Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w Bing

salwek

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie duzo moich stron, ktorych jeszcze nie pozycjonowalem sa w bingu wysoko.

Ale chyba nie są aż tak kiepskie, żeby Cię to dziwiło? może są po prostu dobrze zbudowane...? :(

po raz kolejny stwierdzę, że nie wydaje mi się, że ostatecznym parametrem jest słowo klucz w adresie, chociaż jest niewątpliwie pomocne :)

dymna.jpg

• 1 miesiąc temu...

podłączę się do tematu.

Zauważyłem, że wszystkie moje strony, które w google są w top10 a nawet top3 w Bingu praktycznie nie można ich znaleźć.

Nie ma ich nawet w pierwszej 100. Dziwi mnie to tym bardziej, że dodawałem je do usług w bing webmaster center.

Są to różne strony, starsze, nowsze, ze słowami kluczowymi w url, title.

Czy ktoś ma jakieś przypuszczenia czemu się tak dzieje?

Jak można pozycjonować z naciskiem na Bing?

Pozdrawiam,

Gordonek

• 4 tygodnie później...

moja strona, jeszcze nie pozycjonowana (w sieci od roku) ma podobne pozycje w bingu i google. a, ze mam swiezynke (nawet jednego katalogu nie ma :D ) to bede mial okazje poprobowac i zobaczymy jakie beda roznice.

zdam raport powiedzmy za 2 mce.

pozdro

notintine

notintine

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Ja tam widzę w topach w Bingu głównie artykuły z precli, a na dalszych strona domeny pozycjonowane, może słowo kluczowe w url nie jest ostatecznym wyznacznikiem, ale ma na pewno spore znaczenie i title chyba także. Jest mieszanka polskich i angielskich stron, gdzie wydaje mi się anglojęzyczne są faworyzowane, bo np. na niszową frazę w top1 pojawia się komentarz z nietematycznego angielskiego bloga z polskim słowem kluczowym :).

Ogólnie kiepskie te wyniki, a jak kiedyś tam ostatnio sprawdzałem to były bardziej zbliżone do google.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności