Skocz do zawartości

Samsung Omnia HD

neon103

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie czytałem całego tematu, więc może się powtórzę:

Omijaj Samsunga szerokim łukiem:) Zwłaszcza wszystko co się omnia zwie. Mam i900 i to jest porażka totalna. Mam znajomego, który jest testerem telefonów w firmie Samsung i mówi, że omnie mają mega dużo błędów. Zwłaszcza ta nowa hd. Co do htc, to te starsze modele były lepsze. Brat ściąga ze stanów tego na dwie karty, ale podobno już i htc zaczyna kaszanę odwalać. Ogólnie to chyba nie ma teraz mega dobrego telefonu na który można by było się zagrzać i który nie ma większych wad:/ A szkoda, bo chętnie wyjąłbym większe pieniądze, ale na w pełni wartościowy produkt.

ja tam nie wiem czy ktoś jest testerem czy tez nie, ale powiem jedno na temat telefonów samsunga, polecam. a gadanie, że ma dużo błędów to o jakich błędach mówimy? bo każdy telefon ma ich troche, a telefony z marki nokia coraz więcej.

a iphone to nie telefon tylko ipod z funkcja dzwonienia :D

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

ja mam od piątku avile...

czekam na rysik, bo bez niego ani rusz :D

Również posiadam Avile. Miły telefon. Ma parę bajerów ale nie jest przebajerowany.

Zachwycam się baterią. 7 dni mi trzyma bez problemu przy dość częstym dzwonieniu i sms i od czasu do czasu muzyka na słuchawkach.

Niestety w przeciwieństwie do FiKaS'a nie zamówiłem jeszcze rysika. Na razie jest mi on zbędny choć przy SMS może się przydać niektórym B)

multikonto, recydywa

Zależy do czego telefon ma służyć - jeśli do dzwonienia (wow - większość ma tą funkcję) i neta - to zdecydowanie iPhone - nie mam iPhona, ale do tego co wymieniłem nadaje się znakomicie - do tego mnogość aplikacji na App Store i można sobie samemu dobrać co potrzeba. No i najważniejsze - obsługa interfejsu na phonie od jabłuszka na razie nie osiagalna u konkurencji :D

Nie jestem fanem Apple i nie mam niczego z ich stajni - po prostu iPhone im wyszedł całkiem fajnie.

Ja tam lubię Appla i dlatego też polecam B) co do dzwonienia to chyba jak w każdym telefonie. Ciekawą funkcją jest np to, że gdy przyłożymy iPhona do ucha to ekran automatycznie się wyłącza.

Internet przegląda się super przez olbrzymi wyświetlacz i fajne nawigowanie palcem po stronie. Do tego jak się skonfiguruje "Push" i ma się dostęp do wifi to poczta jest pobierana automatycznie i jestem powiadamiany jak w przypadku przyjścia sms'a (wibracja i sygnał dźwiękowy) więc na maile można odpowiadać błyskawicznie. Fajna sprawa gdy wjeżdżam na swoją ulice gdzie w pierwszym domu jest odbezpieczona sieć i po kilku chwilach iphon mi wibruje bo pobrał maile :D

Jest uniwersalne gniazdo jack do podpięcia słuchawek. Dla mnie to ważne bo mogę podpiąć swoje.

Do klawiatury na początku trzeba się przyzwyczaić. Ale jest QWERTY i po czasie do opanowania.

Jak ktoś wyżej wspomniał jest cały szereg aplikacji. Od bajerów typu gitara, pianino po bardzo użyteczne rzeczy jak czytnik PDF, pakiet "office" czy inne.

Interfejs jest bardzo intuicyjny.

Minusem jest krótko trzymająca bateria - przynajmniej u mnie.

a gadanie, że ma dużo błędów to o jakich błędach mówimy?

O sławnych windowsowskich bluescreenach, które nawet statystycznie w omniach pokazują się najczęściej. Wiem u Ciebie nie wyświetlił się nigdy;)

Do tego rozjeżdżanie się suwaków przy zmianach pion na poziom, mega długa reakcja np. podczas odbierania telefonu, zero praktyczności np. przy wysyłaniu szablonów (można tylko ustawić mms:/). I mogę Ci tak wymieniać bez końca. Ale miło spotkać pierwszą osobę chwalącą samsunga. Wszyscy użytkownicy, których znam mają podobną opinię do mnie i NIGDY nie zmieniają samsunga na samsunga:/

Nie mówię, że Nokia nie ma błędów, bo ma coraz więcej, zwłaszcza, że te błędy to już techniczne a nie softowe. Wszystkie telefony zaczynają robić tanim kosztem i jest problem z zakupem. Ja chyba też na iphona będę się przesiadał, ale tylko dlatego, że teraz siedzę na mac osie i będzie mi wygodniej.

Mi w Omni poszły 2 piksele, a gwarancja jest od trzech. Chętnie wymieniłbym na omnię HD ale... zastanawiam się coraz bardziej. Obecnie w play jest fajna cena na HTC Hero i pewnie na to skuszę się tylko te kolory 65k to malutko. Fajnie byłoby jakby ktoś dał jakąś własną recenzję.

Wy mówicie o tym iPHONE 3G 8GB? Ja o nim słyszałem różne opinie.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

"Generacja" ma dosyć małe znaczenie. 3G od 2G różni się kilkoma parametrami technicznymi (cpu i jakieś tam pierdoły praktycznie nie odczuwalne), nieco gabarytami, jest trochę smuklejszy i ma mocniejszy głośnik. Natomiast nie polecam tego nowego cacka 3GS...

W 3G masz wbudowany GPS. Ale 3G to już teraz standard więc raczej mało kto kupuje 2G.

iPhona mam od roku i praktycznie tylko raz miał taką zwiechę na starym sofcie że pomógł tylko twardy reset. Z 2-3 razy ściął się w jakiejś aplikacji, że było trzeba wyłączyć i włączyć. Zwykle jeżeli coś nie działa o wystarczy kliknąc przycisk wyjścia i powracamy do menu głównego :) nie ma mowy o żadnych blue screenach czy czymś takim.

Fajnie przedstawione są korespondencje sms'owe. Widok w formie czatu - bardzo dobrze się to czyta: https://www.gearlive.com/blogimages/gallery...-sms_medium.jpg

Jeżeli macie pytania to walcie śmiało :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności