Skocz do zawartości

nk wykończy inne strony

perplexus

Rekomendowane odpowiedzi

Oooo widzę, że nie dosyć, że jesteś "wizjonerem" to też mistrzem konwersacji i celnej riposty :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Oooo widzę, że nie dosyć, że jesteś "wizjonerem" to też mistrzem konwersacji i celnej riposty :)

Dzidzia,

Nie wiem ile Ty masz lat, ale chyba za mało aby się udzielać na forum. Skoro nie masz ochoty dyskutować bo:

"ja nie wiem co to jest ten śledzik, a z nk to ja nie korzystam bo to w ogóle jest porażka i żal",

nie pisz już więcej w tym temacie.

Dodano:

Nigdy nie napisałem, ze jestem fanem nk, ale rozmowa na takim poziomie mnie nie bawi.

e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków

:)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

a już załapałem obawy perplexusa;) no cóż brak porannej kawy osłabia koncentrację. Ja gdzieś czytałem, że tam w adblocku ustawia się tylko blokadę na ten konkretny widget. To jak rozumiem blokuje z marszu też wszystkie reklamy adsense? No to faktycznie lipa:/

Teraz może nadejść czarna epoka dla dostarczających darmowe treści i finansujących się reklamami. Nie chce krakać, ale źle to widzę.

Więc możemy się spodziewać podziału zysku pomiędzy dostawcami treści a userami.

Dawniej widziało się to na przykładzie np. AdNetu czy TradeDoublera (płacimy dużym portalom część utargu), a później przeszło to w kierunku AdSense (płacimy każdej malutkiej stronie hobbystów). Teraz dzieje się to na YouTube (płacą dużym korporacjom muzycznym za teledyski), ale i przejdzie to w kierunku detalistów. Społecznościówki w ostatnich czasach też tracą ruch (vide: Grono, MySpace). Konkurencja. Za jakiś czas Userzy będą bardziej skapryszeni i nie będą chcieli tworzyć za darmo.

Pozdrawiam, J.

do ilu społecznościówek można się dodać, w ilu aktywnie brać udział... zgadzam się z jeżem

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

nie wiem co to jest ten śledzik w kontekście NK'y, bo ten serwis mnie kompletnie nie interesuje :)

Jako marketingowiec powinieneś, paręnaście milionów Klientów czeka z pełnymi portfelami i komórkami gotowymi wysyłać sms-y.

Bez względu na to, jaki poziom prezentują ci Klienci. Dla Twojej informacji - poziom dokładnie taki jak widzisz dookoła siebie, to jest po prostu społeczność, nie ma co narzekać że to d****l, bluzgać, walczyć z tym, miotać się, bo społeczności internetowe są kwintesencją cywilizacji ludzkiej za 5-10 lat. Tak jak myślą oni, za 5-10 lat będzie myślał każdy człowiek na ulicy. Mamy czas się do tego przygotować.

Pozdrawiam, J.

Panie Jeżu, ja z niczym nie walczę, nie napisałem też też, że NK jest be, fe,do *** etc, etc tylko to co napisałem. Nie było NK i był biznes internetowy, nie będzie NK, a biznes zostanie. Sformułowanie tak grubego kalibru jak tytuł postu jest zwykłą niedorzecznością.

Temat kontrowersyjny, aby uświadomić krzywdę jaka może się stać. To jest teza z którą można dyskutować.

Tu nie chodzi o to, ze n-k jako firma dokona czegoś złego, ale o to że to co tam się dzieje może mieć negatywne skutki, które my wszyscy odczujemy (ci, co maja strony zarobkujące poprzez GA). Masowa instalacja adblocka - a do tego wszystko zmierza, nie jest pożądana.

Drogi Mionie, jako że jesteś nieświadom, po krótce opiszę Ci jak się ma sytuacja na naszej-klasie. Całkiem niedawno owa firma wdrożyła nową funkcjonalność - mikroblog. Właściciele, zapewne oczarowani sukcesem blipa postanowili stworzyć własne narzędzie. Jednak większość użytkowników nie przyjęła ciepło tego twora. Ogrom ludzi był niezadowolony, zaczęły się masowe łańcuszki, rzekomo po wklejeniu których śledzik miał na ich koncie zniknąć. Wklejały to zarówno małolaty jak i osoby wydawałoby się inteligentne i wykształcone. Cały ten cyrk potwierdzał to, iż większość jednak chce się pozbyć śledzia z n-k. Oczywiście jeśli jest zapotrzebowanie, pojawiły się i rozwiązania. Jak grzyby wyrosły strony z poradami do których linki są masowo rozsyłane po śledziu. Strony te proponują instalację adblocka do ff.

Pomyśl, tyle ludu zainstaluje adblocka, możliwe że zdecyduje się zaimportować domyślnie proponowaną listę blokowanych reklam.

Myślisz, że nie wpłynie to na dochody?

Gdybyś śledził poczynania gigantów, od samego początku byś wiedział o co chodzi w tym temacie i byś mógł się rzeczowo wypowiedzieć. Proponuję Ci nie odzywać się następnym razem w tematach, o których nie masz pojęcia.

e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków

Znowu okaże się niedoinformowanym, bo też nie stosuję AdBlock, ale z informacji na stronie https://jakusunacsledzika.pl/firefox.html jak się pozbyć przedmiotowego "śledzika" jasno wynika, że tyczy się to jednej warstwy której ID jest znane #div(sledzik_box), a jeszcze lepiej zasadę blokowanie opisuje instalacja do IE #sledzik_box{display:none;} wiec jak to widzisz ?

Piszesz o a jakiś wyimaginowanych ogromach ludzi - dziwne, bo trochę ludzi zajmujących się biznesami internetowymi znam, ale jakoś nikt z nich do mnie nie dwoił i nie poinformował o swoim niezadowoleniu wynikłym z "śledzika" NK. Drogi perplexus, nie dla wszystkich NK jest Mount Everestem internetu.

Owszem nie mam pojęcia (zresztą nie tylko ja) o "śledzikach" z naszej kalsy, ale zapewniem Cie, że nawet jak będą to "rekiny" z naszej klasy w żaden sposób nie nastąpi to o czym piszesz: "nk wykończy inne strony"...

__ EOT ___

Generalnie zawsze jest tak jak jakaś duża strona wprowadza zmiany - ostatni przykład: Allegro. Każda zmiana jest komentowana jako tragiczna, trzeba przywrócić starą stronę etc.

Z tym pewnie będzie tak samo, a ci, którzy najgłośniej krzyczą żeby to teraz usunąć, będą z upodobaniem z tego korzystać np. za rok.

Tak jest w przypadku dużych społeczności - jest XXX osób którym się podoba, XX osób, które to milcząco akceptują, X osób, którym się nie podoba i X osób, które rwią włosy z głowy jakie to jest złe i tragiczne. Tych ostatnich krzykaczy słychać oczywiście najgłośniej, tak bardzo, że ich opinia często jest utożsamiana z opinią ogółu.

NK to społeczność, głównie dla ludzi, którzy są względnie początkujący z internetem. Dlaczego? Gdyby nie byli początkujący, przyjmuję że wiedzieli by że łańcuszki, komcie etc. powszechnie uważane są za wiochę. :) Stąd też taka a nie inna reakcja. Co było zresztą do przewidzenia.

Zgadzam się z Jeżem że społeczności takie jak NK są pewnym odzwierciedleniem tego jak będzie internet wyglądał w przyszłości. Nie można z tym walczyć, trzeba wykorzystywać, by na tym zarabiać pieniądze. Dzisiejsze "małolaty" będą za parę lat ludźmi z jako takim ukształtowanym światopoglądem, będą uważać internet za absolutnie podstawowe medium i co najważniejsze będą mieli kasę w portfelu. Rośnie nam e-pokolenie. :) Możemy albo to wykorzystać, albo narzekać jak to internet schodzi na psy.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Kurcze nie mam czasu za bardzo na śledzenie ale to na demotywatory .pl cos bylo z tymi sledzikami -ludziom zabawy w te śledziki czy co tam jest

Tak krótko i szybko co to ten śledzik ?, kampania NK dotarla do PIO =D

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności