Skocz do zawartości

Update Pagerank

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 506
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
.... Ciekawe jak update wpłynie na pozycje, bo pewnie jakoś jak zwykle wpłynie.

nigdy nie miał wpływu i obecnie nie będzie też go miał, z perspektywy czasu widzę ze coraz mniej osób zwraca uwagę na PR

I tu Cię zaskoczę. Sam do tej pory myślałem że PR nie ma żadnego wpływu na pozycję.

Jedna z moich stron - 2 lata w sieci. Naturalnie i bardzo skromnie linkowana, ale tematyczna i wartościowa. Przez rok czasu strona miała PR=2. Każdy update nie chwytał jej i wartość PR się nie zmieniała. Strona leżała gdzieś po za TOP100 na najważniejszą frazę. Dzień przed tym updatem strona wskoczyła na 52 miejsce i dostała PR=3, po czym od razu wskoczyła na 2 miejsce i siedzi do teraz.

Wnioski? - Update=Zmiana pozycji.

Strona leżała gdzieś po za TOP100 na najważniejszą frazę. Dzień przed tym updatem strona wskoczyła na 52 miejsce i dostała PR=3, po czym od razu wskoczyła na 2 miejsce i siedzi do teraz.

I tu moze Tez zaskocze ubdate PR zakoczyl sie dla Ciebie wysciem z sandbox-a?

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Bardzo ciekawa sprawa, to chyba moje strony jakoś dziwnie google traktuje bo te co są w top 5 to maja np od pr1 - do pr3 a za mną jest masa z pr 5 i pr4.

Nie chce mi się setny raz pisac od czego pozycja zależy ale na 100% nie jet to ten wasz zielony pasek.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Strona leżała gdzieś po za TOP100 na najważniejszą frazę. Dzień przed tym updatem strona wskoczyła na 52 miejsce i dostała PR=3, po czym od razu wskoczyła na 2 miejsce i siedzi do teraz.

I tu moze Tez zaskocze ubdate PR zakoczyl sie dla Ciebie wysciem z sandbox-a?

Być może masz trochę racji, jednak po wyjściu z sandbox'a strona wskoczyła na 52 pozycję i skakała w 6 dziesiątce. Dopiero po otrzymaniu PR=3 przegoniła strony od PR=2 do PR=3.

Tak czy inaczej jest to pierwszy update który w końcu coś dla mnie znaczył :D

Katalog stron, syf spadek w PR z 3 na 2. Strona zaplecza, ponad miesiac, linkowana z katalogow angielskich pod wszystkie postrony, kazda ze starych podstron dostala po PR 2 tak samo jak glowna domenka do tego nowe postrony ktore maja gdzies kolo 3 tygodni dostaly po PR1. Czyli wiek podstrony tez ma jakiej znaczenie ? ja bym bardziej obstawial na linki poniewaz pierwsze podstrony maja ich wiecej poniewaz linkowalem je juz miesiac temu.

Mastercobra: jak Ty to robisz, że każdy kolejny Twój post jest bardziej nie zrozumiały od poprzedniego ? :-O Nie mam zielonego pojecia o co chodzi w Twoim poście, i choćbym chciał Ci pomóc nie jestem w stanie...

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Ja z jego wypowiedzi zrozumialem tylko tyle, ze im starsza podstrona tym wiekszy PR moze dostac / dostaje...

IMO nonsens.

Witam,

Tak czytam wypowiedzi Wasze i tym bardziej nie moge uwierzyc bo moja stronka po aktualizacji PR mocno poszla do gory. Az sie wierzyc nie chce. Z PR5 na PR6 wiekszosc podstron pierwszego rzedu dostala PR4 wczesniej albo nie mialy albo jakies niskie wartosci 1 -2. Strony trzeciego rzedu potrafia miec PR3 :-), nie mowiac juz o niektorych artykulach ktore dostaly PR5... Cos sie tam chyba poprzewaracalo mocno. Fakt faktem, ze strona od lat jest na pierwszym miejscu na swoje hasla i nie byla nigdy pozycjonowana...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności