Skocz do zawartości

Jaki hosting dla dużego ruchu

danieln

Rekomendowane odpowiedzi

Postawiłem właśnie stronkę na pewnym hostingu. Całość funkcjonuje od 1 sierpnia. Metodą prób i błędów znalazłem w końcu sposób na rozreklamowanie dzięki czemu zwiększył mi się gwałtownie ruch. W chwili obecnej mam ponad 6500 odsłon dziennie. Dodam, że strona generuje spory transfer i na dzień wczorajszy było to na poziomie 7,1GB. Transfere ten jest generowany ze 131MB. Mam nadzieję, że sam transfer będzie się zwiększał systematycznie.

Jaki polecilibyście hosting do takich potrzeb?

Mam jedną stronkę postawioną na hostingu ze stronki www.prohost.pl - opcja starter biznes. Strona w tej chwili generuje okolo 6000uu dziennie i ponad 30.000 odsłon. Stronka o dziwo śmiga bez żadnych zastrzeżeń na tym właśnie hostingu. Hosting pierwsza klasa i z danych, które podałeś wynika, że spokojnie poradzi sobie i z Twoją stronką.

Jeżeli planujesz wzrost odwiedzin, to zakup sobie wyższą opcję za 200 lub 300zł rocznie. W tej podstawowej masz do dyspozycji 42GB transferu miesięcznie. Uptime Prohosta również idealny. Za serwer Kimsufi zapłacisz w najtańszej opcji 120zł miesięcznie. Tutaj możesz tyle wydać na roczne utrzymanie Twojej strony.

Co do 7,1GB to wartość ta nie była sprecyzowana. Ja odebrałem to w taki sposób, że na dzień wczorajszy w tym miesiącu jest 7,1GB. Jeżeli jest to transfer dzienny to polecam RPSa z OVH. LINK. Taki ruch obsłuży spokojnie najtańszy RPSik za niecałe 50zł miesięcznie. Jeżeli maszyna nie będzie sobie w przyszłości radzić, to RPSa można przepiąć w łatwy sposób na szybszą maszynę, korzystając z opcji migracji w Panelu OVH. Nie trzeba nic kopiować, bo przepinają tylko dysk pod inną maszynę. Sam korzystam i mam tam kilka stronek. Jestem oczywiście bardzo zadowolony.

Małym problemem na początek może być brak Direct Admina - zamiast tego jest Webmin. Da się jednak połapać i wszystko odpowiednio skonfigurować.

jeśli faktycznie 7 GB na dzień transferu to myślę że jakiegoś wirtuala w ovh, dość tanie, ale nie mam opinii o tej firmie

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Ja bym wziął wirtualkę OVH https://www.ovh.pl/serwer_wirtualny/ . W planie "Pro" jest baza danych 500MB, w 1TB transferu na miesiąc. Ograniczeniem jest ilość jednorazowych połączeń do bazy, która wynosi 10, ale dla optymalnego skryptu to nie powinien być żaden problem.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Mam jedną stronkę postawioną na hostingu ze stronki www.prohost.pl - opcja starter biznes. Strona w tej chwili generuje okolo 6000uu dziennie i ponad 30.000 odsłon. Stronka o dziwo śmiga bez żadnych zastrzeżeń na tym właśnie hostingu. Hosting pierwsza klasa i z danych, które podałeś wynika, że spokojnie poradzi sobie i z Twoją stronką.

Jeżeli planujesz wzrost odwiedzin, to zakup sobie wyższą opcję za 200 lub 300zł rocznie. W tej podstawowej masz do dyspozycji 42GB transferu miesięcznie. Uptime Prohosta również idealny. Za serwer Kimsufi zapłacisz w najtańszej opcji 120zł miesięcznie. Tutaj możesz tyle wydać na roczne utrzymanie Twojej strony.

z ciekawości :D

Czy jeśli ma się tak popularną stronę (uu=unikalna wizyta?) to reklamodawcy sami się zgłaszają z zainteresowaniem wstawienia banera na stronie?

Czy jeśli ma się tak popularną stronę (uu=unikalna wizyta?) to reklamodawcy sami się zgłaszają z zainteresowaniem wstawienia banera na stronie? ;

Strony prywatne, firmy, media itp., wszyscy pytają o reklamę, o umieszczenie informacji, ogłoszenia. Schody zaczynają się jak mowa o kosztach.

Dlatego warto zainwestować w PP. Jak ktoś chce zapłacić to za płaci, wtedy jest automatycznie na naszej site.

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

W moim przypadku co jakiś czas dostaję oferty, abym wstawił banery reklamowe na stronie. Jednakże nic ciekawego nie oferują. ;)

Oferty tak cienkie że lepiej jakiś program partnerski wstawić (albo co gorsza, adsense)?

Albo już lepiej w ogóle nic nie wstawiać? ;)

Co wstawiacie na popularne strony?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności