Skocz do zawartości

2 pytania poczatkujacego

john11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panowie,

Mam do was 2 pytanka

1. Zrobilem stronke w ktorej podstrony byly w html potem to zminilem na .php i bylo by wszystko ok ale google indeksuje mi nowa stronke caly czas jako .html gdzie niema zadnych stron. Myslalem, ze po 1-2 dniach zacznie indeksowac nowe strony z koncowka .php ale gdzie tam pojawiaja sie nowe ale caly czas html. Co zrobic? W koncu google zacznie podpinac tamte? bo nie rozumiem dlaczego skoro zmienilem tamto pare dni temu to googlarka na biezaco i tak dodaje html.........

2. Dodaje sobie precle z linkami do stronki i widze ze google juz czesc zaindeksowala. Dlaczego w takim razie jak sprawdzam https://siteexplorer.search.yahoo.com czy w backlinkwatch.com to nic niema?

dzieki i pozdro

Trochę chaotycznie to opisałeś ale według mnie jest tak:

Ad.1 Musisz poczekać trochę więcej niż 1-2 dni, czasem trzeba czekać tydzień dwa, wszystko zależy jak dużo masz linków do strony (im więcej tym szybciej robocik odwiedzi Twoją stronę i zaindeksuje ładnie)

Co do 2 pytania jak sprawdzałeś że google zaindeksowało? Pozatym każda wyszukiwarka rządzi się swoimi prawami może w google być a w Yahoo nie.

a ja dodam tak strona w google jest zaindeksowana wiec i link, lecz nieznaczy ze link nie jest przefiltrowany np google czy yahoo bardzo duzo linkow z np katalogow nie pokazuje w wynikach:) pewnie dlatego jak precel jest na "liscie katalogow" to google ani w wiekszosci yahoo niebedzie go wyswietlac;)

A co do pytania z html to google to rzecz niepojeta moze mieli w pamieci jeszcze stronkiz html i je poprostu dodali:) Mi po zmianie dopiero po tygodniu zaczeli indeksowac nowa zawartosc;)

oks panowie w takim razie mam jeszcze jedno pytanie. google lyknelo mi juz 15 wpisow, a yahoo ani jednego i teraz czy jest sens dopalania tych wpisow SWL liczac na to ze Yahoo to tez lyknie? czy jak dotychczas nie lyknelo to juz tego nieprzyjmie/niepokaze?

jest sens - w przyrodzie nic nie ginie, prędzej czy później BL zostana zliczone a czasami może być tak, że po prostu na jakiejś witrynie jest wycięty robot yahoo aby ograniczyć transfer lub ukryć zaplecze przed wścibskimi.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności