Skocz do zawartości

Mapa strony a hiperłącza

Marcin Wnuk

Rekomendowane odpowiedzi

Oto fragment kodu mapy strony używanej do naszych stron. (sklepów internetowych

urlset>

<url>

<loc>strona_glowna</loc>

<lastmod>2009-07-28</lastmod>

<changefreq>monthly</changefreq>

<priority>1</priority>

</url>

<url>

itd.

Moje pytanie. Czy mapa strony zbudowana na zasadzie hiperłączy jest lepsza od takiej zapisaną za pomocą czystego kodu?

Czy warto dodawać na stronie głównej link do mapy strony dla użytkowników?

Czy znaczniki <?xml version i <urlset są przydatne?

Podany powyżej schemat mapy strony używamy do wielu sklepów internetowych, jednak po miesiącu żadna z nich nie wyszukuje się w google po stronie głównej ( wyświetlane są podstrony opisowe i mniej ważne dla znaczenia naszego serwisu). Czy to może być spowodowane tym że google jeszcze nie przeszedł przez żadną z naszych map czy po prostu mapa jest nie poprawie zbudowana (została ona zaakceptowana przez webmaster tools)?

Będę wdzięczy na wszystkie opinie na ten temat. Nie mam pojęcia o programowaniu, a wszystko co wiem o SEO wyczytałem w ciągu ostatniego miesiąca z książek i tego forum, więc część pytań jest prawdopodobnie dość podstawowych.

z tego fragmentu

<url>
<loc>strona_glowna</loc>
<lastmod>2009-07-28</lastmod>
<changefreq>monthly</changefreq>
<priority>1</priority>
</url>

potrzebny (podstawowy) jest tylko ten

<url>
<loc>strona_glowna</loc>
</url>

Czy mapa strony zbudowana na zasadzie hiperłączy jest lepsza od takiej zapisaną za pomocą czystego kodu?

Możesz mieć przecież obie, byle były poprawne, aktualizowane i od czasu do czasu pingowane.

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności