Skocz do zawartości

Update Pagerank

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

eber, radzę przeczytać tekst dokładnie. Google usunęło PR tylko z GWT. Nie ma tam mowy o usunięciu go z toolbara, a jedynie Susan pisze, że chciałaby aby do tego doszło, ale nie ona o tym decyduje.

• Odpowiedzi 506
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Owszem, ale inaczej temat nie byłby tak chwytliwy, gdybym napisał: Google usunęło Pagerank z Google Webmaster Tools, nie sądzisz?

Z drugiej strony - nie wyobrażam sobie szczerze mówiąc jak Google chce to zastąpić. Jeżeli rzeczywiście postawi się tylko i wyłącznie na linki, to będzie większy syf niż jest teraz.

Pracuję teraz nad Hip-Hop Forum, a jeśli ktoś lubi sobie poczytać, posłuchać i pooglądać, to zapraszam na serwis, który amerykański hiphop stawia na pierwszym miejscu.

Syf zawsze był jest i będzie a google ma za zadanie z tego syfu wyłonić top 10

Naprawdę aż tak by was bolał brak pr ? Nie raz się zdarzało że google mi zerowało pr i co z tego? Pozycje dalej były wysokie, linki ze strony mocne - już od dawna część pozycjonerów olewa pr, ja patrze na niego tylko i wyłącznie w spisie katalogów Mara ;-)

Jakby nie było pr to by powstała nowa teoria że trzeba patrzeć na bl czy ilość odwiedzin robota na dobę i wszyscy by w kółko gadali jakie to ważne :)

Z drugiej strony - nie wyobrażam sobie szczerze mówiąc jak Google chce to zastąpić. Jeżeli rzeczywiście postawi się tylko i wyłącznie na linki, to będzie większy syf niż jest teraz.

a po co mieliby to zastapic? powiedz mi co PR daje google? bo co daje uzytkownikom to wiemy, myslisz ze algorytm oparty jest PRZEDE WSZYSTKIM na pr? ze jest on najwazniejszy przy ustalaniu pozycji?

bo mi osobiscie wydaje sie ze tak nie jest wiec jesli zechca z niego zrezygnowac to zrezygnuja i nie beda musieli wprowadzac nic innego chyba ze zalezy im na sprzedazy linkow

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Raczej nie mogą zrezygnować z PR - to w końcu ich korzenie. Nawet jeśli ma to nic nie znaczyć, to PR będzie nawet marketingowo.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Raczej nie mogą zrezygnować z PR - to w końcu ich korzenie. Nawet jeśli ma to nic nie znaczyć, to PR będzie nawet marketingowo.

Święta racja.

Jeśli Google zrezygnuje z PR, to zaraz np Bing może podchwycić pomysł i wprowadzić swój pasek. Wtedy dzieciaki na Allegro zaczną sprzedawać linki w oparciu o "PR" Binga-a... wątpię żeby Google zrezygnowało z tej formy reklamy.

Radioactive@home - nauka dla przyszłości, kotfryc

Tylko, że te korzenie nie są dla nich wcale takie dobre jeśli prawdą jest, że walczą ze sprzedażą linków...

Poza tym, ilu ze 100 przeciętnych internautów utożsamia google z PR? 10?

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

myslisz ze algorytm oparty jest PRZEDE WSZYSTKIM na pr? ze jest on najwazniejszy przy ustalaniu pozycji?

czy ja gdziekolwiek zasugerowałem, że Google przywiązuje super wielką uwagę do PR? ja liczę na to, że Google jednak przykręci śrubę firmom pozycjonującym, bo powinno być tak, że oceniany jest content i wartościowe linki z wartościowych i tematycznie powiązanych stron. Ja rozumiem, że takie "naturalne" pozycjonowanie zajmuje więcej czasu, ale krew mnie zalewa jak widzę, że SWLe zawalone są syfnymi zapleczami największych firm pozycjonujących w Polsce, które na tysiącu syfnych stron pozycjonują na przykład orange.

Pracuję teraz nad Hip-Hop Forum, a jeśli ktoś lubi sobie poczytać, posłuchać i pooglądać, to zapraszam na serwis, który amerykański hiphop stawia na pierwszym miejscu.

jeśli by google tak bardzo walczyło z sprzedażą linków, to wszystkie serwisy wystawione na allegro i innych tego typu miały by bana. to jest coś ala mały pies, dużo szczeka mało robi.

pr w obecnej sytuacji może być takim "dopalającym dodatkiem"

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Ja słyszałem że ma być inna skala coś w skali 1-5 szczerze to wątpię w to że PR zniknie w całości może chcą tylko ograniczyć jego sprawdzanie a liczniki zostawią tylko dla siebie.

Polskie wsparcie serwerowe i komputerowe - Outsourcing IT, instalacje smarthome i sieci komputerowe. Poznaj nasz Blog z nowinkami IT oraz najlepsze darmowe oprogramowanie RustDesk do zdalnego dostępu.

"Jeśli Google zrezygnuje z PR, to zaraz np Bing może podchwycić pomysł i wprowadzić swój pasek."

Bing już ma swój wskaźnik, ale pokazuje go tylko w swoich narzędziach.

"Owszem, ale inaczej temat nie byłby tak chwytliwy, gdybym napisał: Google usunęło Pagerank z Google Webmaster Tools, nie sądzisz?"

Temat artykułu to jedna sprawa, ale jego treść jest tak samo niezgodna z prawdą skoro piszesz, że Google zrezygnowało z PR i nie będzie go w ogóle brało pod uwagę.

No ale po co robiliby nową wersję wskaźnika w toolbarze, skoro chcą z niego zrezygnować, chyba że w międzyczasie zmienili zdanie... (jak robiłem jakiś czas temu aktualizację to się całkiem ten pasek zmienił, tylko nic nie pokazywał) więc chyba będzie pokazywany, tylko się znacząco zmieni.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

dzieje się u mnie podobnie jest PR spada ale też i rośnie choć nie tak jak się spodziewałem.

ps: jeszcze jest różnie pokazywany PR - czasami PR większy a czasami PR0 tej samej strony - coś się dzieje konkretnego.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności