Skocz do zawartości

Walka z pozycja ;/

Stranek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od okolo roku wmiare systematycznie dodaje strone do katalogow od okolo 3 tygodni precluje.

Czasami wymieniam sie linkami.

I teraz mam pytanie pod frazami filmy online bez limitu jestem 3 pod filmy online za darmo jestem 2 natomiast pod fraza filmy online bylem 5 , niestety spadlem na 2-3 strone.

Prosze o pomoc co mam zrobic zeby skoczyc , jak wmiare szybko zdobyc linki i nie dostac bana/filtra co zrobic w takiej sytuacji bardzo prosze o pomoc profesjonalistow.

Prawdopodobnie utraciłeś jakieś dobre linki - np. wypadły z indeksu.

Staraj się wybierać te dobre katalogi i precle. Co do wymiany to wymieniaj się tylko z osobami, które w jakimś tam stopniu znasz i uważasz za pewne, bo 90% przypadkowych ludzi ściągnie twoje linki po 2-3 miesiącach, tak niestety robią...

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

zdobywaj systematycznie linki, dodawaj do dobrych precli i katalogow, dbaj o to aby wpis sie zaindeksowaly :)

Co rozumiecie przez to dbanie o indeksacje?

Jak to w ogóle z tym jest, roobot googla sobie chodzi po sieci i indeksuje co znajdzie? A że sieć jest spora to czasami można sobie czekać 2 miesiące żeby zindeksowało? Czy to jest jakoś inaczej, że nie wszystko co znajdzie indeksuje? I kiedy strona wylatuje z indeksu? Może wylecieć nawet jeśli sobie stoi jak stała i nikt jej do wyrzucenia nie zgłosił?

czym więcej linków prowadzących do Ciebie Tym częściej Googlebot będzie odwiedzał Twoją stronę i w rezultacie - indexował nowe podstrony i skanował obecne :0

Wiem. Nie chodziło mi o sposób na częstsze wizyty googlebota w żadnym z moich pytań. Rozumiem że mnogość linków przyspiesza proces, całkiem logiczna sprawa.

Jednak czy bez dodatkowego linkowania wpisów w katalogach bot może tego nigdy nie zindeksować? Bo przecież jakieś linki do wpisu prowadzić muszą z tej samej strony na której on został umieszczony. I teraz czy istnieje groźba, że taki niepodlinkowany przez nas wpis nigdy nie znajdzie się w indeksie, nawet jeżeli bot odwiedzi serwis na którym się on znajduje, albo nawet samą podstronę z nim? A jeżeli tak, to dlaczego?

A jeżeli chodzi o drugie pytanie, to mówicie że niektóre wpisy mogą się "nie utrzymać" w indeksie albo z niego wylecieć. Tego też nie rozumiem, jeżeli strona została już zindeksowana i bot nie zarejestrował jej zniknięcia z sieci ani zgłoszenia o jej usunięcie, nawet jeżeli nie prowadzą do niej żadne zewnętrzne linki, to czy może ona w takim wypadku wypaść z indeksu? Kiedy i dlaczego?

zdobywaj systematycznie linki, dodawaj do dobrych precli i katalogow, dbaj o to aby wpis sie zaindeksowaly :)

Co rozumiecie przez to dbanie o indeksacje?

Jak to w ogóle z tym jest, roobot googla sobie chodzi po sieci i indeksuje co znajdzie? A że sieć jest spora to czasami można sobie czekać 2 miesiące żeby zindeksowało? Czy to jest jakoś inaczej, że nie wszystko co znajdzie indeksuje? I kiedy strona wylatuje z indeksu? Może wylecieć nawet jeśli sobie stoi jak stała i nikt jej do wyrzucenia nie zgłosił?

Im chyba chodzilo zebys dodajac wpis do precli tez go podlinkowal zeby sie zaindeksowal,

A odpowiedz na pytanie poza katalogowaniem i preclaniem mozesz zakupic kilka wartosciowych linkow na ta fraze napewno pomoze.

Aha, wiem - jak podlinkuje zindeksuje się szybciej, bo bot przemieszczający się po linkach w sieci będzie miał większe prawdopodobieństwo dotarcia do wpisu, dotrze do niego z kilku źródeł i uzna za bardziej istotny, zwiększy się anchorPR (czy jakoś tak) linków wychodzących z wpisu i w ogóle miodzio.

Ale mi chodzi o to czy jeżeli wpis nie będzie podlinkowany może zajść taka sytuacja że nie zindeksuje się w ogóle, nawet jeżeli bot będzie na stronie na której on jest? :)

Mam wrażanie że nikomu nie chce się czytać moich pytań, a potem na nie odpowiadać... W sumie nic dziwnego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności