Skocz do zawartości

U nas i za granica

tojan3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio szukalem polskiego hostingu i mam kilka przemyslen.

Pomimo, ze staram sie kupowac polskie produkty, tak w przypadku hostingu to jest blad.

Ja wszystkie pakiety hostingowe mam za granica. Bardoz goraco polecam hostpc.com. Oni jak na zagraniczne serwery maja dosc slabe dane (choc na polskie warunki to jest jedna z najlepszych ofert w tym przedziale cenowym). Doc szybkie serwery i swietny support (czas reakcji to jakies 5 minut). w koncie jest wszystko czego mozna oczekiwac.

Ja chcialem kupic polski hosting bo stwierdzilem, ze musze dywersyfikowac swoje zrodla hostingu. Nie chce wrzucac wszystkich jajek do jednego koszyka.

Ale szukajac ofertyu ograniczylem swoje pole manewru do superhost i dmkproject.com. Zdecydowalem sie na to drugie, bo w superhoscie prawie wogole nie ma informacji na temat pakietu.

Teraz jednak walcze, bo nie moge wyciagnac nr konta bankowego, tak zebym mogl przelac. chyba zrezygnuje na rzecz powweb.

Tam mam support 24/7, parametry znacznie lepsze i pewnosc.

Co sadzicie o dmkproject.pl?

ja szukam czegos w przedziale 200-300 zl.

Wlasciwie wszystko ponizej 15 GB transferu miesiecznie to jest smiech.

W hospc za 3 GB dysku, 40 Gb transferu miesiecznie i swietny support placisz 100 dolcow. W powweb za podobna cene dostaniesz 150 GB transferu miesiecznie.

Ja mam 2 konta na superhost i specjalnie nie narzekam. Ogólnie lubię konta z ogromnym cpanelem, gdzie mogę wszystko po swojemu ustawić. Narazie nie miałem większych problemów, w tym przedziale cenowym są w czołówce.

Dała matka rozum? To kombinuj.

Mają limit baz, zgadza się. Ale na koncie za 300zł netto masz ich 10, więc to nie jest wcale tak mało. Przy większej ilości stron można sobie wrzucić prefiksy w nazwach tabel i spokojnie się spakować.

Oczywiście, że podane na głównej są ceny netto, ale to raczej standard na stronach hostingów, home pl robi tak sami, tyle, że pisze 600 + vat.

Nie będę bronił za wszelką cenę tego hostingu, bo konta tam mam zbyt krótko. Jednak jak pisałem, za tą cenę warto zwrócić uwagę.

Dała matka rozum? To kombinuj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności