Skocz do zawartości

Backup FTP

Maximus Marius

Rekomendowane odpowiedzi

swego czasu testowałem

ncftpput -R ....

ale kopiowałem z opcją -R wieksze katalogi to czesto pojawiały sie przerwy w transmisji

"Remote host has closed the connection."

Chyba nie ma wyjścia trzeba wygenerować liste plików i każdy plik indywidualnie przenosić

Może spróbuj ftpfs? Pozwala na podmontowanie zdalnego katalogu w systemie plików. I można wtedy wgrywać pliki przez rsync lub dowolny program do kopii przyrostowych. Nie wiem testowałem takiego rozwiązania w praktyce, więc nie wiem czy się sprawdzi, ale może warto spróbować?

Hosting już od 39 zł brutto/rok! Sprawdź nasze możliwości: brak limitu domen, subdomen, kont FTP, baz danych MySQL, wiele wersji PHP, dostęp do konta przez SSH, automatyczna instalacja WordPress, kompatybilność z frameworkami Symfony/Laravel, blokada krajów, integracja z CloudFlare i wiele innych.

od wieków nie używam ftp

a teraz wiem dlaczego ;)

połączenie jest zrywane i D..A

testowałem tez ftpfs ale po jakims czasie jest "Input/output error (5)" prawdopodobnie spowodowany rozlaczeniem sie z serwerem ftp

Ncftp działa na ovh najlepiej, ale musisz pamiętać aby ograniczać ilość kopiowanych plików do kilku. Najlepiej spakować całą kopiowaną zawartość do jednego pliku - ja tak spokojnie kopiowałem 250GB.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności