Skocz do zawartości

Jak duże musi być zaplecze aby wypromować serwis

krzys2

Jak duże zaplecze  

64 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ilość stron, unikalne IP, PR

• 50 stron unikalne IP - Każda PR1
      0
    • 50 stron unikalne IP - Każda PR2
      1
    • 50 stron unikalne IP - Każda PR3
      2
    • 50 stron unikalne IP - Każda PR4
      3
    • 100 stron unikalne IP - Każda PR2
      2
    • 100 stron unikalne IP - Każda PR3
      2
    • 100 stron unikalne IP - Każda PR4
      7
    • więcej niz punkt 8
      21

Rekomendowane odpowiedzi

Podaję wg yahoo:

1. www.praca.pl - PR - BL - 805.000

2. www.gazetapraca.pl - PR6 - BL - 1,501,201

3. www.pracuj.pl - PR6 - BL - 517,071

4. praca.money.pl - PR6 - BL - 1,622,631

5. praca.gratka.pl - PR6 - BL - 1,347,497

6. www.jobs.pl - PR6 - BL - 385,629

7. www.kariera.pl - PR5 - 412,301

8. www.praca.org - PR4 - 431,035 - zaledwie PR4 - jak mocne są BL?

9. www.i-praca.pl - PR5 - 232,085

10. www.praca.info - PR4 - 301,649 - zaledwie PR4 - jak mocne są BL?

11. www.wakaty.com.pl - PR4 - 260,457 - zaledwie PR4 - jak mocne są BL?

30. www.forumpraca.pl - moja strona, którą zaczynam pozycjonować - PR3 - BL zaledwie - 1980

Tak to wygląda. Według mnie, pierwsza 10 to pozycjonowanie SWL'ami, z linkami małowartościowymi. Oczywiście jest bardzo dużo wartościowych linków, ale jakby przekładały się one na PR, to wynosił by on w granicach PR8.

Znow zapominasz o wieku domen i wieku bl, ale widze ze zakodowales sobie swoj przelicznik 40 storon z PR4 wystarczy do topu i nic wiecej do Ciebie nie trafia. Szkoda wiec literek

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

To mówisz, że jeśli mam domenę która ma 15 lat, to mam pół sukcesu? Mam sporo domen w granicach 10 lat, ale żeby dzieki temu domenki jakoś się błyskawicznie pozycjonowały, to nie powiem. Wspomniana wcześniej domena www.gitez.pl (można powiedzieć testowa), ma gdzieś 4-5 lat, nawet nie pamiętam, linki niektóre po kilka lat, około 10.000 BL (większość z katalogów) i ma PR1 i nie ma żadnego ruchu.

Powód? Nędzne linki. Pomimo że mają po kilka lat, i domena ma swój wiek.

Wspomniana wcześniej domena www.gitez.pl (można powiedzieć testowa), ma gdzieś 4-5 lat, nawet nie pamiętam, linki niektóre po kilka lat, około 10.000 BL (większość z katalogów) i ma PR1 i nie ma żadnego ruchu.

pr nie jest kompletnie zwiazane z ruchem

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Masz w 100% rację. A gdzie mam napisane, że od PR zależy ruch na stronie. Nic nowego nie odkryłeś.

PR świadczy, że do strony prowadzi jakaś ilośc linków. Jeśli nie ma PR, to nie prowadzi do strony żaden link, albo jakaś ilość bez wartości.

Chociaż można polemizować, bo jeśli masz dobrze wykonane linkowanie wewnętrzne a do strony głównej prowadzi do groma wartościowych linków i stroana ma powiedzmy PR6, to na starcie link z takiej strony (wewnętrzny) otrzymuje dużą moc, jest szybciej indeksowany i wyżej jest na kombinacje słów kluczowych zawartych w linku w wyszukiwarce. Ale o takim czymś możemy mówić przy pozycjonowaniu dużych serwisów z często zmieniającą się treścią i dużą ilością podstron.

PR świadczy, że do strony prowadzi jakaś ilośc linków.
Na pewno nie ilość.

I na pewno, połową sukcesu nie jest domena, nie jest PR, i nie jest BL. Suma tych, i nie tylko tych, (wielu) składników rzutuje na pozycję.

Masz rację. Ze wszystkim się zgadzam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności