Skocz do zawartości

Pytanie tylko i wyłącznie dla szalonych programistów php

atrax

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem pewien na 100%, ale php raczej nie obsługuje tego formatu, o którym piszesz.

nie obsługuje, ale kto wie, czy nie napisano jakiegoś skryptu w php, który radzi sobie z czytaniem tego formatu. ja znalazłem nawet klasę w php do czytania excela, więc kto wie..... googlać trzeba ;)

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

można tylko trwałobyto masakrycznie dużo.

Po pierwsze sama zamiana EPS na mapę rastrową trwać może na dedykowanym oprogramowaniu nawet kilkanaście minut w php to chyba pół dnia. Na pewno okaże się, że zabraknie pamięci (sa EPS'y po 150 i 300 MB).

Ale pytanie po co ci to? - może da się twoj pomysł jakoś zastąpić - jeżeli potrzebujesz minaturek format EPS ma mozliwość zapisywania minaturek - może wystarczy je "wyciągnąć" ??.

Musisz wiedieć, że interpretacją poscriptu jest na tyle skomplikowana, że od lat rozwijane narzędzie GHOSTSCRIPT i tak skutecznie odczytuje "tylko" 95% plików.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Encapsulated_PostScript

epsy które mam sa malutkie , wystarczy mi jednokrotnie wyciągnąć z epsa jpga,dostosować jego rozmiar i zapisac na dysk. Potrzebne mi to do stworzenia bazy logotypów. Przygotowanie kilkunastu tysięcy grafik raczej mi sie nie uśmiecha.

A może w ten sposób:

mianowicie jeśli format EPS jest obsługiwany przez Photoshopa możesz je w tym programie pozmniejszać i zapisać jako jpg... Ale oczywiście nie "ręcznie" plik po pliku, tylko skorzystać z przetwarzania wsadowego zrealizowanego przez uprzednio zdefiniowane zadanie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności