Skocz do zawartości

Samodzielna sprzedaż reklam

paczno

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem ciekaw, czy ktoś z was samodzielnie sprzedaje miejsce reklamowe na swojej stronie (stronach), bez korzystania z pośredników. Jak takie coś wygląda w praktyce? Tworzę cennik, umieszczam ofertę na swojej stronie. Ale jak sprawić, by klient (reklamodawca) miał pewność, że skoro zapłacił za x wyświetleń, to będzie mieć tych x wyświetleń, jeśli zapłacił za capping, to go dostanie... Czy istnieje jakieś rozwiązanie techniczne, które pozwoli mu monitorować stan wyświetlania swoich reklam i jednocześnie zapewni to, o czym wspominałem wyżej?

Ja robię tak, że po prostu wstawiam na stronę cennik, gdy pojawia się klient, uzgadniamy szczegóły typu gdzie się ma wyświetlać reklama i przez jaki okres czasu. I tyle, klient płaci, ja reklamę wstawiam, gdy okres minie wysyłam emaila z pytaniem, czy chce przedłużyć itd.

Narazie obchodzę się bez php i panelu klienta :)

Wejdziesz w TOP sami się odezwą, i ty dyktujesz warunki, nie podoba się to nie (tematyka dyktuje ceny i kampanie adwords w tej tematyce) tak mi się wydaje. Ja pokazałem co mi oferuje AdNet czy tam coś i jak dadzą to co oni to ich biorę, bo tamtych nie wziąłem, ale staty trzeba pokazać z jakiegoś okresu. Cenników nie stosuję bo zależy kto się odezwie, to inaczej na to patrzę. Jakieś forum a sklep to różnica chyba według mnie. A czasami ja osobiście wolę nie mieć niż mieć jakieś grosze.

Ewentualnie możesz skorzystać z "OpenX" - kombajn do statystyk wyświetlanych reklam z dostępem z poziomu reklamodawcy. Wspomnę jednak, iż u mnie się niezbyt sprawdził -> zdecydowanie zaniżał ilość wyświetleń, co z mojego punktu widzenia nie było opłacalne (musiałem trzymać reklamę dłużej niż winno być)

Spółki | Prawo | Sąd

w praktyce to wygląda tak że opłaca się to robić ale na jakichś dobrze rozpowszechnionych stronach lokalnych .. typu nieoficjalny portal danego miasta itp. itd . wtedy najłatwiej chyba o złapanie dobrze płacącego indywidualnego reklamodawcę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności