Skocz do zawartości

strata domeny na kilka dni - google nałożyło filtr

stymulant

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukałem w sieci jakiś porad jednak nie znalazłem podobnego przypadku jak mój, choć wydaje się on nie taki specyficzny - może po prostu źle szukam.

Sprawa dotyczy domeny która była pozycjonowana przez dłuższy okres = kierują do niej setki(tysiące) linków.

Domena nie została opłacona i przez 7 dni nie wyświetlała się właściwa strona tylko jakaś typu search: holtels, sex, car rolex itp - czyli coś bezwartościowego serwowanego przez jakiś serwer

Google zaindeksowało tą zawartość i strona straciła swoją pozycję na pozycjonowane słowa. a następnie wyleciała strona z google na 2 dni - nie było domeny.

Błąd został naprawiony i domena została opłacona, wszystko wróciło do stanu poprzedniego i google zaindeksowało stronę właściwą.

jednak nie wróciła strona na pozycję.

podejrzęwał bym sandboksa bo domena może być dla google "nowa" - nie było jej w indeksie przez 2 dni więc może linki do niej zaczęło zliczać google odnowa i widząc 1000 linków zrobiło to co zawsze. Jednak domena pokazuje się na swoją nazwę na pierwszym miejscu nawet na nazwę pisaną osobno lub tylko w części.

Czy ktoś miał do czynienia z podobnym przypadkiem?

Proszę o jakieś sugestie pomysły nawet najbardziej nie typowe mogą naprowadzić na trop co się stało i jak z tego wyjść.

prawie każde zerwanie połączenia może skończyć się czymś takim , jest to pewnego typu kwarantanna założona przez google , po jakimś czasie samo powinno odpuścić ... ale zazwyczaj trwa do kilka dni ... potem może być jeszcze czkawka prze parę tygodni .. co poradzić

pełna nadziei jest twoja odpowiedz neeon :)

Tym bardziej, że to się może zgadzać. Czekam już prawie miesiąc na wyniki.

21 sierpnia domena przestała funkcjonować,

25- wykupiono ją i

26- pozycja się podniosła,

27- znów wskoczyła jeszcze wyżej

28- spadła i tak jest już do teraz - poza pierwszą 300.

A ja miałem przypadek dokładnie odwrotny.

Domena i wszystkie subdomeny były ze 2 miesiące w filtrze. AZ zawaliło przedłużanie domeny (to nie była moja wina) i na tydzień (akurat byłem na wakacjach) wszystkie strony zniknęły.

Kiedy udało się to naprawić, domena i subdomeny wyszły nagle z filtra na pierwotne wysokie pozycje.

Nie ma tego złego...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności