Skocz do zawartości

Jakiego edytora php używacie ? (ja szukam)

beha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jest i darmowa jego odmiana o nazwie Zajączek - nie znam jej bliżej ale ponoć też niezła.

bardzo zła. menu Plik >> Otwórz pozwala na otwarcie tylko jednego pliku. nie rozumiem takiego poczynania, ale automatycznie wyklucza to używanie takiego programu, który narzuca jakieś dziwne ograniczenia.

Wrśyv zlśyvfm, żr jvrfm jfmlfgxb an grzng cbmlpwbabjnavn gb zlśy gnx qnyrw...

a jak komuś nie przeszkadza meta_generator to polecam web site pro. to jest super sprzęt, ale dodaje tego feralnego metataga.

skąd można go pociągnąć bo strona domowa powróci po nowym roku :roll:

a każdy tag zawsze możesz usunąć ręcznie choćby w notatniku, więc co za problem

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

skąd można go pociągnąć bo strona domowa powróci po nowym roku
https://www.google.pl/search?q=website+pro+download

tak, spoko już sobie poradziłem w międzyczasie. google is my friend indeed

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

WebSite Pro ma dwie powazne jak dla mnie wady, zwalona tabulacja podczas kopiowania rekstu z innych programów/stron

Nie działa mi znaczki UTF-8, o(z 2 kropkami) zamienia mi na samo o(bez kropek)

Jeżeli ktoś zna edytor co sobie z tym radzi najlepiej darmowy, no chyba że nie jest drogi to prosiłbym o link tutaj bądź PW :D

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

eclipse + phpeclipse. genialny kombajn,

No właśnie pare godzin temu go sobie zainstalowałem, nie znam jeszcze wszystkich funkcji ale przy takim projekcie jaki teraz mam to absolutna rewelacja, bardzo przypomina obsługą niektóre bardzo drogie edytory do c++. W ostatnim czasie już naprawdę przejrzałem sporo edytorów php i zostaję przy eclipse do większych spraw i przy PSPad (ale przy wersji 4.3.2, nowsza 4.3.3 jest piękniejsza, ale ma denerwujące błędy), Notatnik SP też jest całkiem niezły, pozostałe jakoś nie przypadły mi do gustu.

Ktoś wspomniał o zajączku, to może być w kolejnych wersjach dość ciekawy program jednak narazie po głębszym używaniu wychodzi masa różnych bugów (wersja 4.1).

...

a ja rzygam eclipse. kobyła, wolna, żre pamięć. w dodatku gubie się w niej. z pewnością dobra dla super odjechanych proofi. taki maluczki jak ja zadowoli sie PSPadem :)

A ja korzystam z Kate lub z Vim, chociaz ten drugi juz coraz rzadziej. Probowalem juz kilkakrotnie skorrzystac z Quanta, bo tak ja wszyscy zachwalali, ale niestety nie lubie tego. Podpowiedzi w kodzie sa dla mnie strasznie meczace. Mialem to wlaczone tylko w plikach css i czas pisania jednej klasy zwiekszal mi sie 3-krotnie, bo z podpowiedzi musialem wybrac odpowiedni zapis. Domykanie tagow tez mi nie pasowalo, bo przy edycji pliku musialem kasowac te dodatkowe tagi ktore mi powrzucal.

Nie watpie, ze takie edytory sa dobre i ulatwiaja zycie, ale pewnie trzeba sie nauczyc ich obslugi, a ja jestem jakis niecierpliwy i nie chce mi sie uczyc. Kiedys, dawno temu, probowalem dreamweaver, ale tez nie moglem sie do tego przyzwyczaic i korzystalem z Winsynstax.

PSpad

Ściągnołem zainstalowałem i .... klawisze enter, strzałki itd.. nie działają, ale po magicznej sztuczce w konfiguracji wszystko ok.

To podaj ta sztuczke..Bo mi raz dziala raz nie. Wogle mecze sie z tym od paru minut (polskie litery, strzalki, enter) - raz dziala, raz nie...

Edit:

Dobra smile.gif W koncu sie udalo. Przywrocilem defaultowe ustawienia i powywalalem przeszkadzajace skroty klawiszowe. Zobaczymy teraz czy skutecznie smile.gif

:)

pozycjonuj.png

Dobra Smile W koncu sie udalo. Przywrocilem defaultowe ustawienia i powywalalem przeszkadzajace skroty klawiszowe. Zobaczymy teraz czy skutecznie Smile

Raczej nieskutecznie.

Ja zrobiłem tak: najpierw jak dasz na deafult i zrestartujesz to zapisz ustawienia do jakiegoś pliku. Potem pozmieniaj config pod twoje potrzeby daj 'zastosuj' i zobacz plik KeyMap.ini (w glownym katalogu pspad) jak go otworzysz to zobaczysz że ustawienia od sekcji [Editor] w dół są puste. Przekopiuj tam ustawienia z pierwszego pliku jaki na początku zapisałeś i ustaw KeyMap.ini tylko do odczytu, i u mnie teraz wszystko ok.

A najlepiej zainstaluj wersję 4.3.2

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności