Skocz do zawartości

Przekierowanie i strata pozycji

widze-cie.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Mam taki problem, iż 9 września zrobiłem przekierowanie 301 domeny bez www na domenę z www. Wcześniej była zaindeksowana w googlach bez www. Teraz strona już jest widoczna w googlach z www, ale niestety straciła pozycję na 3 frazy, jedna z 1 na 8 miejsce, inna z 1 miejsca na 37 pozycje, a trzecia z top10 wogóle wyleciała z google. Czy przez to można stracić pozycję? Jeżeli tak to czy powróci ona samoczynnie czy trzeba pisać do nich przez narzędzie dla webmasterów ?

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam

Paweł

powinno się przeliczyć i wrócić do normy do dwóch trzech tygodni

Ale spotkałeś się z czymś takim? bo zapomniałem dodać że 14 i 15 września strona wróciła na swoją pozycję pod tymi frazami i już pod domeną z www. Ale już kolejnego dnia spadła tak jak pisałem w temacie.

301 jest doskonałym rewelacyjnym sposobem :) 3ba tylko bardzo umiejętnie z tego skorzystać :) oraz wykorzystać dostępne na rynku narzędzia ;)

przykład: domena zafitlrowana i to strasznie ... 301 na nową, skorzystanie z narzedzi i w 2 tygodnie w top5 na fraze zwracająca ok 4 MIO wyników (finansowa)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Minęło już prawie 20 dni od czasu przekierowania adresu www i niestety nic w pozycjach się nie zmienia. Napisałem nawet wiadomość poprzez narządzenia webmasterów o rozpatrzenie zasad indeksowania i nawet otrzymałem wiadomość, ale niestety nie satysfakcjonującą, o to ona:

Przeprowadziliśmy ocenę Twojej witryny. Oceniając witrynę, sprawdzamy, czy nie narusza ona naszych Wskazówek dla webmasterów. Jeżeli nie zauważymy żadnych problemów, ponownie rozważymy indeksowanie witryny. Jeżeli Twoja witryna wciąż nie pokazuje się w naszych wynikach wyszukiwania, poszukaj rozwiązania w naszym Centrum pomocy.

Więc nie wiem co jest grane, chyba że jeszcze muszę poczekać kilka dni.

po sobie widze ze 301 nie działa juz tak jak kiedys - moze tylko tak miałem - nie przekazuje przynajmniej u mnie pozycji automatycznie

trzeba poczekac - podlinkwoac nowa strone i zoabcyzc co sie bedzie działa

G jest nie obliczalne i nigdy nie wiadomo co sie bedzie działo

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

... 301 nie działa juz tak jak kiedys - moze tylko tak miałem - nie przekazuje przynajmniej u mnie pozycji automatycznie

trzeba poczekac - podlinkwoac nowa strone i zoabcyzc co sie bedzie działa

mam takie same odczucia. Trzeba też gdzie się da zmieniać linki na nową domenę.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności