Skocz do zawartości

Presell na subdomenie

bottle

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W kilku źródłach spotkałem się z opinią, że najbardziej skuteczny jest presell pod inną domeną, niż ta, którą pozycjonujemy. Czyli zamiast precel.domena.pl powinniśmy raczej mieć precel.pl i domena.pl - mam pytanie, czy na potwierdzenie tej tezy są jakieś dowody i co o tym sądzicie? Jeśli np. mamy bloga związanego z serwisem to chyba bardziej logiczne będzie postawienie go na subdomenie, wówczas widać że jest związany z konkretnym serwisem. A mi właśnie o taki efekt chodzi, zależy mi na tym aby to powiązanie było widoczne a sam presell oferował wartościowe treści o tematyce serwisu.

Pozdrawiam,

btl.

1. Zapoznaj się z pojęciem PP i blog

2. Jeżeli blog lub PP znajduje się na subdomenie to wzmacniasz tylko linkowanie wewnętrzne no ale oczywiście jeżeli będzie zadbamy to na tym nie stracisz.

3. Jeżeli blog osiągnie dobre wyniki w serpach, ludzie będą linkować, zrobisz wysoki PR to możesz sprzedawać linki/reklamy itp.

4. Wymiana linkami. Załóżmy, że www którą pozycjonujesz oznaczymy literką A a blog lub PP literką B. Wymieniasz się linkami z serwisami tematycznymi na zasadach, że ich link umieszczasz na blogu lub PP a oni umieszczają u siebie link Twojej strony którą pozycjonujesz. Wówczas nie zachodzi prosta wymiana A <-> B, przez co link który prowadzi do Twojej strony jest silniejszy i ma większą moc.

spro.jpg

wzmacniasz tylko linkowanie wewnętrzne no ale oczywiście jeżeli będzie zadbamy to na tym nie stracisz.

Czyli rozumiem, że ma to małą moc pozycjonującą i jeśli pkt. 3 i 4 nie są dla mnie ważne, to lepiej mieć blog/pp pod inną domeną, zgadza się?

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.

btl.

A ja bym proponował już lepiej postawić na innej domenie i kilka więcej na subdomenach, wtedy nie utraci na tym domena główna.

Wytwórnia Kadrów to profesjonalny fotograf ślubny który może Wam towarzyszyć podczas tego pięknego dnia. Fotografujemy przygotowania ślubne, ceremonię oraz zabawę aż do oczepin - sprawdź nasze portfolio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności