Skocz do zawartości

Google Sidewiki - nowa funkcja komentowania stron WWW

fahofiec

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą na stronie głównej Google'a pojawiła się reklama innowacyjnej funkcji dostępnej w nowym Toolbarze, która pozwala użytkownikom komentować dowolne strony WWW. Więcej informacji:

https://www.google.com/sidewiki/intl/pl/#ut...mp;tbbrand=GFRC

https://googleblog.blogspot.com/2009/09/hel...ers-as-you.html

Co sądzicie o tym narzędziu?

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Co usera obchodzi opinia innych osób na temat danej strony, skoro większość i tak nie wraca po uzyskaniu interesujących ich informacji.

Cała wizyta na statystycznej stronie trwa zazwyczaj od kilku sekund do kilku minut. Już widzę jak ludzie z tego masowo korzystają :)

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

Zainstalowałem... Uważam jednak, że to kolejny narzędzie które mimo dobrego zamysłu zostanie przekształcone w udogodnienie dla spamerów lub nieuczciwej konkurencji.

Co prawda komentarze podpisywane są z imienia i nazwiska, ale co za problem zmienić ustawienia konta Google lub założyć nowe tylko na potrzeby spamowania SiteWiki? Poza tym od teraz będzie trzeba śledzić to co ludzie piszą na naszych stronach i pilnować aby nie było tam spamu czy bluzgów...

To narzędzie ma sens w jednej formie. Tworzymy własną grupę znajomych lub ludzi pracujących nad jednym projektem i sami decydujemy kto może komentować stronę a kto nie. Dzięki temu np. pracując nad stroną dla klienta można w ten sposób dzielić się uwagami odnośnie tego co zrobić i pracować na żywym organizmie.

Brakuje mi też opcji wyłączenia tej funkcji dla własnej strony... Jakiś metatag czy coś takiego...

A no i zostaje jeszcze kwestia dublowania się komentarzy. Dzisiaj wiele stron ma własne systemy komentarzy i w połączeniu z SiteWiki będą się one dublować. Jeżeli dodatkowo przyjmiemy, że za chwilę SiteWiki pojawi się "seryjnie" w Google Chrome a później w Firefoksie to sytuacja z dublowaniem komentarzy stanie się jeszcze bardziej prawdopodobna.

Ładnie to ująłeś. Ja myślę, że u nas to nie będzie zbyt sprawnie działało.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności