Skocz do zawartości

Kontrakt na pozycjonowanie

Filemandzowy

Rekomendowane odpowiedzi

W Biznesie nie ma wybacz. Ja mam w umowie z firmą poz. zapisaną taką klauzurę, że pozycja strony nie może spaść po ich działaniu ani przed ze względu na podjęte przez nich działania pozycjonreskie.

LOL - możesz pochwalić się co to za firma ?

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co wy się z choinki urwaliście ?

Co wy myślicie, że ktoś będzie wam płacić za nic ? W głowę się puknąć . Pozycjonowanie to nie reklama i jest działaniem długotrwałym ! Dlatego bardzo uważam przy podpisywaniu tego typu umów. Wiele osób sądzi, że mając katalogi z pr = 4 będzie sprzedawać usługi po 200 zł za miesiąc jako firma pozycjonerska . No przecież to nie ma nic wspólnego z pozycjonowaniem . To jest zwykła płatna reklama. Nic to nie daje na długą metę. I w żaden sposób nie wpłynie na rankingi. Dlatego też na bardzo trzeba uważać przy zawieraniu umowy z takimi firmami aby nam nie spier….. rankingu.

LOL - możesz pochwalić się co to za firma ?

Nie chcę tu na forum podawać konkurencji nazw domen jakie posiadamy i gdzie zlecam swoje usługi - rzecz oczywista. Ale tą firmę na tym forum znalazłem.

Wiem, że są tu ludzie godni zaufania ale i są tacy, którzy na pozycjonowaniu próbują tylko zarobić, a w zamian nic. Potem zasłaniają się tylko punktami w regulaminie i warunkach umowy. Tylko, że takie firmy raz dwa są spalone.

Może warto zrobić taką listę firm spalonych gdzie nie warto nic dawać .

kłamiesz w żywe tylko po co ?

W czym kolego ? W czym ? Prawdę piszę i to cie boli. ;) Widać już od razu do kogo z forum się nie zgłaszać po usługi

:) .

Nie ma to jak z rana dobra dawka humoru. Naprawdę szczerze się uśmiałem czytając to.

Czyli co rozwiązujemy umowę a ty masz być nadal na pozycjach bo jak nie to będzie kara??

Sory jak mam za coś odpowiadać jak nie mam już z tym związku??

Nie o to chodzi żeby być dalej na pozycjach tylko aby kogoś np. w filtr nie wrzucić i aby domena nie straciła na zawartej z wami umowie. No chyba że pozycjonujecie do dołu . Dlatego linki wycofuje się stopniowo i okres rezygnacji też następuje z 3 miesięcznym wypowiedzeniem. Między czasie musisz zadbać o to aby stopniowo wycofać linki. Jak robisz inaczej to narażasz klienta na ban.

No to już chyba każdy czytając to będzie wiedział gdzie nie wchodzić z kimś w interesy. :) Ale was to boli . Ach

"Dlatego linki wycofuje się stopniowo i okres rezygnacji też następuje z 3 miesięcznym wypowiedzeniem."

Racja, linki najlepiej zdejmować stopniowo. Ale to i tak wiąże się ze spadkiem w pozycjach, więc o co w ogóle cała ta afera?

Jeśli ktoś zagwarantował Ci brak spadku pozycji po zakończeniu umowy to ja Ci gwarantuję, że wrócisz tu i będziesz szukał kogoś, kto będzie w stanie wywiązać się z podpisanej umowy. Nie zdziwię się, jeśli tym kimś będzie jeden z rozmówców w tym temacie.

"Jak robisz inaczej to narażasz klienta na ban."

Proponuję zapoznać się z definicją bana :-) Nie dostaje się go za wycofanie linków. Ban to nie to samo co filtr.

Nie o to chodzi żeby być dalej na pozycjach tylko aby kogoś np. w filtr nie wrzucić i aby domena nie straciła na zawartej z wami umowie. No chyba że pozycjonujecie do dołu . Dlatego linki wycofuje się stopniowo i okres rezygnacji też następuje z 3 miesięcznym wypowiedzeniem.

Hehehe no to trzeba było od razu tak pisać - wszyscy tutaj zrozumieliśmy Twój wcześniejszy post jako zagwarantowanie osiągnietych w czasie pozycjonowania pozycji po rozwiązaniu umowy co jest nierealne :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

{nazwa usunięta na prośbę}? BL nie chce mi się nawet sprawdzać, bo wystarczy zerknąć na optymalizację... a raczej jej brak.

ps. Z Twoich poprzednich pytań widzę, że to Ty próbujesz tę stronę pozycjonować, więc nie wiem jaki był sens rozpoczynania tego typu dyskusji.

'kamil2234' - twojego sklepu nikt nie pozycjonuje, dziwi mnie Twoja postawa i ta gatka, nie wiem co chcesz nią osiągn

A czy ja pisałem, że ktoś go pozycjonuje ? Serwis jest cały czas w przebudowie i ciągle coś zmieniamy. W tej chwili pozycjonowanie go nie ma sensu. Więc po prostu czekam, aż dokończymy pracę nad systemem sklepu. Teraz dużo się tam dzieje. Nie chcę wywalić kasy w błoto. Już kilka razy programiści zrobili nam jaja i były wpadki gdzie po ich pracy były spadki . Dlatego czekam, aż skończą swoją pracę. Wtedy skupimy się na optymalizacją.

Umowę mam na zupełnie inną domenę i zupełnie inna tematyka. Nie zdradzę na forum nazwy tego serwisu bo wiadomo , że konkurencja nie śpi.

Póki co mam na głowie dwa serwisy w budowie jeszcze i ten właśnie w rozbudowie.

Hehehe no to trzeba było od razu tak pisać - wszyscy tutaj zrozumieliśmy Twój wcześniejszy post jako zagwarantowanie osiągnietych w czasie pozycjonowania pozycji po rozwiązaniu umowy co jest nierealne

No to może się nie zrozumieliśmy. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności