Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

up

Zgadzam się, ale tez coś trzeba robić. Gdyby nie pewne działania z przeszłości np zmniejszenie ilości linków wychodzących, system prawdopodobnie już dawno by nie działał. Z drugiej strony oczywiście nie powinno robić sie jakiś dramatycznych zmian.

Przy okazji spytam- jakie ostatnio u Ciebie efekty daje system? Ja mam na przemian okresy hossy i bessy.

Czy możecie mi powiedzieć jak punkty za IP mogą być liczone od 0 do 9000 pkt?

Od czego zależy ilość pkt za IP? TO nie jest tak, że IP jest unikalne albo nie?

Czy w Seomatiku jest jakaś optymalna liczba SI? Czy po prostu im więcej tym więcej pkt za SI?

I czy pusta podstrona jest tyle samo warta co z artykułem na np. 2tys znaków + 20 BL?

Na jakiej podstawie są liczone BL? Używany jest jakiś system czy jest to tajemnica?

Czy np. 2 letnia domena z PR 2 i 20 podstronami to wartościowa strona czy totalne dziadostwo? Z jakich stron usuwać swoje linki?

tu masz odpowiedzi na twoje pytanie https://www.seomatik.pl/regulations/

Pula bonusu dla unikalnego IP w systemie dzielonego przez liczbę domen znajdujących się na tym IP.

BL - strony o BL wg OSE

Z jakich stron usuwać linki - to już każdy ma inne podejście do tego

Dla jednych wymieniona strona będzie wartościowa patrząc na parametry, dla innego nie bo nie spodoba mu się treść lub tematyka.

Linki usuwa każdy według własnego uznania i według własnego odczucia. każdy poda ci tutaj inny powód usunięcia danego linku.

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

A czym jest OSE?

Bo rozumiem, że nie jest to 'wieś w Polsce położona w województwie dolnośląskim, w powiecie oleśnickim, w gminie Międzybór' :P

Czy tutaj https://moz.com/researchtools/ose/ mogę sprawdzić jaka jest ilość tych linków? A jeśli tak to dlaczego jest tam tak ogromna dysproporcja w porównaniu np do ahrefs'a?

ahrefs nie pokazuje wszystkich linków, ponieważ bardzo dużo domen ma zablokowany dostęp tego robota ;)

Wszystko o zdrowym odżywianiu i odchudzaniu - dietaiodchudzanie.pl 

Jakatorebka.pl - znajdź swój pomysł na idealny prezent. 

Wszystko o laptopach - grupaemiter.pl

Musiałbyś poszukać w temacie seomatika lub gotlinka dyskusji na temat OSE a innych narzędzi i dlaczego administracja uznała je za właśnie te które będzie brane pod uwagę. Tak więc musisz się do tego dostosować tak jak zrobili ot wszyscy korzystający z systemu.

BANERY REKLAMOWE

Ja nie pytałem dlaczego Seomatik wybrał akurat to narzędzie..

Myślałem, że unikalne IP ma każdy wykupując hosting. Ja mam tylko 1 stronę dodaną jako serwis i i tak są już takie IP w systemie.

Dzięki za odpowiedzi.

To zależy gdzie i jaki hosting wykupujesz - są takie co dostajesz indywidualne IP i wtedy w systemie tylko dla ciebie jest bonus, ale są takie gdzie IP jest współdzielone i to na bardzo wiele osób - wtedy ten bonus będzie dzielony na wszystkich w systemie którzy mają to samo IP.

BANERY REKLAMOWE

• 2 tygodnie później...

https://www.seomatik.pl/regulations/ - zwroc uwage na punkt 10 a,b,c oraz na procent zalinkowania serwisu. W systemie stalym jest to istotny czynnik - dostajemy mniej wiecej tyle punktow ile ktos placi za ich wstawienie itp.

Edytowane przez neon103

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Witajcie, :)

W lutym mieliśmy oczywiście Walentynki z racji których do wszystkich kont posiadających minimum 10 aktywnych domen przypisaliśmy kupony bonusowe :)

665e5148699c6427c5257d6b4cc5671c_1.jpg

Pozdrawiamy, Administracja SeoMatik.pl :)

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

• 3 tygodnie później...

Witajcie :)

Poniżej przedstawiamy aktualne wyniki dla projektów prezentowanych w poniższym poście:

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/79185-seomatikpl/?p=1402332

W obu projektach, delikatny przyrost kilku linków w ostatnim miesiącu przełożył się na dalszy wzrost pozycji:

73bba83ab3b5e047946a00bd15f97fd6_1.jpg

Tutaj nowy link przedstawiający zmianę po listopadzie 2014:

ad5d844e2d5f30ead36a464d22d4a389_1.jpg

902f81b982a4786c500581d779b1c43d_1.jpg

Z okaji Dnia Kobiet system przydzielił kupony bonusowe do wszystkich kont posiadających minimum 10 aktynwych domen na okres jednego miesiąca :)

Pozdrawiamy, Administracja SeoMatik.pl

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.