Skocz do zawartości

Dziennnie powstają nowe katalogi i precle do d..

AdamAGP#

Rekomendowane odpowiedzi

Praktycznie dziennie się tu pojawiają nowe tematy o nowopowstałych preclach, katalogach z których większość z oporem dożywa 2 miesięcy albo kończy bez podlinkowania z 20 wpisami na rok. Po co?... Nowi użytkownicy stwierdzają że warto by mieć swój precel, czy katalog i zakładają, że na wgraniu skryptu na serwer i dodaniu 5 linków i paru punktów z systemu ich misja się kończy, a jak się okazuje, że jest inaczej to sobie odpuszczają? Czy skąd to się tego tyle bierze???

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czy skąd to się tego tyle bierze???

Nie skąd tylko raczej - po co ? Odpowiedź jest krótka: zaplecze ale na szczęście są wyjątki... :(

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

lub kupujesz domeny z mysla o zapleczu, cos nie wychodzi i domeny stoja. a ze oplacone na rok to po co maja lezec puste skoro zawsze to da pare punktow w systemie.

choc fakt sam tez niektore katalogi olalem, ale przynajmniej sa oplacane i jakos tam zyja, no i powoli sie za nie biore :(

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Tak jest Panowie jak piszecie … chcą mieć, a po miesiącu ich to przerasta. Najgorsi są ci, którzy postawią coś i od razu myślą, że smsy się posypią.

Na szczęście jest tu paru profesjonalistów, znających się na rzeczy i dbających o swoje zabawki. Nie będę teraz ich wymieniał. Dzięki chłopaki za dobrą robotę !

Jak to Zgred mawia katalogi to zło. :(

Polskadirect.pl - Dobry katalog firm - Firmy od A do Z

REKLAMA od A do ZFIRMY REKLAMOWE – USŁUGI REKLAMOWE – AGENCJE REKLAMOWE – KATALOGI STRON I FIRMZAPRASZAMY DO REKLAMY

REKLAMA DŹWIGNIĄ HANDLU !

Myślę, że większość nowych użytkowników ma chwilowy zapał, który po postawieniu katalogu i odczekaniu kilku dni mija. Wtedy katalog jest już skazany na porażkę, dlaczego? Może dlatego, że Ci co postawią katalog myślą, że wszystko samo się zrobi, a im wystarczy tylko wgrać katalog na serwer i na tym koniec. Niestety rzeczywistość jest inna, na około 10 katalogów podawanych na PiO, jeden będzie wartościowy, reszta to śmieci postawione tylko pod site.

Co prawda nie dodaję stron do katalogów, ale kiedyś jak to robiłem, to przed każdym dodaniem do wybranego katalogu, zastanawiałem się czy w ogóle warto do niego dodać, i tak zapewne myślę do dziś. Człowiek robi co może, a drugi sobie to oleje.

To już zdecydowanie lepiej odpuścić sobie stawianie kolejnego śmiecia i zrobić coś wartościowego. Po co stawiać setki katalogów, tylko po to żeby ludzie się wkurzają, że dodali wpis, a on zniknął. Sam osobiście zrobiłem parę miesięcy temu katalog, i tylko nim się zajmuję, wolę poświęcić swój czas i mieć coś wartościowego, niż trzymać masę śmietników które są bez wartości i dla których nie będę miał czasu.

Amen bracia i siostry !

Zadbanie o kat 2-3 lata przerasta pojmowanie przecietnego seoforumowicza ... bo profity chca mieć od razu a tak sie nie da !

prosta kalkulacja:

skrypt IU - 99USD

Deduk - 49 jefrło na miesiąc

dezajn powiedzmy 300-400

zakodowanie dezajny 400-500

czas trwania kata minimum rok

koszty ... powiedzmy 3000 zeta / rok per katalog na oddzielnym dedyku

No mozna bawic sie na VPSie na początku :) albo wejsc z porządną kasą :)

Jest jeszcze pare innych sposóbów na pozyskanie kasy (nie mowie o AS, SMS)

3ba samozaparcia, cierpliwości ... duuużo cierpliwości.

Już niedługo nastepne IU ;)

edit: czas moderacji kilku katów dziennie - 3-4 godziny :( a i tak nei nadążam co pewnie niektorzy zauwazyli :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

I właśnie z Ciebie zgred wszyscy powinni brać przykład, stawiasz i masz już trochę tych katalogów, mimo to wszystkie są zadbane i wartościowe, a na PiO wielu nowych nie potrafi nawet zadbać o katalog który ma za darmo, mowa o np freeglobes lub otwarty mini.

Czasami mam wrażenie, że nie których to przeraża moderowanie katalogu.

nie są idealne ... troche im brakuje ale "będzie Pan zadwolony" jak to mówią u mnie w firmie :)

Przymierzam się do opracowania skryptu katalogu :(

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

koszty ... powiedzmy 3000 zeta / rok per katalog na oddzielnym dedyku

Nie mogę pojąć, jak koszty utrzymania katalogu stoją aż na takim poziomie... (oczywiście mowa o porządnym) Jeżeli tak jest w rzeczywistości i strasznie bije to po kieszeni nie idąc zmniejszyć owych kosztów, to uznałbym to za główny powód takie stanu rzeczy -> mało wartościowych katalogów.

Spółki | Prawo | Sąd

co to znaczy sredni ? bo średni dla mnie to ok 10.000 wpisów ... a tego za 300 zeta rocznie nei utrzymasz !

Czasami mam wrażenie, że nie których to przeraża moderowanie katalogu.

...no bo moderowanie katalogu jest przerażające (jeśli katalog ma być zadbany). Ja zanim zrobię podejście pod kolejną akceptację zgłoszonych wpisów zawsze sobie znajdę 50 pretekstów aby zrobić najpierw coś innego. Pół biedy, gdy moderuję płatny katalog - to i zgłoszeń jest mniej i wiem, że nie robię tego za darmo ale przy darmowym.. to po 15 minutach jestem tak wk..y, że muszę się uspokoić browarem.

Katalog stron Indexer.pl - w sieci już od 2007 roku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności