Skocz do zawartości

Jakiego edytora php używacie ? (ja szukam)

beha

Rekomendowane odpowiedzi

A można wiedzieć co Ci nie pasuje w Zend Studio ?

Pozdrawiam

W normalnych skryptach jak robisz redirecta i na końcu robisz exit(0), żeby skrypt niepotrzebnie się nie prepracowywał, to przeglądarki robią redirecta, zend studio kończy pracę.

Miałem problemy z odpaleniem strony w przeglądarce i nawigowaniem po niej, z jednoczesnym sprawdzaniem działania skryptu - czyli praktycznie nie można było przekazać do niego danych do $_POST i $_GET.. fakt, że istniało okienko, gdzie można wpisać dane z palca, ale jak dla mnie to jest to rozwiązanie niewygodne..

Sprawdzę nusphere, dzięki za linka ;-)

chyba, że ktoś ma chęć powalczyć z zendem i wyjaśnić co i jak... gdzieś jest jakiś głupkowaty błąd, a ja nie wiem gdzie...

pzdr.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Eclipse?

Próbowałem, ciężkie, za dużo kombinowania z instalowaniem/grzebaniem, żeby środowisko ruszyło.. dla mnie powinno to być przeklikanie instalatora i rozpoczęcie pracy, a nie grzebanie się w opcjach.. już wiem dlaczego w zend studio brakuje mi $_get i $_post -> trzeba doinstalować serwer....

pzdr.

----

ok, a więc tak na szybko: okazało się, że można przekazywać dane do pliku php (czyli get, post, itp), ale dopiero w momencie, gdy odpali się zend studio.. próbowałem instalować razem z krasnalem, ale niestety zakończyło się to komunikatami o błędzie w trakcie odpalania apache. Dopiero gdy ściągnałem apache i php z ich macierzystych stron i z palca zainstalowałem jedno i drugie, debuggowanie ruszyło. Nie wiem jak będzie z mysql bo jeszcze nie testowałem.

pzdr

• 2 tygodnie później...

Cześć!

Ja używam CoreEditora. Kupiłem wersję HOME (49 zł) i jestem w pełni zadowolony. Jego zalety:

- Idealne kolorowanie składni, można je modyfikować itp. Można dodawać własne całe schematy kolorowania.

- Świetnie rozwiązane kodowanie polskich literek

- Możliwość oznaczania linii kolorem

- Świetny podgląd do CSS (piszemy klasy i widzimy od razu jak wyglądają)

- Świetne podpowiedzi do PHP i CSS

- Dobrze działają tabulatory, sprawdza pisownię, wyświetla drzewo dokumentu PHP

- Można brać podgląd przez PHP

- Można wyświetlać wbudowany podgląd za pomocą kontrolki Mozilli

- itd.

To program płatny, ale przez to ma jeszcze jedną zaletę. Wsparcie techniczne. Już kilka razy czegoś niewiedziałem i autor natychmiast odpowiada. Dowiedziałem się też, że niedługo wyjdzie wersja, w której będzie zwijanie kodu. No tylko tego mi brakowało :)

hmm, edytor prezentuje sie swietnie. zreszta kiedys uzywalem edHtmla i w zasadzie bylem zadowolony. pobawie sie ta wersja demo.

@kamilos314: mam nadzieje, że twój jeden post na forum i to na jeden temat to nie $#%@ spam i nie masz nic wspolnego z https://echolvd.blogspot.com/CoreEditor bo tym sposobem to się chyba nie załapiesz do firmy :)

A czy jest możliwośc w CoreEditorze tworznenia własnych pasków menu z własnymi menu itp. ?

cytowałem autora programu stronę wcześniej

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...ndpost&p=158587

Użytkownik może tworzyć własne paski narzędzi i własne menu, które wyświetlane będą w zależności od typu edytowanego pliku.

Mam na imie Kamil, ale ja nie jestem tym Kamilem co podałeś linka :( Ja w ogóle nie znam Binboy-a, choć z chęcią bym poznał, bo znam jego stronę WWW już od bardzo dawna. Także moja reklama CoreEditora jest naprawdę szczera. Ale może dlatego, że jak coś się kupi to później bardziej się to docenia :) Stąd, skoro zapłaciłem to muszę widzieć zalety hehe

Ale naprawdę program jest spoko.

Co do menu itd. to sam nie robiłem, ale w opisie było napisane że można robić. Napisałem więc maila do autora i się dowiedziałem, że tak. Że można robić własne menu, własne paski narzędzi, można dodawać elementy do już istniejących menu. W katalogu data\menu są pliki z definicjami tych menu już istniejących. Można też pisać pluginy. Binboy mi napisał, że nigdzie nie ma udostępnionego API, ale gdybym chciał coś napisać "to mi udostępni niezbędne informacje" :) Nie chciałem ich, bo nie znam się na Delphi, a pluginy nalezy pisać właśnie w tym języku.

ps.

To mój drugi post na forum i drugi dotyczy CoreEditora :) sorry

wyłącz słowniki i sprawdzanie pisowni, zejdziesz do okolo 30mb ramu :(

Jak się nie korzysta z kreatorów... można je usunąć (katalog plugins). Jak ktoś nie pracuje na plikach TeX itp. to w katalogu data\menu można niektóre pliki usunąć. Wówczas CE będzie uruchamiał się szybciej i będzie mniej potrzebował.

cytat z: https://www.coreeditor.pl/forum/viewtopic.php?p=47#47

Przecież można otwierać pliki z serwera FTP i na nich pracować. Aczkolwiek mogę się zgodzić, że nie jest to zbyt wygodne. Tyle, że osobiście uważam, że klient FTP w programie jest niepotrzebny gdyż Total Commander to najlepszy klient FTP :D

Aczkolwiek w CoreEditorze zauwazyłem ciekawą funkcję. Jak się tworzy stronę WWW w postaci projektu, to we właściwościach tego projektu można okreslić parametry FTP. Pokazuje się wówczas opcja Wyślij stronę na serwer - czy jakoś tak. I jak się kliknie - CoreEditor wysyła całą stronę na serwer. Zauważyłem, że jak się później jeszcze raz kliknie - to już nie wysyła. Tylko zmodyfikowane pliki. Więc jest to całkiem fajne. Chociaż jak pisałem - ja wole Total Commandera do FTP-a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności