Skocz do zawartości

na ile fraz najlepiej pozycjonować?

pavlus007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Sorka że robię nowy temat, ale nie znalazłem wystarczającej odpowiedzi na forum ani w google.

Mam małe pytanko:

Na ile fraz najbezpieczniej pozycjonować?

Stronę pozycjonuję już około 2 tygodnie pod 3 frazy ale się rozmyśliłem :) Mam zamiar pozycjonować frazy mało popularne

@gostek_ nie wiemy jak się pozycjonuje (ile zdobywa linków na dobę i dla jak mocnej strony). Jeżeli zechce skorzystać z SWLa lub innego automatu/półautomatu minimalna ilość fraz będzie miała znaczenie. Także tak jak pisze @djurek, na im więcej fraz i podstron będzie wykonane pozycjonowanie tym będzie to bezpieczniejsze dla strony docelowej. Ale z drugiej strony nie trzeba popadać w paranoję i linkować na frazy, które nigdy nam ruchu nie przyniosą.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

relons wlasnie dlatego napisalem, zeby to robic z glowa. Zazwyczaj pozycjonowanie nowych stron zaczyna sie od katalogowania i pozyskiwania linkow stalych, wtedy mozna sypac anchorami na glowna i podstrony (z zaplecza).

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Ach, zapomniałem o przyklejonym w tym dziale temacie, do którego link można byłoby wstawić i na tym zakończyć dyskusję zamiast (przynajmniej w moim przypadku) na nowo produkować w kółko te same odpowiedzi. Czytać temat prawdy pozycjonowania :)

@pavlus007 nadaj nam nie podałeś żadnych danych (nie chodzi mi o adres pozycjonowanej strony, tego nie podawaj). Jak długo strona istnieje w sieci (i w wynikach google), jaki ma site, jakiego używasz źródła linkowania i ile linków dziennie dostarczasz.

Od razu ci mówię, że trzy frazy na cały serwis to za mało. Pamiętaj, żeby linkować też podstrony a nie tylko stronę główną.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Stwórz serwis, który bedzie zawierał dużo tematycznych treści, zdobywaj dobre linki domeny a zobaczysz, że wiele fraz samo wypłynie :jezyk1:

Frazy na których najbardziej Ci zależy pozycjonuj a reszta sama się "poskleja" ;)

Powodzenia :)

Postaraj się najpierw o dobrą optymalizację witryny, jak pisze FiKaS. Potem zdobądź linki stałe (katalogi, precle, wykup linki pozycjonujące na jakiś dobrych wortalach) i staraj się zróżnicować frazy, mój ulubiony przykład: masło orzechowe, orzechowe masło, mało, orzechowe, coś pysznego na kanapki.

A tak na serio: wybierz kilka fraz, które najbardziej Cię interesują i skup się na nich wg. porad napisanych w tematach przyklejonych na tym forum. Potem zacznij myśleć, co robić dalej. :-)

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

Na ile fraz najbezpieczniej pozycjonować?

Stronę pozycjonuję już około 2 tygodnie pod 3 frazy ale się rozmyśliłem :jezyk1: Mam zamiar pozycjonować frazy mało popularne

Strona ma dwa tygodnie ? czy jest starsza a dwa tygodnie temu zacząłeś ją promować ?

Polecam artykuł o szerokie pozycjonowanie - to takie proste.

Marketing internetowy dla firm

strona ma ok 3 tygodnie i ok 3 tygodnie temu zacząłem pozycjonować

w google jest 2 tygodnie (niektóre podstrony zindeksowały się tydzień temu)

pozycjonuję stronę główną i jedną podstronę spośród 13 (mam też ok. 100 linków do innych podstron ale z automatycznej dodawarki do katalogów, więc nie są dużo warte)

@5 podstron ma dużo treści bo są na nich długie artykuły tematyczne napisane przeze mnie

• 3 tygodnie później...

ponawiam pytanie

i jeszcze chciałbym się was o coś zapytać

pozycjonuję jedną podstronę średnio intensywnie już około półtora miesiąca (różnymi podobnymi do siebie frazami) a resztę podstron pozycjonowałem bardzo słabo, (stronę główną na początku mocno linkowałem)

czy jest to w jakimś stopniu niekorzystne dla pozycji podstrony którą najsilniej pozycjonuje?

Różnicuj frazy, im więcej tym lepiej.

Podstrony również są bardzo ważne. Pomyśl czy naturalnie wygląda gdy strona główna ma dajmy na to 5k linków a podstrony po 10.

Takie rozwiązanie jest niekorzystne, ludzie wchodzą na portal również z podstron.

A im więcej podstron (treści), i linków do nich, tym większy ruch = $ :)

Na każdą podstronę ustawiać inne meta tagi i title?

Najlepiej to pozycjonować na jak największą ilość fraz. Pytanie tylko czy twoje możłiwości i budżet to wytrzyma. Jeżeli nie to wybierz sobie tyle ile jesteś w stanie wybić do top.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności