Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Uwaga!

Od 15 sierpnia, linki gwarantowane powielane są na co 16-ej podstronie, oznacza to że link gwarantowany emitowany jest średnio na 150 zaindeksowanych podstronach danego serwisu. Zmiana ta oznacza, że w ramach całego serwisu system SeoMatik.pl wyświetla maksymalnie 80 różnych linków...

1293fc2c16b1e5acd864d76e88634907_1.jpg

...a standardem w innych uznawanych za dobre systemy i nie uznawanych za farmy linków jest poziom 800 różnych linków! co skutkuje powyższym stwierdzeniem użytkownika.

Jak widać różnica pomiędzy systemami w ilościach emitowanych linków systemowych w ramach danej domeny jest 10-krotna :)

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Witajcie,

Od teraz możecie anulować przelew awaryjny w zakładce przelewów na liście przelewów przychodzących. Należy jednak pamiętać że jeśli w dalszym ciągu nie ma wystarczającej ilości wolnych punktów to system przydzieli kolejny przelew awaryjny.

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

A co daje ta opcja? Bo nie bardzo rozumiem sens jej wprowadzenia. Jeśli już to miało by sens zablokowanie kolejnego przelewu awaryjnego, żeby komuś na giełdzie punktów nie wyświetlało "liczba przelewów awaryjnych 24" jak się odkuje po większym kryzysie.

Dokładnie. Chodzi o sytuacje szczególnie mogącą wystąpić u kupujących punkty gdy dostawca punktów traci stabilność i anuluje przelew klientowi... a następnie go wznowi. Na koncie kupującego dochodzi do sytuacji że posiada wtedy dużo więcej punktów niż powinien a gdy posiada ustawione limity przydziału lokalizacji dość wysoko to następuje ich zbyteczny przydział gdyż po wygaśnięciu przelewu awaryjnego lokalizacje będą musiały zostać wycofane z braku punktów. W takiej sytuacji użytkownicy pisali do Administracji o szybsze wygaszenie przelewu awaryjnego stąd też decyzja aby użytkownik sam decydował jak długo będzie chciał z takiego przelewu korzystać :)

napisz przez dział kontakt, tam wg mnie szybciej uzyskasz odpowiedz co może być tego powodem

tu masz też podobny temat: https://www.seomatik.pl/forum/topic/2264-wyrzucilo-wszystkie-strony-z-systemu/

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Widziałem to zaraz po dostaniu powiadomienia.

Niestety nie wiem dla czego u mnie jest taka sytuacja.

Hosting 1and1 (tak wiem, bez komentarza)

Ale było zawsze ok.

Kilka dni temu zaktualizowałem worpressy i dałem linki ze stopki do sidebara, czasem dałem między <li> aby wyglądało jednolicie z szablonem, ale sprawdzałem i linki się wyświetlamy dobrze.

Chmody wszystkie są na pełny dostęp.

Strony nie wczytują się przesadnie długo, często są od razu.

Do limitów plików i przestrzeni połowa drogi.

Edytowane przez k0l3c

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Witajcie,

W związku z zainteresowaniem opcją dającą możliwość regulowania ilości linków bonusowych dla linków gwarantowanych wprowadziliśmy nowe wariant dobywanych lokalizacji na:

- [NW] niskim i wysokim site, LB 0-100000

- [W] wysokim site, LB =>100

- [N] niskim site, LB <1

LB - liczba bonusowych stałych zaindeskowanych linków w Google w ramach danej domeny.

Opcja dostępna w:

- formularzu dodawania linków,

- edycji linka

- masowej zmianie parametrów

- imporcie

- eksporcie

- api

Edytowane przez SeoMatik.pl

Zauważył ktoś z Was ostatnio spadek efektywności seomatika? Linkowałem parę stron i przez półtora miesiąca w ogóle strony nie reagowały na linki. Po dodaniu linków w statliku strony ruszyły niemal natychmiast z miejsca. Dziwne to jest, bo kiedyś strony linkowane seomatikiem ruszały do góry już po tygodniu...

@fuser, podaj id linków albo sam przytocz dla nich wszystkie parametry bo przy tylu różnych możliwych opcjach różnych efektów może być wiele - chociażby skorzystanie z wariantu "N" spowoduje średnio 150-krotnie niższe linkowanie, a użycie wariantu "W" spowoduje kilkoma gwarantowanymi linkami zajechanie promowanego serwisu milionami stałych lokalizacji...

ea1efc9b1bc5792b94362dd1a421cf2a_1.jpg

Lokalizacje GP, NW, bold 50%, Nofollow 5%, akurat traf chciał że 5 zdobytych lokalizacji znajduje się na stronach głównych co widać po sumie kosztu - fraza bardzo łatwa, handlowa.... ale nie zmienia to faktu że wystarcza 3-5 linków gwarantowanych w celu zdobycia ww pozycji :)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Uwaga!

Od 30 sierpnia, linki gwarantowane powielane są na co 15-ej podstronie.

Zmiana ta oznacza również, że w ramach całego serwisu system SeoMatik.pl wyświetla maksymalnie 75 różnych linków - standardem w uznawanych za dobre systemy i nie uznawanych za farmy linków jest poziom 800 różnych linków!. Dlatego przed rozpoczęciem linkowania warto zapoznać się z ostatnim poradnikiem w którym sugerujemy bezpieczne wartości przyrostów nowych lokalizacji - na pewno będą one różniły się od wartości przyrostów które stosowaliście w systemach z farmą linków w ramach danej domeny.

Edytowane przez SeoMatik.pl

Witajcie,

1) Automatyczne zarządzanie jakością w SeoMatik.pl - wycofanie linku z serwisu od 1 września skutkuje 5% redukcją całkowitej punktacji domeny, poziom ostateczny.

2) Przypominamy że od 1 października system SeoMatik.pl ogranicza limit subdomen do 1, a od 1 grudnia dodawanie nowych subdomen będzie całkowicie zablokowane.

3) Kolejny etap goldowania tj. powielania linku gwarantowanego na co 14-ej podstronie nastąpi do końca września.

Pozdrawiamy :)