Skocz do zawartości

Instalandia.pl

Cisza

Rekomendowane odpowiedzi

Instalandia.pl - Twoje centrum darmowego oprogramowania

Serwis zajmujący się przede wszystkim katalogowaniem stabilnych wersji oprogramowania objętego takimi licencjami jak Freeware, Shareware, Adware, Trial, Demo i im podobnymi. Dodatkowo kładziemy nacisk na treść merytoryczną (artykuły), w którą chcemy przede wszystkim wprowadzać innowacyjność i wysoką jakość. Tym samym stworzyliśmy sekcje, które ciężko znaleźć na łamach innych serwisów tego typu. Projekt istnieje trochę ponad miesiąc, więc nie ma co się spodziewać wielkiej zawartości, jednak pracujemy nad stroną praktycznie cały czas i mimo młodego wieku, zawiera już mały zbiór materiałów z którymi warto się zapoznać.

Strona od zera (można powiedzieć - od czystej kartki) powstawał dwa miesiące, a za skrypt, grafikę i kod xhtml/css odpowiadam ja. Przy treści pomogła mi moja niezastąpiona dziewczyna i obecnie we dwójkę tworzymy redakcję serwisu. Mamy pełno pomysłów, na realizację których potrzebujemy tylko czasu.

Słyszałem opinie o serwisie zaraz po jego starcie. Jestem bardzo ciekaw wrażeń, jakie może wywołać po pierwszym miesiącu życia.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do wyrażania opinii.

Ps. Byłbym wdzięczny za ominięcie wszelkich wypowiedzi (bez wcześniejszego odwiedzenia strony) w stylu 'ale takich stron jest pełno', itp.

Darmowe programy dla każdego użytkownika komputera : )

Tak jak inni. Widziałem już tą grafikę i nawet inna nazwa była ;).

Grafika fajna. Nie masz szukania programów po OS. Jak mam znaleźć jakiś soft na MAC, linux czy inny?

Jest sens pakowania się w tą "branżę"? Przecież taka konkurencja jest !!!

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Design i struktura funkcjonalna na odpowiednim poziomie, więc pewnie trudno będzie się przebić, bo podobnych serwisów jest wiele, a ten się niczym szczególnym nie wyróżnia. Nie chce Ci dopiec, niestety taka jest prawda ... więc jeżeli mam udzielić jakiejś rady ... spróbuj dodać coś innowacyjnego, coś czego inni nie mają a co się przyda Internautom ... wtedy serwis będzie miał szanse ;)

Na minus 3 reklamy na głównej !!!

Pozdrawiam :)

Tak jak inni. Widziałem już tą grafikę i nawet inna nazwa była

Przyznam, że nie jestem zwolennikiem takich wypowiedzi, bo sam nie wiem co mam o nich myśleć, czy ktoś użył mojej grafiki, czy może ja użyłem czyjejś? Bez linków/konkretów takie wypowiedzi trochę mi naginają bezpodstawnie reputację.

Nie masz szukania programów po OS

W chwili obecnej jest główny filtr systemów, który znajduje się w prawej kolumnie nad menu kategorii. Jeżeli filtr będzie ustawiony na Mac'a, w wynikach wyszukiwania pojawią się programy na ten właśnie system. Wiem, że to rozwiązanie ma wiele niedociągnięć - wyszukiwarka będzie jeszcze gruntownie modyfikowana. Dziękuję jednak za tą uwagę, dzięki temu wiem, że ta niedogodność może boleć użytkowników : ).

bo podobnych serwisów jest wiele

Nie myl serwisu wykonanego z pełną starannością o szczegóły i treść, z amatorskimi stronami postawionymi na darmowych cms'ach, postawionych jako zaplecze do pozycjonowania. Dobrze zrobionych stron, które mają do zaoferowania coś więcej niż katalog z programami jest mniej niż myślisz : ). I nie zgodzę się z Tobą, że nie mamy nic, co by nas mogło wyróżnić na tle konkurencji (i szczerze, słyszę takie stwierdzenie po raz pierwszy) - dokładnie przejrzyj zawartość strony, proszę : ) - oczywiście jeśli tylko masz ochotę.

Na minus 3 reklamy na głównej

Nie przesadzaj - to, że są trzy jeszcze nic nie znaczy. Na innych stronach połowę dizajnu stanowią reklamy. W tym wypadku myślę, że nikomu nie przeszkadzają. Strona jest młoda i największe szanse na wygenerowanie jakiegokolwiek zarobku ma właśnie strona główna. Układ reklam będzie się zmieniać i będę dążył do odnalezienia kompromisu między ilością reklam, ich widocznością i kolidowaniem z wygodnym przeglądaniem serwisu.

Dziękuję za wszystkie dotychczasowe uwagi i czekam na następne.

Darmowe programy dla każdego użytkownika komputera : )

Jesli chodzi o filtrację systemów, to może warto umieścić ją również nad listą programów z danej kategorii.

Tej, która jest obecnie, nie znalazłbym (i nie wpadłbym na to, że to filtracja), gyby nie to, że ktoś tu już o tym wsopmniał.

Odnośnie reklam, to myślę, że strona jest bardzo przyjazna użytkownikowi - ilość reklam jest nieistotna, jeśli nie utrudniają one korzystania z serwisu. Tutaj bynajmniej nie mam zastrzeżeń. Ciekawe jest tylko jak będzie wyglądać sprawa klikalności w te reklamy :)

I jeszcze jedna sprawa. Jak masz pod nazwą programu na liście napisane jaki jest rodzaj pliku (np. demo, freeware, etc) - to po kliknięciu mogłyby się wyświetlać również programy z takiego typu. Czyli oprócz samego opisu, to jeszcze lista programów. Tego przynajmniej ja oczekiwałem klikając w typ pliku.

Ogólnie stronę oceniam wysoko. Powodzenia w dalszym rozwoju.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności