Skocz do zawartości

czy dobrze zrobiłem?

nigraS

Rekomendowane odpowiedzi

strona od ponad 4 miesięcy pod hasłem vemma jest na pierwszym miejscu. Nie chciał bym spaść z tej pozycji, gdzieś przeczytałem, że dobrze jest do takiej strony dodać 2-3 kanały RSS, gdyż tworzone będą nowe artykuły i google będzie indeksował więcej moich stron.

Jednak czytając forum, nie jestem przekonany czy dobrze zrobiłem.

Tydzień temu dodałem 2 kanały RSS

vemma-poland.org/wiadomosci.html

Proszę o poradę.

Nie rozumiem. Boisz się, że przez dodanie RSS strona spadnie ze swoich pozycji?

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

RSS'y są dla żywej części odwiedzających Twoją stronę i na pewno nie zaszkodzą (widzę raczej same plusy, tym bardziej że to jest możliwość a nie obowiązek) ... rozumiem, że Ty zamieszczasz treści i artykuły :)

Chyba, że mówisz o opcji ściągania treści przy pomocy RSS i umieszczaniu jej w Twoim serwisie ... wtedy się możesz przejechać.

Pozdrawiam :)

Istotna jest opcja, którą Grim podkreślił czy masz na myśli stworzenie swoich kanałów RSS, czy robienie (nabijanie) podstron z cudzych kanałów, bo za to możesz dostać bana/filtra.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

gdzieś ty takie coś przeczytał ????

nie pamiętam tytułu, był to jakiś poradnik o pozycjonowaniu.

AdamAGP# | Grim

Artykuły są ściągane z innych stron, czyli jak najszybciej muszę zatrzymać ściąganie wiadomości z RSS'ów.

Czy mogli byście mi podpowiedzieć co muszę robić, by nie spaść z pozycji?

ahaa i pytanie, czy wielojęzyczność nie przeszkodzi w pozycji strony?

Jeżeli ściągasz treści z innych serwisów i umieszczasz je na swoim to ryzykujesz Duplicat Content, tzn. powielona treść ... ta sama treść występuje na więcej niż jednej stronie ... a po co zaśmiecać wyszukiwarkę ... więc jedna wypada z indeksu - zazwyczaj ta, która się później w nim znalazła ... w tym przypadku raczej będzie to podstrona Twojego serwisu :P

Żeby niczym nie ryzykować powinieneś pozbyć się powielonych treści i więcej już z tej techniki nie korzystać ... jeden art dziennie da się napisać - taki wartościowy i unikalny oczywiście ... więc po co je ściągać ;)

ahaa i pytanie, czy wielojęzyczność nie przeszkodzi w pozycji strony?
Możesz trochę rozwinąć pytanie, bo nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc wielojęzyczność:

- kilka wersji językowych (nie zaszkodzi),

- linkowanie z obcojęzycznych serwisów (nie zaszkodzi ... ale nieumiejętne niewiele da),

- obcojęzyczne artykuły w serwisie nie idącym w świat (może zaszkodzić ... bo głupio wygląda np. art po niemiecku obok takiego po angielsku, który po sąsiedzku leży obok polskojęzycznej notki) :P

Jeżeli możesz sprecyzuj o co chodzi :D

Pozdrawiam :)

Powielanie treści nie jest podstawą do podejmowania działań przeciwko witrynie, chyba że ma ono na celu oszustwo i manipulowanie wynikami wyszukiwarki. Jeśli problem powielania treści występuje w Twojej witrynie i nie zastosujesz się do powyższych rad, sami wybierzemy tę wersję treści, która będzie pokazywana w wynikach wyszukiwania.
źródło: Powielanie treści - GWT

A pewnie chodzi o te kilka pierwszych zdań, że ...

Powielanie treści zazwyczaj oznacza tworzenie dużych bloków tekstu w ramach jednej lub kilku domen, które są jednakowe lub bardzo podobne. Zazwyczaj nie ma to na celu oszustwa.
To zazwyczaj mnie zastanawia ... przezorny zawsze ubezpieczony :)

Pozdrawiam :P

P.S. Chyba, że chodzi o coś innego ... jeżeli tak z chęcią zaktualizuje dane :D

Algorytm dość dobrze wykrywa autoblogi itp. - kopiowanie rss. Także nigraS na twoim miejscu pozbyłbym się tego ze strony dla bezpieczeństwa, ludzie używają takich metod do spamu.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Z tego co wiem to nie ma innej strategii dla utrzymania się na wysokiej pozycji i wspinania się do góry. Robisz swoje- rozbudowujesz zawartość, zdobywasz linki, patrzysz czy konkurencji nie przybywa szybko itd. Czas gra tu na twoją korzyść, starsze serwisy mają zawsze pewną przewagę.

Poza tym jeśli boisz się o pozycje, a nie do końca masz pewność czy robisz słusznie to nie wykonywał bym żadnych gwałtownych ruchów i korzystał z cudownych metod. Ale z tego co piszesz nic takiego nie miało miejsca. Pierwsze miejsce, tak trzymać:D

...strony dodać 2-3 kanały RSS, gdyż tworzone będą nowe artykuły...

nie wiem o takiej technice jeszcze nie slyszalem. Slyszalem za to ze dobrze jest dodawac swojego rss to roznych "przegladarek" (zbiornikow? jak to nazwac) wtedy masz za darmo generowane "artykuly" z linkami do Twojej strony na te same tematy. Nie wiem na ile to dziala i czy w ogole dziala

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności