Skocz do zawartości

Szkolenie/kurs SEO

waskiphoto

Rekomendowane odpowiedzi

(a seo po latach eksperymentów)
Jeśli do tego dodasz naukę programowania w PHP C/C++ to owszem, ale samo SEO sprowadza się do dwóch zagadnień:

- Budowa serwisu;

- Linki prowadzące do tego serwisu;

Jeśli ktoś ma predyspozycje zakupi sobie książki (wydatek do 100 zł) i zdobędzie potrzebną wiedzę.

Jeśli ktoś nie ma to nawet kursy tygodniowe nic nie dadzą.

Zapewniam cię, że w SEO nie ma tajemnej wiedzy której zdobycie gwarantuje wasz kurs online czy też stacjonarny. Poza tym co jest najlepsze dla google informuje samo google w wytycznych dla webmastera...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli ktoś ma predyspozycje do latania Cessną, to też może kupić podręcznik Domicza i Szutowskiego i to za mniej niż 100 zł, ale nie polecam takiej oszczędności:)

Proszę pamiętać, że są osoby, które nie mają czasu na wieloletnie eksperymenty i ryzyko.

Ci którzy decydują się na szkolenia (a przecież nawet fryzjerów się szkoli, choć niektórzy chodzą strzyc się do cioci...) oczekują, że:

- ktoś za nich wykona czarną robotę,

- będą mogli zadawać dziesiątki pytań (których nie zadadzą przecież książce),

- wiedza, którą otrzymają będzie aktualna (w przypadku SEO każda książka w chwili wydania już może być zdezaktualizowana, a po roku jest ciekawostką natury historycznej:)

Jeśli jest Pan wybitnym eskpertem SEO oraz szybko, łatwo i przyjemnie zajmuje Pan pierwsze pozycje w Google, to pewnie nie potrzebuje Pan szkolenia:)

są osoby, które nie mają czasu na wieloletnie eksperymenty i ryzyko.
Takie osoby wyrzucą pieniądze w błoto, w pozycjonowaniu bez testów i ryzyka szybko zostaje się w tyle.
- będą mogli zadawać dziesiątki pytań (których nie zadadzą przecież książce),
Są miejsca w internecie gdzie można zadawać pytania związane z pozycjonowaniem, powiem nawet że przy sporej społeczności jest większa szansa na uzyskanie dobrej odpowiedzi :)
- wiedza, którą otrzymają będzie aktualna (w przypadku SEO każda książka w chwili wydania już może być zdezaktualizowana, a po roku jest ciekawostką natury historycznej:)
Algorytmy wyszukiwarek nie zmieniają się całkowicie w krótkim czasie, co do jakichkolwiek zmian tak jak pisałem w pierwszym zdaniu - trzeba ciągle testować.

[dodane]

Jeśli jest Pan wybitnym eskpertem SEO oraz szybko, łatwo i przyjemnie zajmuje Pan pierwsze pozycje w Google, to pewnie nie potrzebuje Pan szkolenia:)
Wynika z tego że kursy prowadzą wyłącznie wybitni eksperci bo pozostali posiadają mniejszą wiedzę i powinni udać się na taki kurs?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

które nie mają czasu na wieloletnie eksperymenty i ryzyko
To zatrudniają firmę, lub kogoś kto kto wykona to za nich. Poza tym to mnie Pan bawi tymi stwierdzeniem o "wieloletności", aż .dziwne, że pozycjonowanie nie jest jeszcze kierunkiem studiów...

Resztę Irek bardzo dobrze skomentował...

[dodane]

Tak na marginesie to jeszcze dziwniejsze jest to, że przez tyle lat nie pojawił się Pan na tym forum. Nie wiedział pan o nim, czy może jest "za cienkie" dla eksperta za jakiego niewątpliwie się Pan uważa...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

dzisiaj odbylem sobie taka darmowa prezentacje tego co jest na kursie, zreszta kazdy moze po takie cos sie zglosic z tego co jest napisane na www..

Czesc rzeczy z pewnoscia jest ciekawa, czesc jest mi znana aczkolwiek widac, ze osoba z ktora rozmawialem zna sie na rzeczy bardzo dokladnie wiec mozna wypytywac o drobiazgi. Omawiane sa rozne ciekawe aspekty i mozna dopytywac sie o rozne sprawy nawet tydzien po zakonczeniu kursu..

Ogolnie jezeli ktos lubi inwestowac w siebie i caly czas sie ksztalcic to ten kurs nie jest zlym pomyslem.. wedlug mnie wiedzy nigdy za wiele. cena troche duza ale jak ktos moze sobie pozwolic i to go nie obciazy to czemu by nie..

Z tego co widzialem to osoby poczatkujace bardzo duzo sie naucza, a sredniozaawansowane (o ile tak mozna powiedziec) uzupelnia swoja wiedze..

moze w przyszlosci skorzystam

Ogolnie jezeli ktos lubi inwestowac w siebie i caly czas sie ksztalcic to ten kurs nie jest zlym pomyslem..
ale pytanie grzmi czy dobrym.... Czy tak samo jak kursy gotowania, szycia, haftowania i wiele wile innych...

Mion: dokladnie i szczegolowo moglbym Tobie odpowiedziec na te pytanie po tym jak odbylbym takie pelne szkolenie.. :) Z tego co zostalo mi zaprezentowane to moge powiedziec, ze dla poczatkujacego to jest swietna sprawa. Ludzie ktorzy juz sa w temacie wydaje mi sie, iz napewno czegos sie dowiedza nowego lub rozwina wiedze na temat znanych im zagadnien aczkolwiek reki uciac sobie nie dam bo nie widzialem dokladnie materialow, a tylko ich zarys i czastkowe omowienie.

Kwestia tego kto ile wie.. ale tak naprawde tu niema podzialu jak w angielskim na poziomy wiec trudno to rozgryc pod tym katem..

Dla mnie dosc drogo ale biorac pod uwage, ze jeszcze bodajze w czerwcu/lipcu w Warszawie organizowany byl podobny kurs pozycjonowania za blisko 2 tysiace na ktorym mysle, ze przedstawione bylo mniejwiecej to samo to nie jest tak zle. Wszystko zalezy kto co potrzebuje i ile zarabia..

pozdrawiam panowie

IMHO, jeśli szkolenie obejmuje też naukę PHP&MySQL niezbędną do samodzielnej modyfikacji oprogramowania i pisania własnego, naukę tworzenie stron opartych o CSS&DIV, wyrażeń regularnych w kontekście modrewrite + zagadnienia tyczące już samego pozycjonowania to na pewno warto osobie której w/w umiejętności nie posiada zapłacić 800 zł za taki kurs. Bo to wszystko wchodzi w skład samodzielnego pozycjonowania...

również pozdrawiam

podsumowując... jeśli właściciel firmy decyduje, że woli wyszkolić siebie lub swojego człowieka z SEO niz płacić miesięczny abonament za pozycjonowanie, to takie szkolenie jest między innymi dla nich.

A to że niektórzy pozycjonerzy próbują dyskredytować sensowność takich szkoleń... no cóż... wiadomo, że osoba/firma, która nauczy się samodzielnie pozycjonować, pewnie nie zostanie w przyszłości ich klientem... W interesie pozycjonerów najlepiej, aby zakazać prawnie takich szkoleń oraz wprowadzić aplikacje na wzór aplikacji prawniczych. No i oczywiście wszystko powinno zostać w rodzinie :)

Niemniej najlepszym pozycjonerom na pewno nigdy nie zabraknie pracy:) Dla przykładu kursów językowych mamy pod dostatkiem, a tłumaczom wciąż dobrze się żyje:)

Proponuję zakończyć dyskusję, bo przestaje być merytoryczna a staję się rozemocjonowana:)

Pozdrawiam

Bartek Zobek

PS O forum wiem od dawna... trudno nie wiedzieć, skoro tak ładnie się pozycjonuje:) a że przypadkiem trafiłem na wątek o szkoleniach, to pozwoliłem sobie napisać.

jeśli właściciel firmy decyduje, że woli wyszkolić siebie lub swojego człowieka z SEO niz płacić miesięczny abonament za pozycjonowanie, to takie szkolenie jest między innymi dla nich
Jeśli obejmuje to co napisałem (php&mysql itd) to warto, bo jeśli nie, wyszkolony i tak niewiele zdziała chyba, że wyszkoli się w tym we własnym zakresie...

A to że niektórzy pozycjonerzy próbują dyskredytować sensowność takich szkoleń... no cóż... wiadomo, że osoba/firma, która nauczy się samodzielnie pozycjonować, pewnie nie zostanie w przyszłości ich klientem... W interesie pozycjonerów najlepiej, aby zakazać prawnie takich szkoleń oraz wprowadzić aplikacje na wzór aplikacji prawniczych. No i oczywiście wszystko powinno zostać w rodzinie
Kolejne głupoty piszesz, zgodnie z twoją teorią to forum powinno zostać dawno temu zamknięte. Niektórzy po prostu reagują gdy widzą jak przy pomocy nieprawdy i manipulacji ktoś stara się zarobić pieniądze na innych.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

uderz w stół a nożyce...

swoją drogą kolega chyba nie zauważył ironii:)

rozumiem, że całe to obruszenie wynika z tego, że nikt nie chce, aby wychowywano im konkurencję... jednak szanowni koledzy... te osoby są na tyle zdeterminowane, że prędzej czy później i tak będą pozycjonować...

zakończmy ten wątek, bo pytano w nich o polecane szkolenia seo, a tu się niemal wojna podjazdowa zrobiła...

jeśli nie wiecie, kogo polecić, to nie ma co siać dygresji... a żeby nie być gołosłownym - umieścimy niedługo na stronie referencje klientów po odbytych szkoleniach

• 8 miesięcy temu...
Witam wszystkich

Mam takie pytanie mianowicie od jakiegos czasu poszukuje kursu/szkolenia seo dla poczatkujacych (tzn jakas wiedze mam ale bardzo rozbiezna) naklepiej zakonczona jakims certyfikatem. Lokalizacja ani cena nie gra zadnej roli dla mnie, chce poprostu odbyc dobry kurs. Moze byc rowniez kilkudniowy Możecie cos polecic? zasugerowac? Dziekuje za odpowiez i pozdrawiam.

Zapraszam więc na stacjonarne szkolenie SEO w Twoim mieście lub kurs online. Jesteśmy elastyczni:)

Opinie o szkoleniu.

Witam wszystkich,

Ja też szukam takiego kursu, może być online i tak samo cena nie gra roli. Co musi być to certyfikat i to taki ze złotym kółeczkiem w kształcie gwiazdki z pieczątką wygrawerowaną w wosku i wstążeczką w czerwonym kolorze do niej przyłączoną, bo szef mi powiedział, że innego nie przyjmie. Nie wiem czy w tym kursie, który tu reklamujecie takie coś dają.

Proszę o odpowiedź.

Będę wdzięczny.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności