Skocz do zawartości

Fora lepsze niż precle

fahofiec

Rekomendowane odpowiedzi

Moje doświadczenie w ogóle nie pokrywają się z Waszymi wypowiedziami. Zdecydowana większość najlepszych forów NIE dodaje parametru nofollow do linków w treści postów. Ponadto cała sztuka polega na odpowiednim w komponowaniu linka w kontekst, wówczas nie ma szans, że zostanie on usunięty, a użytkownicy jeszcze podziękują za przydatny odsyłacz do informacji, która pomoże rozwiązać ich problem. Przynajmniej w moim przypadku nie usunięto żadnego linka na kilkadziesiąt dodanych i zindeksowanych. :)

Potwierdzam, ale tylko z doswiadczenia na rynku zachodnim, podejzewan ze w Polsce jest tak jak pisze wiekszosc w tym watku.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Miarą popularności, w ogólnym rozumieniu, danej strony w internecie jest jak największa ilość miejsc jej występowania (linków przychodzących) - oczywiście nie za wszelką cenę.

Nie ma sensu tłumaczyć wyższości forów nad preclami czy katalogów nad forami.

Na szczęście w tym biznesie liczy się intelekt i umiejętność doboru środków do osiągnięcia celu.

Pozdrawiam!

Inną jest sprawą zamieszczać linki na czyichś forach, inną mieć własne. W tej chwili swoich mam 10, i uważam że na zaplecze bardzo dobrze się nadają. W zanadrzu mam może z 5 domen, które również chce przeznaczyć na fora (inaczej nie da rady skoro w nazwie jest forum).

Uważam, że bardzo dobrym pomysłem jest budowanie zaplecza na forach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności