Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

No to poirytowany "jak żem walnął" właśnie seomatikiem anchorem z frazą konkretnie (czyli tak jak niby się nie powinno) strona wystrzeliła i zatrzymała sie dopiero na top3. I bądź tu mądry.

Witajcie,

Cel testu: zbadanie jakie efekty przyniesie zmasowane linkowanie bezpośrednio promowanej domeny oraz w jakim okresie zostanie utrzymany zdobyty wynik.

1) do testu użyto domeny z nazwą nie nawiązującą do oferowanych produktów na stronie

2) domena przedstawia ofertę firmy produkcyjnej w postaci kilku podstawowych produktów końcowych

3) kod strony nie jest zgodny ze standardami optymalizacji kodu

4) zastosowane zostały tylko podstawy SEO (3 elementy)

5) masowo linkowane 21 fraz związanych z oferowanymi produktami

6) dzienny przyrost to 100 lokalizacji dla każdego linku, docelowo 500.

7) użyto standardowych opcji dodatkowych: GP, NF5%, NW, BOLD50%

8) scrypt wgrany na serwer 2013-10-25

9) promowanie rozpoczęte 2013-10-26

10) promowanie tylko przy użyciu SeoMatik.pl

Wyniki:

1) Domena zaindeksowana po 3 dniach od rozpoczęcia testu

53f827594918f38fdea5c4be6604f405_2.jpg

2) 21 fraz zdobyło po 500 lokalizacji co daje ich łączną ilość 10500 sztuk linków gwarantowanych oraz ok 1,6 mln linków bonusowych.

3) na screenach prezentujemy pozycje określonych fraz z poszczególnych dni:

- 30 października 2013:

ba96251d3ce63ff07214ebddad0389ad_1.jpg

- 1 listopada 2013: Pozostałe wyniki prezentowane na: https://www.seomatik....nikow/#post2356

Na dzień dzisiejszy, test potwierdza że masowy przyrost wartościowych linków nie jest szkodliwy dla promowanej domeny.

Pozostaje pytanie o trwałość efektów w najbliższym czasie o czym zamierzamy się przekonać gdyż obecnie w pozycjonowaniu domen tak jak test potwierdził problemem nie jest uzyskanie atrakcyjnych pozycji lecz ich utrzymanie w czasie.

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Uwaga!

Od 5 listopada, linki gwarantowane powielane są na co 11-ej podstronie - zmiana ta oznacza, że w ramach całego serwisu system wyświetla maksymalnie 55 różnych linków (standardem w uznawanych za dobre systemy i nie uznawanych za farmy linków jest poziom ponad 500 różnych linków!).

Cena linków w systemie:

PR0 = 0.12 zł za pakiet 166 linków*

PR1 = 0.59 zł za pakiet 166 linków*

PR2 = 0.68 zł za pakiet 166 linków*

PR3 = 0.77 zł za pakiet 166 linków*

PR4 = 0.86 zł za pakiet 166 linków*

PR5 = 0.95 zł za pakiet 166 linków*

* 1 link gwarantowany na stronie głównej plus średnio 165 zaindeksowanych linków bonusowych na podstronach

Średni koszt 1 linku na zaindeksowanej podstronie: 0.4 punktów :)

Komunikat: Do końca zaplanowanego goldowania SeoMatik.pl pozostał już tylko jeden etap - zostanie on zrealizowany dopiero w przyszłym roku (2014) a jego skutkiem będzie emisja linku gwarantowanego na co 10-ej podstronie serwisu w ramach kosztu za link gwarantowany (pozostałe średnio 150 powieleń tego linku tradycyjnie gratis) - proces goldowania oznacza że w ramach domeny emitujemy aż 15 razy mniej różnych linków niż konkurencja.

Pozdrawiamy, Administracja SeoMatik.pl

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

@sting2005, asortyment firmy produkcyjnej więc należy je zaliczyć do fraz łatwych porównywalnych np do: czekolada z orzechami, sprzedam czekolady z orzechami, biała czekolada.

Uwaga!

Zgodnie z zapowiedzią, dla nowo dodawanych domen rozpoczął obowiązywać punkt 12B i 12C regulaminu systemu SeoMatik.pl

540bdd9c90b445926e444413f09abeee_1.jpg

Przed nami ostatnie 20 dni po których zostaje zamknięta możliwość dodawania jakiejkolwiek ilości subdomen (obecnie 1).

Zauważył ktoś z Was ostatnio spadek efektywności seomatika? Linkowałem parę stron i przez półtora miesiąca w ogóle strony nie reagowały na linki. Po dodaniu linków w statliku strony ruszyły niemal natychmiast z miejsca. Dziwne to jest, bo kiedyś strony linkowane seomatikiem ruszały do góry już po tygodniu...

Jak to teraz u Was wygląda? Ja niestety też mam takie same spostrzeżenia. Kiedyś w ciągu 7 dni strona się gdzieś pokazywała. Teraz po miesiącu potrafi nic się NIE DZIAĆ. Mam tak na kilku testowanych domenach (różne frazy) i zastanawia mnie czumu się tak dzieje. Czy to wina słabości seomatika czy zmian w Googlu?

Niestety, ale test zapodany przez samego seomatika mnie nie przekonuje.

Mam jeszcze pomysł na jeden test, którym podzielę się później (jak będę znał już wyniki). Ale może ktoś teraz się podzieli swoimi wrażeniami jak u Niego to wygląda.

Ja mam totalnie różne sytuacje. Jedna strona po staremu dopalona seomatikiem (anchor) od kilku tygodni jest top3 ostatnie dni top1. Reszte fraz na tej stronie robie gotlinkiem (wiem, wiem-kamikadze) i też jest nieźle, albo top11 albo w top10. Frazy lokalne, średnio trudne (usługa miasto).

Z kolei jeszcze latem zrobiłem kilka rozbudowanych stron, dopracowana optymalizacja, po prostu wszystko, linkowanie wewnętrzne i nic. klapa. A rok wcześniej tak samo wykonane strony w tydzień na trudne frazy w top10.

Inny przypadek - strona zrobiona kilka dni temu, seomatik+gotlink, 2-3 dni i już są miejsca top30, 20, nawet 6. Frazy lokalne, ale związane z nieruchomościami więc wcale nie najłatwiejsze.

Generalnie okres przejściowy.

Odnośnie tej strony co jest top1.

Spojrzałem jeszcze raz na te linki. Najpierw gotlinkiem zrobiłem kilkanaście linków, 6 jak się okazuje anchory, 5 to były wariacje. Strona tanczyła, trochę top10, trochę 2 dziesiątka. Żeby wyczyścić sytuację zrobiłem jeden link w seomatiku na jeden anchor z najważniejszej frazy, liczba podstron mieszana, 10 dziennie do 100. Nie pamiętam dokładnie ile to trwało wiem ze w pewnym momecie strona znalazła sie w top3, teraz jest w top1. Niczym innym nie linkowałem.

Te strony z lata linkowałem tak jak teraz uważa sie za słuszne - mało anchorów, link jako link, wiele wariacji. itd. No i delikatnie. No i klapa.

Właściciwie do dochodzi do mnie że tam gdzie jednak linki z anchorem na pozycjonowaną frazę przeważają, tam mam jakieś wyniki. Tam gdzie wprowadziłem to rozporoszone linkowanie efektow brak.

Żeby było jasne - pozycjonuję większą ilośc stron, i nie jadę po bandzie z wszystkimi jak w przykładach powyżej. Ale z większością :)

Witacie,

A ja jeszcze od innej strony - do testów wykorzystujemy zwykle ten sam scrypt stawiając go na 2-3 różnych domenach z mikro zmianą już na samej stronie i wyniki potrafią być bardzo różne więc osobiście nie dam w obecnych czasach żadnej gwarancji co do efektów - dziś trzeba zwyczajnie zalinkować i po tygodniu ocenić sytuacje czy wchodzi jak w masło czy w ogóle nie jest trawione. A można powiedzieć że to przecież ten sam scrypt, ten sam hosting, ten sam system, ten sam sposób linkowania... no ale różny efekt.

Parę postów wcześniej padła sugestia że to przypadek z tymi efektami bo to tylko jedna domena a więc teraz inny przykład:

Specyfikacja linkowania:

- domena promowana od 5 lat - serwis rozrywkowy

- trudność fraz: pełen zakres

- z dodatkowym tekstem wokół anchora wraz z title

- promowana tylko przez SeoMatik.pl

- linkowane tylko podstrony serwisu

- stały powolny przyrost stałych linków 3 linki/24h

- nofollow 5%

- bold 50%

- NW site

- GP

Prezentacja obecnego stanu: https://www.seomatik....rywka/#post2370

oraz

Prezentacja hostingu z 14 listopada: https://www.seomatik....sting/#post2369

Test masowego promowania z 14 listopada: https://www.seomatik....nikow/#post2367

Proszę zwrócić uwagę na wyniki 2 ostatnich publikacji - podkręcanie dolnych najcięższych fraz może być efektem ostatnich etapów gold'dowania - gdyż nic innego poza zmianami proporcji pomiędzy linkami gwarantowanymi a bonusowymi nie nastąpiło :)

Witajcie,

Podaż nowych lokalizacji jest niższa od popytu - dostępność poniżej 30% oznacza że największe dzienne przyrosty mogą być zrealizowane tylko w minimalnym procencie (przykład na drugim screenie). Aktualna dostępność wolnych lokalizacji w poszczególnych kategoriach:

1ed2f655ae408bd4c21c9d863e642e5a_1.jpg

16 listopada przystąpiliśmy do kolejnego testu, niestety już drugiego dnia okazało się że przyrost 100 lokalizacji na link w kategorii rozrywka w której dostępność wynosi poniżej 30% jest zbyt niska aby dla 30 linków osiągnąć docelowo po 500 lokalizacji a szkoda bo dobrze się zapowiadało co również widać poniżej...

e03ac7226bf986e4b889a1ff6a66a5ab_1.jpg

Jak widać w statystykach i na monitoringu przyrostu lokalizacji, kategorie których dostępność wynosi poniżej 30% dają możliwość szybkiego zalinkowania nowo dodawanych serwisów - tym samym zachęcamy wszystkie wartościowe domeny (TLD, BL, IP) do skorzystania z okazji szybkiego zarobku tym bardziej że już za tydzień kończy się ostatni okres przyjmowania subdomen co również będzie miało wpływ na podaż punktów.

Witajcie,

Od 1.01.2014 ulegnie zmianie zapis regulaminu mówiący o limitach dotyczących linków wychodzących z domeny systemowej - do tej pory zapis ten brzmiał:

Punktacja stron ulega zmianie w zależności od ilości linków wychodzących - przy założeniu że strona wyświetla 5 linków systemowych to liczba dodatkowych linków wych:

• do 4: +25% punktów

• od 5 do 9: 0% punktów

• od 10: -75% punktów

Od 1.01.2014, nastąpią zmiany naliczania zgodnie z poniższym:

• do 2: +30% punktów

• od 3 do 4: 0% punktów

• od 5: -70% punktów

Pozdrawiamy, Administracja SeoMatik.pl :)

Uwaga,

Zgodnie z zapowiedziami, od dnia dzisiejszego SeoMatik.pl nie przyjmuje do swoich zasobów subdomen.

Zestawienie po uwzględnieniu zmian na dzień 30.11.2013:

9b69c39ebc9a0309eb77fcf09c4fef97_1.jpg

Witajcie,

Zgodnie z prośbami do testów zostały opublikowane dla każdej z fraz ilości wyników Google.

Po 5 tygodniach działania Premii za ilość aktywnych domen i ich stabilność można określić jej cechy na obecną chwilę w następujący sposób :

- naliczone premie stanowią dopiero pewien procent całości wynagrodzenia;

- wynagrodzenie dla domeny zależne jest od ilości emitowanych linków systemowych;

- wynagrodzenie dla konta zależne jest od stabilności zasobów - deaktywowane domeny deaktywują premie

W najbliższych dniach zostanie opublikowany komunikat o kolejnych zmianach odnośnie linkout zasobów systemowych.

Witajcie,

Jak czas pokazał wskaźnik PR został zaktualizowany a zapewne gdyby nie miał już żadnego znaczenia aktualizacja nie miałaby miejsca. Na szczęście polityka systemu dotycząca maksymalnej ilości różnych linków w ramach domeny (55 zamiast 1000) została w większości przypadków doceniona przez Google. Od 1 stycznia ta ilość zostanie obniżona o kolejne 10% jak również o 20-30% linkout - te zmiany to kolejny wkład do stabilności zasobów jak również przekazywania mocy dla promowanych urli :)

ebe495845f97886559c598e7fef6acaf_1.jpg

Większość zasobów została już przeliczona i o ile proporcja zmian zostanie zachowana wynik można uznać za satysfakcjonujący.

Temat drugi, to ostatnia publikacja testu masowego linkowania - jak widać spadać nie chce i w najbliższym czasie przejdziemy do kolejnego etapu.

Promowanie nowego serwisu w sposób masowy poprzez przydzielenie miliona stałych linków z SeoMatik.pl nie powoduje żadnych negatywnych skutków wręcz przeciwnie osiągane są najlepsze pozycje w rankingu wyszukiwania Google - kryteria przyjmowanych serwisów do zasobów systemu jak również zamieszczanie linków w systemie o maksymalnej ilości różnych linków w ramach domeny (55) przekładają się na efektywność promowania domen.

- 8 grudnia 2013:

52071b0b1cada93bc835541f738990af_1.jpg

Kilka dni temu nazwa domeny wraz z listą anchorów została przekazana zaufanym użytkownikom z opcją rozpropagowania jej wśród własnych zaufanych osób. W najbliższym czasie scrypt zostanie zmodyfikowany pod dalsze wewnętrzne testy mające określić wpływ zmiany kodu na promowaną domenę jak również zwiększenie promowanych haseł w stosunku do obecnych ilości...

https://www.seomatik....nikow/#post2420

Chyba z tym przydziałem linków dziennie 10 jak na wykresie to szału się ostatnio nie zrobi, od kilku dni patrzę na przydzielenia i na 100linków około 70 strony nie działają lub biała strona całkiem z pozostałych30 koło 5ciu jakiś szablon social network oczywiście bez linków ale zaidexowane ileś tam podstron, czyli przy 10 przydzieleniach dziennie to może jeden link się uda

Edytowane przez Iguana