Skocz do zawartości

Samsung Omnia HD

neon103

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś telefonu do kwoty max 1,800 zł.

Jedyne wrażenie zrobił na mnie Samsung Omnia HD.

Czy to słuszny wybór czy lepiej wybrać coś innego?

Miał ktoś do czynienia z Omnią HD?

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wszystko zależy od tego co kto oczekuje od telefonu. Ja osobiście zainteresował bym się Nokią E52

Czas gotowości (maksymalny):

- GSM do 28 dni

- WCDMA do 19 dni

to jest to co u mnie ma wielki wpływ na wybór telefonu :)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

HTC Hero

Ona ma z tego co pamiętam 64k kolorów - troszkę mało.

Obecnie mam Omnia i900 i 256k to też troszkę mało.

Ja osobiście zainteresował bym się Nokią E52

Troszkę delikatny ten telefon.

Tak ogólnie dlaczego dużo osób poleca HTC?

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Mikołaj - kwestia dobrze sformatowanej baterii + ciągłe użytkowanie i można osiągnąć przybliżony wynik - wiadomo na papierze dane podane na wyrost ale są modele które długo trzymają baterie

Baterii się nie formatuje, proces ten nazywa się formowaniem baterii.

W obecnych bateriach li-jon. nie ma potrzeby formowania, bo nie robi to żadnej różnicy. Kiedyś w starszych telefonach - owszem.

Jak przy wszystkich telefonach, znowu nie wiem o co Ci chodzi.

O to, że to są godziny w staniu czuwania, które do użytkowania telefonu mają się nijako. Niektórym co prawda może telefon (w tym przypadku e52) trzymać 10dni, ale innym, którzy na prawdę ciężko go eksploatują będzie działał 3-4 doby.

Tak ogólnie dlaczego dużo osób poleca HTC?

Bo to telefony typowo biznesowe, dosyć stabilne systemowo oraz można je odpowiednie spersonalizować pod swoje potrzeby.

Troszkę delikatny ten telefon.
Jest to dosyć duży telefon. Czy delikatny, zależy jak dla kogo, trzeba to sprawdzić naocznie :)

MikołajZ.: piszesz o rzeczach oczywistych co dalej ma się nijak do tekstu o parametrach podawanych przez producenta, chyba że chcesz przez to powiedzieć że wartości te mają się nijak do rzeczywistości i czy będzie tam napisane "28 dni" czy "12 dni" to bez znaczenia bo telefony wytrzymają tyle samo?

Dla mnie informacja "28 dni" świadczy o tym że taki telefon będzie dłużej pracował bez ładowania od telefonu który ma podane "14 dni", ale może ja się nie znam.

Ja tylko zwróciłem uwagę, by nie zawsze kierować się specyfikacją czasu pracy na baterii, podaną przez producenta :).

Bateria w E52, jest pewną domeną tego telefonu. Nie miałem okazji testować go dłużej, więc nie wiem jak w rzeczywistości trzyma. W poprzednim poście napisałem fragment o baterii na podstawię testów poprzednich telefonów e-series.

Neon, radzę porównać interfejs Androida z HTC Hero i symbiana z N97, jeśli masz możliwość.

Omnia HD to fajny telefonik, ale jeżeli już chcesz wydać tyle kasy polecałbym jakiś HTC albo poruszyć znajomości i zorganizować sobie transport z zagranicy Omni PRO albo Omni 2 bo u nas to troche trudno będzie ją dostać, a jeżeli już to na pewno 1800 Ci nie starczy

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

ja mam nokie e55 ze względu na baterię, która wg. danych producenta wytrzymuje 28-29 dni bez ładowania. Jak na razie nie udało mi się wejść na taki pułap - max 2 tygodnie przy małej ilości rozumów i surfowania po internecie.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Coraz "wymyślniejsze" telefony, używający takich wynalazków niech napiszą z ilu dobrodziejstw tych "kombajnów" korzystają na co dzień a ile z tego jest tylko po to żeby było się czym pochwalić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności