Skocz do zawartości

Linki w artykule

luc82

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu czytam forum ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie więc spytam. Czy jeżeli umieszczam trzy linki w artykule to jezeli linkuję na przykład na frazę kosmetyki to mogę zamieścić 3 razy słowo kosmetyki i do trzech różnych stron linkować na tą frazę czy lepiej na przykład w jednym artykule umieścić trzy róże frazy?

Moim zdaniem lepsze są 3 różne frazy i najlepiej do trzech różnych stron. Jeżeli pozycjonujesz tylko jedną stronę, to linkuj też z arta inne dodane do precli teksty tzn. jeden link do strony pozycjonowanej i 2 linki do innych Twoich tekstów w preclach. Daje to zdecydowanie lepszy efekt, niż linkowanie z jednego artykułu 3 różnych podstron tego samego serwisu. Zdania pewnie będą podzielone ale takie jest moje zdanie. Jeżeli nie żal Ci tekstów to staraj się dawać jak najmniej linków. Ja umieszczam z reguły 2 linki w jednym arcie. Pamiętaj : czym mniej linków wychodzących, tym większą mają moc.

Pamiętaj : czym mniej linków wychodzących, tym większą mają moc.

No właśnie, jeżeli pozycjonujesz stronę główną na jakąś frazę i dodajesz kolejne linki, to osłabiasz ten link główny.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

za linkowanie 3 razy tej samej domeny z tej samej strony z tego samego anchora jeszcze filtra mozna dostac;)

o takich przypadkach nie słyszałem, chyba że masz na myśli, że serwis w którym jest artykuł dostanie??

kolejne linki są podobno ignorowane przez robota, a nawet mówi się, że zniekształcają anchor, ale o filtrach nie słyszałem.

Jeżeli się nie pozycjonuje podstron to lepiej sobie podarować te dodatkowe linki, bo osłabiają link główny, co innego jak się pozycjonuje podstrony.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Jeżeli się nie pozycjonuje podstron to lepiej sobie podarować te dodatkowe linki, bo osłabiają link główny, co innego jak się pozycjonuje podstrony.

Nie do końca się zgodzę. W każdym (prawie) preclu są linki właściciela (blogroll) oraz jakiś swl.

Załóżmy wariant optymistyczny, ze są tylko linki w blogrollu w ilości 5. Wstawiasz swój 1 link, w sumie jest na stronie 6. Na Twój link idzie 1/6 mocy strony. Jak wstawisz 3 linki, to zabierasz dla siebie ponad 1/3 mocy.

Co prawda faktycznie na link główny idzie mniejsza moc, ale w sumie osiągasz więcej.

Autoreklama :) :

Oczywiście całkiem inaczej jest w preclach SyropLive, gdzie nie ma innych linków wychodzących oprócz właściciela publikacji. W tej sytuacji po wstawieniu tylko jednego linka cała moc idzie na niego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności