Skocz do zawartości

Gdy site mówi dobranoc ...

Roxy

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu ilość zindeksowanych stron w moim serwisach sukcesywnie spada i jest to wyraźny tręd. Przykładem są moje dwie domeny o długiej już histori w Internecie (2-3 lata) i PR > 3 i raczej stabilnej sytuacji z linkami.

Żeby nie być gołosłowny spadek indeksowanych stron to około 70-80% przeliczająć to na dziesiątki tysięcy. Dla jednej z domen linkowanie delikatnie spadło, dla drugiej wrosło o kilka set. Linki tylko z dobrych źródeł: katalogi, precle i linki stałe ze stron tematycznych.

Nie było ważniejszych zmian w linkach wewnętrzynch ani w wyglądzie, mapy działają na tej samej zasadzie.

Czy ma ktoś jakiś pomysł lub spotkał się z podobnym problemem?

Problem w tym że spadek ma wyraźną tendecję po kilkaset stron dziennie i cały czas w dół, co najciekawsze od najwyższej liczby zindeksowanych stron w stosunku do dnia dzisiejszego to 70% stron w indeksie mniej ;) Gdyby to były skoki związane z Google Dance to bym się zupełnie nie przejmował :)

To nie żadna czkawka i nie od kilku dni, tylko od kilku tygodni, miesięcy. Osobiście dziwię się, że dopiero to zauważyliście.

Widocznie dopiero teraz u niektórych zaczęło to występować. Jak napisałem dopiero od kilku dni drastycznie maleje mi site i skacze w górę o 10% z tego co zmalało...

Dodatkowe mam parę nowych stron które regularnie linkuje dostaje się do indeksu i zaraz znowu wypadam po 2 dniach...

spro.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności