawet z twojej stopki w PiO) ma znaczenie kluczowe, ale również klucz w URL jest ważny przy podstronie.

B)

dymna.jpg

• 2 tygodnie później...

Jeśli by popracowali przy serpach programiści z Binga aby to lepiej śmigało to pewnie zdobyli by więcej rynku. Chyba że właśnie o to chodzi aby działało to różnie od google i jeśli chce się być w Bingu na 1 miejscu to w G nie wypali. Przydały by się jakieś testy co do binga i jak tam pozycjonować. Może ktoś się porwie na to.

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

WITAM

Tu sie niezgodze z tym ze niemozna byc na top 1 w G i bingu mam strone kwiaciarnia Częstochowa

I jest na 1 miejscu jak i w Bingu tak i w Google jedno co wiem na pewno z doświadczenia

to bardzo wazny jest adres strony tak jak ja mam słowo klucz w adresie

Mało tego na mojej drugiej stronie jest adres www.kwiatyczestochowa jest na 2 pozycji

zaraz po mojej pierwszej w bingu. Dużą rolę ma adres strony

Mozna sprawdzic wpisujac kwiaciarnia Częstochowa

Pozdrawiam

to bardzo wazny jest adres strony tak jak ja mam słowo klucz w adresie

cóż... jeśli miałbyś rację, że kluczem jest słowo klucz w adresie, to pod hasłem kwiaty częstochowa wyświetlałbyś się na pierwszej pozycji, a tak nie jest...

słowo kluczowe w adresie ma pewną moc, ale wcale nie największą i niewielką stanowi wartość bez BLów, które w Twoim przypadku są dość wartościowe wg. wyszukiwarek (chociaż jest ich wcale niewiele), bo są poparte anchorem "kwiaciarnia częstochowa" na stronach, które zarówno gugiel jak bing widzą jako konkurencję dla Ciebie :)

słowo klucz jest przydatne wówczas, gdy linkują do Ciebie strony w sposób naturalny, bez anchorów :)

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności