Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

40 linków w prolinku i 40 seomatik

Może warto porównać jaki był koszt linków w Seomatiku, a ile kosztowały linki w Prolinku. Jeżeli linkowałeś biorąc pod uwagę tylko tą samą ilość linków to ich koszty były różne. Zamiast ilości odnośników proponuję przeprowadzić (tak jak proponował sttorm) test kosztowy czyli linkowanie za tą samą kwotę w obu systemach. Jeżeli nie chcesz kosztowo, a koniecznie ilościowo to zalinkuj o podobnym koszcie czyli np: w Seomatiku tylko ze stron głównych.

Dwa tygodnie to krótki okres (przynajmniej dla wyszukiwarki Google) więc może napisz jakich efektów spodziewałeś się?

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Może warto porównać jaki był koszt linków w Seomatiku, a ile kosztowały linki w Prolinku.

Powiem tak: że według standardów przyjętych na tym forum Seomatik jest gorszym jakościowo SWl'em i przez to tańszym.

Zamiast ilości odnośników proponuję przeprowadzić (tak jak proponował sttorm) test kosztowy czyli linkowanie za tą samą kwotę w obu systemach.

Pomysł dobry ale jak dla mnie nieprzydatny, może ktoś z was wykona taki test? Budżet 30 zł/m testowanie przez dwa miesiące.

Dwa tygodnie to krótki okres (przynajmniej dla wyszukiwarki Google) więc może napisz jakich efektów spodziewałeś się?

Tak dwa tygodnie to zbyt krótki okres na wiarygodny test, dodatkowo zmieniłem docelową frazę na lżejszą, stara spadła na 45 pozycję.

Co do efektów to jest cała gama wartościowych informacji, czyli np. że strony wygenerowane przez generatory tekstu również coś tam dają, koszt całego linkowania itp.

czyli 30 zeta i za to wykupiłem max 40 linków.

Tu już nie chodzi o sam test tylko o to jak wysoko można wjechać SWL'em a na tą chwilę muszę mieć porównanie pomiędzy ładnymi stronkami a tymi robionymi automatami.

Witaj,

Więc jeśli tam wydałeś 30zł za 40 linków to aby test porównywał efektywność systemu w powiązaniu z kosztem musiałbyś użyć w SeoMatik'u linków minimum z PR3 które kosztują 0,97zł x 30 sztuk = 29zł. Pytanie tylko czy takich użyłes aby test był porównywalny?

Kolejna kwestia jest taka że twierdzisz iż Google posiada algorytm pozwalający odróżniać mu strony generowane z automatu a tymi ładnymi i odpowiednio je wtedy oceniać - hm, gratuluję Ci powagi tego o czym piszesz ale sugeruje skupić się parametrach mierzalnych typu PR, IP, STAŻ, LO, TLD a fantazję pozostawić sobie na romantyczny wieczór :)

Następna sprawa ceny - im narzędzie produkt bardziej zaawansowany technicznie i zautomatyzowany tym jego końcowa będzie niższa - biorąc pod uwagę co napisałem wyżej... moderowanie strony w sposób ręczny niby co miałoby wnieść do systemu poza tym iż koszt punktów wzrósłby kilkukrotnie? Co ten moderator miałby oceniać poza mierzalnymi parametrami? Bo jeśli miałby tylko przydzielać ocenę wg jego "widzimisię" to rozmawiamy o kolejnej abstrakcji w kwestii oceny serwisów przez Google która faktycznie podniosłaby cenę punktów wielokrotnie do góry a dzisiaj jest taka:

PR0 = 0.21 zł | PR1 = 0.54 zł | PR2 = 0.75 zł | PR3 = 0.97 zł | PR4 = 1.19 zł | PR5 = 1.46 zł

a w przypadku podstron setki razy niższa.

A teraz jeszcze kwestia doświadczenia . Wyobraź sobie że dajemy amatorowi w Warszawie ferrari a profesjonaliście skode - jak myślisz, który z nich szybciej przejdzie z punktu A do punktu B? - nie sądze aby cena narzędzia mówiła o jego efektywności tym bardziej w niedoświadczonych rękach. Uwierz że obecnie dziś już chyba nikt nie promuje serwisów w 2 tygodnie ani nawet w 2 m-ce, porozmawiaj z tymi którzy tutaj zajmują się tym zawodowo od 5-10 lat

Pozdrawiam, Administracja SeoMatik.pl :)

Edytowane przez SeoMatik.pl

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Proponuje zająć się parametrami mierzalnych typu PR :) Myślę że już czas z tego zrezygnować. Sam wiem :) że można mieć domenę z ładnym PR w ogóle o nią nie dbając, nie linkując itp i mieć za nią ładną ilość punktów. Wisi od ostatniego upadetu i pewnie jeszcze drugie tyle powisi. Ale co z tego jak ona nie ma w ogóle mocy hehe

Więc jeśli tam wydałeś 30zł za 40 linków to aby test porównywał efektywność systemu w powiązaniu z kosztem musiałbyś użyć w SeoMatik'u linków minimum z PR3 które kosztują 0,97zł x 30 sztuk = 29zł. Pytanie tylko czy takich użyłes aby test był porównywalny?

Za bardzo idziecie na łatwiznę tak pozycjonuje gimbaza - już pisałem parę postów wyżej że ten test jest dla mnie a pozycje to sprawa drugorzędna

Kolejna kwestia jest taka że twierdzisz iż Google posiada algorytm pozwalający odróżniać mu strony generowane z automatu a tymi ładnymi i odpowiednio je wtedy oceniać

To wy tak twierdzicie nie ja pewnie nie przyszło wam na myśl że komuś się będzie chciało moderować linki.

hm, gratuluję Ci powagi tego o czym piszesz ale sugeruje skupić się parametrach mierzalnych typu PR, IP, STAŻ, LO, TLD a fantazję pozostawić sobie na romantyczny wieczór

LOL dobre z tą fantazją czyli sami uważacie że wasz system nie jest najmocniejszy :)

Następna sprawa ceny - im narzędzie produkt bardziej zaawansowany technicznie i zautomatyzowany tym jego końcowa będzie niższa

Cena za link w SeoMatiku jest bardzo korzystna - można dużo zdziałać za niewielką kwotę.

moderowanie strony w sposób ręczny niby co miałoby wnieść do systemu poza tym iż koszt punktów wzrósłby kilkukrotnie? Co ten moderator miałby oceniać poza mierzalnymi parametrami?

No sorry panowie ale jak nie wiecie jak wygląda dobra strona pod SEO to nic dziwnego że wasz system jest jaki jest.

nie sądze aby cena narzędzia mówiła o jego efektywności tym bardziej w niedoświadczonych rękach

Dlaczego uważasz że jestem niedoświadczony? czy dla tego że nie podałem gotowców na tacy?

Uwierz że obecnie dziś już chyba nikt nie promuje serwisów w 2 tygodnie ani nawet w 2 m-ce, porozmawiaj z tymi którzy tutaj zajmują się tym zawodowo od 5-10 lat

Heh proszę czytać posty żeby nie puszczać takich lapsusów - Jeżeli w SEO postępujesz tak jak inni to zawsze będziesz z tyłu.

• 3 tygodnie później...

Witajcie,

Po długim weekendzie (wtorek) , zostaną przydzielone kupony bonusowe majówkowe dla wszystkich kont posiadających minimum 10 aktywnych domen - ważność kuponów wyniesie 30 dni. Użytkonicy posiadjący po 7,8,9 domen mogą rozważyć dodanie brakującej liczby domen w celu załapania się na bonus :)

Podrawiamy, SeoMatik.pl :)

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

• 1 miesiąc temu...

Witajcie, :)

Na obecną chwilę największe zapotrzebowanie na nowe lokalizacje zgłaszane są w kategoriach:

- Kultura, Sztuka, Moda

- Turystyka, Sport, Zdrowie

- Strony Anglojęzyczne

- Strony Erotyczne (dodatkowe 20% punktów w stosunku do pozostałych kategorii)

Dodawanie nowych domeny w powyższych kategoriah przekłada się na szybkie naliczenie punktacji za przydzielone linki :)

Pozdrawiamy, Administracja SeoMatik.pl

• 2 tygodnie później...

Witajcie, :)

Generalnie można uznać że w zestawieniu z innymi systemami liczba IP rośnie proporcjonalnie do liczby domen w systemie i wynosi około 1:5 w każdym z nich - przy okazji Twojego pytania zamieściłem wykres IP w wątku GotLink.pl.

Poniżej prezentacja zestawienia fraz monitorowanych przez system:

ca5ffebbe76b554bb81d0b3e7f3ceafd_1.jpg

W najbliższych dniach wrócimy do wyników testów prowadzonych od paru lat.

Pozdrawiamy, Administracja SeoMatik.pl :)

Czy tylko u mnie na koncie jest taka sytuacja, że od 2-3 tygodni "ktoś" (najpewniej automat, bo o 3 w nocy też się to dzieje) usuwa "ręcznie" linki? Jakość moich serwisów nie spadła, cały czas dodaję podobne. Wątpię, żeby ktoś miał tyle czasu żeby ręcznie wywalać nawet po 1k linków dziennie jednocześnie nie dodając strony do wykluczeń. Na razie sprawa tymczasowo rozwiązana przez administrację, ale jeśli będzie tak dalej to nieźle zachwieje stabilnością systemu. Już teraz ofert na GP jest tyle co nic.

ikdlmmqz.png

Edytowane przez zajadacz

1985adfab19b42961788f52127460caa_1.jpg

Obłożenie systemu jest prawie maksymalne więc nie ma wolnych punktów i nie ma wyboru zdobywania wolnych lokalizacji. Tworzę nowe serwisy tylko unikalne więc są to tylko setki, a nie tysiące sztuk na miesiąc więc trudno szybko nasycić mi tak wiele kategorii nowymi lokalizacjami. Plusem jest to, że momentalnie dostajemy teraz punkty po dodaniu nowych serwisów...

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com