Skocz do zawartości

Pomocy! ktoś lub coś mi zjada index

kostuchryki

Rekomendowane odpowiedzi

cześć,

Mam nadzieję, że to dobra kategoria z takim pytaniem...

chodzi o to, że od jakiegoś czasu "coś" wyżera mi ze wszystkich serwerów wirtualnych plik z indexem.

To "coś" wyżera plik od końca.

Dzieję się tak ze wszystkimi serwerami wirtualnymi jakie mam zapisane w TC. Nawet w niektórych katalogach na serwerze inne pliki index też wyżera od końca.

Mam różne serwery, kilka w az.pl, masternet, hekko, 001webhost:P itp firmach i tylko strony sidzące na hostingu NAZWA.PL nie uległy żadnym atakom. Z tego miejsca muszę pochwalić firmę netart za ich zabezpieczenia ftp ( NIE jest to żadna reklama hehe).

Czy u Was też miało miejscy miejsca takie sytuacje? jak sobie z nimi poradzić? Przejechałem kompa i wszystkie napędy dobrym antywirem i jest czysty raczej na 100%.

Najbardziej mnie wkurza że co dziennie muszę tam jakieś indexy z kopii zapasowych wrzucać ponownie na serwer bo zostały przez coś lub kogoś wyżarte ;P

Pozdro!

Złocenie przedmiotów sakralnych.

Kompozytor muzyki do Twojej strony www.

Pierścionki z brylantem dla Twojej kobiety.

Masz jakieś paskudztwa na komputerze, które wykradają hasła. Nie zapisuj hasła do FTP ani w TC ani w FileZilli. Jeśli nie możesz zapamiętać wszystkich haseł, skorzystaj z jakiegoś dodatkowego programu który je zaszyfruje (może KeePassX?). Zmień wszystkie hasła do FTP i problemy powinny ustać.

Hosting już od 39 zł brutto/rok! Sprawdź nasze możliwości: brak limitu domen, subdomen, kont FTP, baz danych MySQL, wiele wersji PHP, dostęp do konta przez SSH, automatyczna instalacja WordPress, kompatybilność z frameworkami Symfony/Laravel, blokada krajów, integracja z CloudFlare i wiele innych.

[...] ani w FileZilli.

A to niby dlaczego? Ja z niego korzystam od kilku lat, i jeszcze nigdy nie miałem żadnych problemów.

Do FileZilli też ten wirus potrafi się dobrać. Wiem z własnego doświadczenia. Obecnie korzystam z cuteftp, a hasła mam w głowie.

O ile się orientuję, Filezilla również trzyma hasła niezaszyfrowane. To jest wystarczający powód.

Hosting już od 39 zł brutto/rok! Sprawdź nasze możliwości: brak limitu domen, subdomen, kont FTP, baz danych MySQL, wiele wersji PHP, dostęp do konta przez SSH, automatyczna instalacja WordPress, kompatybilność z frameworkami Symfony/Laravel, blokada krajów, integracja z CloudFlare i wiele innych.

Przede wszystkim komunikacja protokołem SFTP do którego polecam WinSCP

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Masz jakieś paskudztwa na komputerze, które wykradają hasła. Nie zapisuj hasła do FTP ani w TC ani w FileZilli. Jeśli nie możesz zapamiętać wszystkich haseł, skorzystaj z jakiegoś dodatkowego programu który je zaszyfruje (może KeePassX?). Zmień wszystkie hasła do FTP i problemy powinny ustać.

Proponuję także (prócz wspomnianej już tutaj zmiany haseł) aktualizację Total Commander'a do najnowszej dostępnej wersji tj. do wersji 7.50.

dust.pl - hosting klasy business [ kompleksowe rozwiązania dla Twojego biznesu ]

Markowe serwery DELL kolokowane w Polsce, bezpośredni styk do zasobów: TPNET, PL-IX, WIX, AC-X

NIP: 7712529108, REGON: 100262620, Infolinia handlowa: 0801 000 867

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności